Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A glükozamin szedése csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát!

A glükozamin szedése csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát!

Steve Born írása

A Hammer Nutrition egyik legjobb terméke, a Tissue Rejuvenator és vegán megfelelője, a Vegan Tissue Rejuvenator jól ismert az ízületek, az inak és a lágyszövetek újjáépítésére kifejtett jótékony hatásairól, miközben csökkenti a gyulladást és enyhíti a fájdalmat. A glükózamin-szulfát, amely -e két termék egyik elsődleges összetevője, nagy szerepet játszik ezen előnyök elérésében.

A Frontiers in Nutrition folyóiratban 2022 végén publikált legújabb kutatások a glükózamin-szulfátnak még nagyobb hasznát tárták fel, mint „pusztán” az ízületek egészségének támogatását – a glükózamint használó férfiak és nők esetében kisebb volt a rák miatti halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem szedtek glükózamint. [1]

Több mint 450 000 résztvevő – valamivel több nő (54%), mint férfi, 38-73 év közöttiek (átlagéletkor 57 év) – vett részt ebben a vizsgálatban.

Ezeket a résztvevőket 2006 és 2010 között vették fel az Egyesült Királyság Biobankjába, amely a világ egyik legnagyobb népesedéssel foglalkozó intézménye, és 2021 elejéig követték őket. A beiratkozás időpontjában egyiküknél sem diagnosztizáltak rákot.

Ebben a tanulmányban számos változót vettek figyelembe, beleértve az életkort, nemet, etnikai hátteret, elhízást, fizikai aktivitást, dohányzási állapotot, alkoholfogyasztást, gyümölcs- és zöldségbevitelt, étrend-kiegészítőket és még sok mást.


A vizsgálatban résztvevők közel 20%-a szedett glükózamint, és a 12 éves utánkövetés után 5%-kal alacsonyabb lett az ő esetükben a rákos halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem használtak glükózamint.

Érdekes módon ez az 5%-kal csökkentett kockázat a korábban említett változók figyelembevétele után is fennállt. A kutatók azt is megállapították, hogy a glükózamin-használók esetében: 

  •  16%-kal csökkent a tüdőrákos halálozás kockázata
  •  24%-kal csökken a végbélrákos halálozás kockázata
  •  32%-kal csökken a veserák okozta halálozás kockázata

Ezen túlmenően, bár pontos számot nem adtak meg, a kutatás kimutatta, hogy a glükózamint használó férfi résztvevők, akiknek nincs cukorbetegségük vagy magas koleszterinszintjük, jobban védettek a prosztatarák okozta halálozás ellen is.

A tanulmány vezető szerzője, Dr. Jian Zhou kijelenti:

„Korábbi tanulmányok kimutatták a glükózamin rák- és gyulladáscsökkentő előnyeit. Összefoglalva, ez a tanulmány arról számolt be, hogy a glükózamin-kiegészítők rendszeres használata szignifikánsan összefügg a rák, a veserák, a tüdőrák és a végbélrák okozta halálozás csökkenésével.

További vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy jobban megértsük a glükózamin lehetséges előnyeit.”

Összefoglalva

A Hammer Nutrition ügyfeleinek ezrei élvezik a Tissue Rejuvenator és a Vegan Tissue Rejuvenator ízületi egészségre gyakorolt ​​előnyeit. Ez a legfrissebb tanulmány azt mutatja, hogy -e két termék rendszeres használatával további – mégpedig mélyreható – előnyöket lehet élvezni.

Ha jelenleg ízületi problémáid vannak, a Tissue Rejuvenator termékek egyike kötelező napi kiegészítődnek kellene lennie. Ugyanez vonatkozik másokra is, akik meg akarják őrizni a porcok, inak és kötőszövetek erejét. Minden ember számára a Tissue Rejuvenator/Vegan Tissue Rejuvenator napi használata bölcs stratégia számos rák elleni védekezésben is.

 

Referencia:

[1] Zhou J et al. Front Nutr. 2022 Nov 2;9:947818.

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés