Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Alap információ! Nézd a címkét! Fontos megérteni a címkén lévő ásványi anyag tartalom leírását!

Alap információ! Nézd a címkét! Fontos megérteni a címkén lévő ásványi anyag tartalom leírását!

Az Essential Mg szemléltetésével megmutatjuk, hogyan kell olvasni a címkéket az ásványi anyag tartalmuk szempontjából.

2 db Essential Mg kapszula a következőket tartalmazza:

Magnézium (mint magnézium-biszglicinát, magnézium-szukcinát, magnézium-malát, magnézium-taurinát és magnézium-citrát) - 200 mg
 

Tehát mit jelent ez? Nézzük meg a magnézium egyik formáját: a magnézium-citrátot ...

Ha a címkén ez olvasható: Magnézium - Citrát - 100 mg, ez azt jelenti, hogy van 100 mg vegyület, amely magnéziumot és citromsavat egyaránt tartalmaz. Minden ásványi anyagnak szüksége van egy „szerre”, amely segíti a felszívódását, a magnézium-citrát pedig az ásványi anyagok nagyon jól felszívódó formája.  100 mg vegyületben azonban csak 16% -a tényleges magnézium. Tehát 100 mg magnézium-citrát csak 16 mg tényleges magnéziumot tartalmaz.

Ha a címkén a következő olvasható: Magnézium (mint citrát) - 100 mg, ez azt jelenti, hogy egy adagban 100 mg magnézium van, amelyet 625 mg magnézium-citrátból nyernek.

Ne feledd, az ásványianyag-kiegészítők vásárlásakor az a fontos, hogy mennyi a valós ásványi anyag tartalom adagonként. Az első esetben 6+ kapszulát kell bevenned, hogy 100 mg magnéziumot kapj. A második forgatókönyv szerint arról értesülsz, hogy egy adag - bármennyi is lehet (1 kapszula, 2 kapszula) 100 mg-ot nyújt neked, vagyis azt mutatja meg, mennyi a tényleges ásványi anyag, amelyhez valóban hozzájutsz.


Fontos megjegyezni:

Sok vállalat szívesen használja a magnézium-oxidot termékeiben, ennek oka az, hogy ez az ásványi anyag nagyon olcsó formája, és az tény, hogy a vegyület 60% magnéziumot tartalmaz (pl. 100 mg magnézium-oxid 60 mg magnéziumot).

A probléma itt a biohasznosulás. A magnézium más formáihoz képest - beleértve mind az ötöt, amelyet az Essential Mg-ben használnak - a magnézium-oxid nagyon rosszul szívódik fel a szervezetben. Az igazság az, hogy a magnézium-oxidban lévő magnéziumnak csak körülbelül 3-4%-a szívódik fel. Ha csak elenyésző mennyiség képes hasznosulni, akkor miért használnánk ezt?

A magnézium-oxid egy olyan magnézium-forma, amely erős HASHAJTÓ képességgel rendelkezik.  Hacsak nem kizárólag a székrekedés enyhítésére szedsz magnézium kiegészítést, számos más jobb képlet közül választhatsz. Az Essential Mg-ben öt olyan biológiailag is megfelelő, könnyen felszívódó formát használunk, amelyek közül az elsődleges a magnézium-biszglicinát, mert ez a legkevésbé képes hashajtó hatást kiváltani. 

Összefoglalva:

Amikor egy vagy több ásványi anyagot tartalmazó terméket választunk, ügyeljünk arra, hogy olyan formákat használjunk, amelyeknek magas a felszívódási aránya, és fontos tisztában lennünk azzal is, hogy pontosan mennyi a tényleges ásványi anyag mennyisége.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés