Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Feltöltési útmutató – CrossFit edzésekhez

Feltöltési útmutató – CrossFit edzésekhez

Hozdki a maximumot a kemény edzésekből az alábbi tanácsok segítségével!

Rendkívül megnőtt az érdeklődés a funkcionális edzések irányába az utolsó tíz évben.
Ahogy egyre több állóképességi sportoló is felfedezi, ezzel a fajta edzésmódszerrel remekül fejleszthető az erő és az általános erőnlét, különösen a felkészülési időszakban. Edzőtermek százainál elérhető a CrossFit, de egyénileg is kivitelezhetők az edzések.

Súlyok, gyűrű, medicin labda, kettlebell, mászókötél, evezőpad. Ezek a leggyakrabban használt eszközök. Az edzés profiljába emelések, felhúzások, fekvőtámaszok, felülések és alap gimnasztikai gyakorlatok, valamint biciklizés, futás és úszás tartoznak. A CrossFit-es terhelések rendkívül változatosak és bár viszonylag rövid időtartamúak (45-60 perc), annál intenzívebbek. Az étkezés szempontjából a CrossFit-es ajánlás a következő: húsok, zöldségek, olajos magvak, bizonyos gyümölcsök, kevés keményítő, semmi cukor.

Az alábbiakban ismertetjük a CrossFit-hez vagy ahhoz hasonló, magas intenzitású edzésekhez való étrendi ajánlást.

Edzéselőtt és közben

Amikor tudod, hogy 20 percnél tovább fogsz megterhelő edzésmunkát végezni, a legmegfelelőbb üzemanyag a magas minőségű összetett szénhidrátokat tartalmazó táplálékkiegészítők, mint aHEEDvagy aHammer Gél, hiszen könnyen emészthető és megfelelő mennyiségű energiával látnak el. Azt ajánljuk, hogy keverj el 1 adagolókanál HEED-et (100 kcal, 25 g szénhidrát, amelyből csak 2 g cukor) 600 ml vízzel.

Ezt a keveréket kezd el kortyolgatni minimum 10 perccel az edzés előtt, majd folytasd edzés közben is. Amennyiben inkább tiszta vizet szeretsz inni, 1 adag Hammer Gel 15 perccel a kezdés előtt elfogyasztva a kívánt szinten tartja a vércukorszintedet 50-70 percig.

Edzésutáni regeneráció

Az azonnali, CrossFit utáni regenerációhoz aRecoveritejó, bár ez tartalmaz kukoricát (30 g adagonként). Ehelyett inkább azt ajánljuk, hogyHammer Whey-t fogyassz (mely 6 g L-Glutamint tartalmaz adagonként) vízzel, mandulatejjel vagy zabtejjel összekeverve.

AzEndurance Amino-t, mely elágazó láncú aminosavakat (BCAA) tartalmaz, szedheted elkülönítve vagy helyettesítve a Whey proteint. Azoknak, akik teljesen vegán étrendet követnek vagy nem tolerálja szervezetük a tejsavó fehérjét, aHammer Vegan Proteina legmegfelelőbb alternatíva.

Anabolikus(felépítő) étrendkiegészítők

A fent említett üzemanyagokon kívül ajánlunk még három étrendkiegészítő kapszulát, melyek beiktatásával még kiválóbb eredményeket érhetsz el. Használatuk teljesen biztonságos, nem zavarják meg az endokrin rendszer működését. Mindhármat napi alkalmazásra ajánljuk az edzés előtti étkezéskor, vagy az azutáni regeneráló üzemanyaggal fogyasztva.

Xobalineandndash; Ez a termék a B12 vitamint és a folsavat optimális arányban tartalmazza, a legjobb eredmény érdekében. Kiváló andbdquo;injekcióandrdquo;, és még orvos vagy tű sem kell hozzá. A benne lévő tápanyagok kulcsfontosságúak a DNS/RNS szintézisében, valamint vázizom építésében és a vörösvértestek képződésében is katalizátorként vesznek részt.

Boronandndash; A bór, bár nyomelemnek számító ásványianyag, a hatásai annál jelentősebbek. Szerepe van a hormonszint szabályozásában, valamint katalizátorként működik a kalcium felszívódásában. Nem emeli meg a tesztoszteron/ösztrogén szintet, viszont segít a túl alacsony szintet a normális értékre hozni (a csökkent szint egyébként a sportolók 90%-ánál előfordulhat). Ez tehát egy biztonságos és hatékony alternatívája az olyan előhormonoknak, mint a DHEA vagy a növekedési hormon.

Chromemateandndash; A króm a másik olyan ásványi anyag, melynek fontos szerepe van az inzulinszint szabályozásában, emellett ez a harmadik legjelentősebb felépítést segítő tényező a tesztoszteron és a növekedési hormon (HGH) után. Az étkezések alkalmával elfogyasztott (napi 1-3) kapszula hatására látható változásokat tapasztalhatsz a megnövekedett vázizom tekintetében. Emellett segít csökkenteni a zsírszövetek arányát és a vércukorszintet is segíti a megfelelő szinten tartani a nap folyamán.

Amennyiben követed ajánlásainkat, nem csak a felkészülési időszakban fogod érezni az előnyöket, hanem az egész versenyszezonban is.


Hammer ON!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés