Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HEED - Cukor hozzáadása nélküli sportital, az állóképességi sportokhoz!

HEED - Cukor hozzáadása nélküli sportital, az állóképességi sportokhoz!

1. Egy adagban összesen 27 g szénhidrát van. Komplex szénhidrátot használunk, a Maltodextrint.

2. Ebből a 27 gramm szénhidrátból 1 gramm cukor, ami egy- vagy kétláncú szacharidmolekulát jelent.

3. Nulla (0) gramm hozzáadott cukrot tartalmaz.

A maltodextrin használata vitathatatlanul fontos, mert:

  • A tested több kalóriát képes felhasználni nagyobb hatékonysággal a maltodextrinből, mint a rövid láncú (más néven „egyszerű”) cukrokból. 

  • A maltodextrin magas glikémiás indexű szénhidrát (GI = 100), így hatékonyan működik. Ennek a hatákonyságnak az az oka, hogy több száz szacharid molekula van egymással gyengén összekötve, így a maltodextrinből származó energia könnyebben felhasználható és következetesebb (nincs vad energiaingadozás) energiát biztosít, ami lényegesen hosszabb ideig tart, mint a cukor által szolgáltatott energia.

A 2. és a 3. ponttal kapcsolatban: Fontos információ, hogy nagy különbség van aközött, hogy a cukor „az egész részeként” van-e jelen egy termékben (például a fruktóz, amely természetesen fordul elő egy gyümölcsdarabban), vagy külön adják hozzá.

A maltodextrin, amelyet a HEED-ben használunk, és más szénhidráttartalmú üzemanyagaink egy keményítő-szerű szénhidrát, amely különféle szacharidmolekula láncokat tartalmaz, elsősorban pentaszacharidokat, amelyeket „öt oldalas komplex szénhidrátokként definiálunk. Ezek egyedi tulajdonságai lehetővé teszik az energiává való maximális átalakulást.” A maltodextrin teljes mátrixának részeként mindig tartalmazni fog egy kis mennyiségű egy- vagy kétláncú cukrot (monoszacharidok, diszacharidok). Mivel azonban ezek természetesen, a teljes komplex szénhidrát-szerkezet részeként fordulnak benne elő, és nem külön adják hozzá, a szervezet képes hatékonyan felhasználni a maltodextrint üzemanyag forrásként.

Összegzés: A szervezet sokkal kedvezőbben reagál a rövid szénláncú cukorra, amikor a szénhidrátforrás teljes mátrixának része, szemben azzal, amikor külön adják hozzá egy termékhez.

Vess egy pillantást más sportitalok összetevőire. Valószínűleg vagy teljesen cukorból állnak, vagy hozzáadott cukrokkal vannak tele. Akárhogy is, a glükóz, szacharóz (beleértve a nád- és kókuszcukrot), a dextróz, a fruktóz és a “bármi más, ami ózissal ér véget” cukros ital nem biztosítja a HEED által biztosított energiaminőséget. És ez a sok cukor fogyasztás is káros.

Mi kizárólag egészséges édesítőszereket használunk (sztevia és xilit), amelyek nem tartalmaznak mesterséges összetevőket és a fogzománcot lebontó citromsavat, valamint kiegészítjük kiegyensúlyozott, teljes spektrumú elektrolitprofillal (nem csak sóval teletöltve, mint a legtöbb más sportitalnál), így a HEED vitathatatlanul a sportitalok királya.

Amikor először bevezettük a HEED-et, akkor magabiztosan ezt nyilatkoztuk: “Hisszük, hogy a HEED szó szerint becsukja az ajtókat bármely más jelenleg elérhető sportital előtt.” A Heed-del egy új fejezet kezdődik. Tizenhat évvel később ez az állítás továbbra is 100% -ban igaz. Míg más sportital előállításával foglalkozó társaságok megpróbálták feljavítani a terméküket, még mindig nem tudják minőségben utolérni a HEED-et, és soha sem fogják tudni.

Évekkel ezelőtt, számtalan sportoló és aktív ember kiáltotta: „Elég elég! Egy jobb sportitalt akarunk, amely működik és valóban jó ízű!” hallgattunk erre és megvalósítottuk. Azóta a nap óta a HEED ízletesen egészséges és rendkívül hatékony alternatívája a sportitaloknak álcázott szirupos italoknak. Csak a hasznos összetevőket (hatékony mennyiségben!) tartalmazza, hozzáadott cukrokat és a korábban említett felesleges adalékanyagokat nem. A HEED pontosan az, amire vágysz, és amire szükséged van! 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés