Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

C-VITAMIN – ERŐS VÉDELEM

C-VITAMIN – ERŐS VÉDELEM

Steve Born írása

A közelmúlt kutatás eredményei: „A szakirodalmak átfogó áttekintése után arra a következtetésre jutottunk, hogy a C-vitamin bevitele összefüggésben van a különböző területeken előforduló többszörös rákos megbetegedések alacsonyabb kockázatával.”  [1] Tekintettel arra, hogy a rák a második vezető halálok a szívbetegségek után, ezek az eredmények meglehetősen figyelemfelkeltőek.  A CDC szerint „2020-ban 602 350 rák okozta haláleset volt;  284 619 nő és 317 731 férfi esetében.”  [2]

Zeyu Chen (PhD) vezetésével a kutatók átfogó vizsgálatokat végeztek, amelyet úgy definiálnak, mint „olyan áttekintést, amely összegyűjti a témával kapcsolatos meglévő összes bizonyítékot, amely azt a célt szolgálja, hogy magas szintű áttekintést adjon”.  Összesen 19 metaanalízist vizsgáltak meg, amelyek 3562 cikket tartalmaztak a C-vitamin-bevitellel kapcsolatos rákos megbetegedések kimeneteleiről. Az eredmények a kutatás szerint:

A C-vitamin-fogyasztás csökkentette a húgyhólyagrák, az emlőrák, a méhnyakrák, az endometriumrák, a nyelőcsőrák, a gyomorrák, a glióma, a tüdőrák, a hasnyálmirigyrák, a prosztatarák, a vesesejtes rák előfordulási gyakoriságát.

A C-vitamin szedése összefüggésben volt az emlőrák prognózisának csökkenésével (kiújulás, rák specifikus mortalitás és minden ok miatti halálozás).

Számokkal összevetve a legalacsonyabb C-vitamin-bevitelt végzőkhöz képest azok, akiknek a C-vitamin bevitelük a legmagasabb volt, a következő adatok jöttek ki:
 

 •  42%-kal csökkent a nyelőcsőrák kockázata
 •  42%-kal csökkent a méhnyakrák kockázata
 •  34%-kal csökkent a gyomorrák kockázata
 •  30%-kal csökkent a hasnyálmirigyrák kockázata
 •  22%-kal csökkent a vesesejtes karcinóma kockázata
 •  17%-kal csökkent a tüdőrák kockázata
 •  16%-kal csökkent a hólyagrák kockázata
 •  15%-kal csökkent az endometriumrák kockázata
 •  14%-kal csökkent a glióma (az agy- és gerincvelőrák egy fajtája) kockázata
 •  11%-kal csökkent a mellrák kockázata
 •  11%-kal csökkent a prosztatarák kockázata

 

Összességében a rákos megbetegedések száma 13%-kal volt alacsonyabb a legmagasabb C-vitamin-bevitellel rendelkező résztvevőknél.

Ezek az eredmények elképesztőek, és mindez a C-vitamin bevitelének eredménye. Az embereknek szükséges C-vitamin mennyiségével kapcsolatban a kutatók kijelentették:

„Az Orvostudományi Intézet ajánlott napi C-vitamin-bevitele felnőtt nők esetében 75 mg/nap, felnőtt férfiak esetében pedig 90 mg/nap; ez az ajánlás azonban csak a C-vitamin-hiány megelőzésére vonatkozott, és évek óta kétséges.”

Évek óta ezt az üzenetet hangoztatjuk;  A mindenki által leginkább ismert szabványok – napi érték (DV), ajánlott napi bevitel (RDA), napi referencia bevitel (RDI) – lényegében a minimális mennyiség, amely a hiánybetegségek megelőzéséhez szükséges, és nagyon kevés közük van az optimális egészséghez. Ahogy ez a tanulmány is egyértelműen mutatja, a magasabb C-vitamin-bevitel csökkenti a rák számos formájának kockázatát.
 

Megfelelőbb szabvány az Optimális napi bevitel (ODI), amely a C-vitamin esetében napi 500 mg és 5000 mg között mozog, és 2000 mg/nap a leggyakrabban javasolt mennyiség. Ezek a nagyobb mennyiségek különösen fontosak a sportolók számára, akik nagyobb mértékben fogyasztják a tápanyagokat, mint az ülő emberek. Megjegyzendő, hogy a kétszeres Nobel-díjas, Dr. Linus Pauling, akit gyakran „a C-vitamin keresztapjaként” emlegetnek, elérte a 18 gramm (18 000 mg) C-vitamin napi szintet.
 

Pauling extrém C-vitamin-adagolása soha nem volt negatív hatással az egészségére, ehelyett nagyon valószínű, hogy hosszú, 93 éves életéhez hozzájárult. Noha senkinek sem kell Pauling adagolási gyakorlatát utánozni, az ő napi C-vitamin protokollja megmutatja, mennyire biztonságos ez a vitamin. 

TÍZ MAGAS C-VITAMIN tartalmú élelmiszer:

 1.  Guava – 377 mg csészénként
 2.  Kiwi – 167 mg csészénként
 3.  Paprika (különösen a piros kaliforniai paprika) – 152 mg csészénként
 4.  Eper - 98 mg csészénként
 5.  Narancs – 96 mg csészénként
 6.  Papaya – 88 mg csészénként
 7.  Brokkoli - 81 mg csészénként
 8.  Paradicsom – 55 mg csészénként Paradicsom
 9.  Borsó - 38 mg
 10.  Kelkáposzta - 23 mg

 

Szerezd meg a szükséges C vitamin mennyiséget az Endurance C-vel!

Bár arra kell törekednünk, hogy a napi C-vitamin nagy részét élelmiszer forrásokból nyerjük ki– és a számtalan egészségre jótékony fitokemikáliából is, amelyek csak a teljes értékű élelmiszerekben találhatók –, egyértelmű, hogy az ODI-szint eléréséhez pótlásra van szükség.

Itt jön képbe az Endurance C. Minden 3 kapszula adag 800 mg C-vitamint tartalmaz két különböző formából: kalcium-aszkorbátból ("pufferolt C") és aszkorbil-palmitátból (zsírban oldódó C). Ezenkívül az Endurance C olyan tápanyagokat/vegyületeket tartalmaz, amelyek tökéletesen kiegészítik a C-vitamint: citrusfélék bioflavonoidokat, heszperidint, kvercetint és csipkebogyót. Amint látod, ez nem pusztán C-vitamin termék; ez sokkal, de sokkal több annál... ez az, amit a Hammer C-vitamin tartalmaz!

Az egyedülálló, hatékony és költséghatékony C-vitamin-kiegészítő összetevőiről szóló részletesebb információkért kattints a Kiegészítő Információk hivatkozásra az Endurance C termék oldalán. Próbáld ki az Endurance C-t, és nézd meg, hogyan hat pozitívan az egészségedre és jólétedre, beleértve azt a fő előnyt, hogy megvéd a rák többféle formájától is.

Hivatkozások:

[1] https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2021.812394/full

[2] https://www.cdc.gov/cancer/dcpc/research/update-on-cancer-deaths/index.htm

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés