Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Heed - Nem üdítő ital, hanem Sportital a kivàló teljesítmény érdekében!

Heed - Nem üdítő ital, hanem Sportital a kivàló teljesítmény érdekében!

Steve Born írása 
 

Hacsak nem élsz elvonultan valahol a világ végén, tudod, hogy az ízesített szódavíz (más néven üdítő) fogyasztása egyszerűen rossz neked. Sajnos a jelenleg kapható sportitalok többsége ugyanolyan rossz - ha nem rosszabb -, mint az üdítő italok. Az összetevők listájának gyors áttekintése megerősíti ezt:

  • Finomított cukor (glükóz, szacharóz, fruktóz) - ROSSZ!
  • Magas fruktóztartalmú kukoricaszirup - ROSSZ!
  • Rengeteg citromsav - ROSSZ!
  • Sófelesleg - ROSSZ!
  • Mesterséges összetevők - ROSSZ!


Pontosan ezért, valamivel több mint 16 évvel ezelőtt a tettek mezejére
léptünk, hogy valami igazán egyedit készítsünk: egy sportitalt, amely nem egy üdítő, hanem olyan italkeverék, amely egyszerre egészséges és hasznos.
 

Az eredmény a HEED: ami egy magas energiájú elektrolit ital. Valódi alternatívája annak a szirupos-ócska szemétnek, amelyet folyamatosan árulnak a sportolóknak.

Ezért van az, hogy a HEED hatalmas lépést jelentett a sportitaloknak álcázott szeméttel szemben:  

1. Nincsenek egyszerű cukrok benne.

Ehelyett maltodextrint, hosszú láncú / komplex szénhidrátot használunk.A maltodextrin egyedülálló abban az értelemben, hogy gyorsan megemeli a vércukor- / energiaszintet (olyan gyorsan, mint a tiszta glükóz), és sokkal hosszabb ideig tartó energiát biztosít minden egyszerű cukorhoz képest. A maltodextrinnel elkerülheted azt a kellemetlen, teljesítmény romboló „villanást és összeomlást”, amely az egyszerű cukorra jellemző.
 

A maltodextrin emellett lehetővé teszi a testednek, hogy több kalóriát emésztsen meg, mint az egyszerű cukrok, így az összes szükséges kalóriamennyiséget megkapod, az emésztés késedelme nélkül. Míg az egyszerű cukor alapú üzemanyagok fogyasztása minden bizonnyal lezárja a GI traktusát, a maltodextrin egész nap hatékonyan felszívódik. 

2. Kiegyensúlyozott elektrolitok.  

A többi sportital egyenértékű az elektrolitokkal és a sóval, és némelyikük rengeteg egyéb felesleges anyagot is tartalmaz. Míg a nátrium-klorid (só) természetesen elengedhetetlen az edzés teljesítményéhez, nem egyedül végzi a munkát, és a felesleges mennyiség garantáltan negatívan befolyásolja a sportteljesítményt.  Ezért a HEED káliumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz ... az összes ásványi anyagot kiegyensúlyozott keverékben, amelyekre a testednek szüksége van az optimális teljesítmény érdekében.

3. Nem tartalmaz citromsavat.

Ha egy adag sót adsz egy italhoz, sós íze lesz. Annak érdekében, hogy segítsen semlegesíteni az ízt, és egy kis pluszt adni az ízlelőbimbók kielégítésére, a legtöbb ital citromsavat is tartalmaz.  És bár ez a bizonyos anyag önmagában nem rossz, viszont sok sportitalban felesleges mennyiség található meg belőle, ami irritálhatja a torkot és komoly gyomorproblémákat okozhat.

Talán az a legrosszabb benne, hogy  órákon keresztül citromsavban fürdik a fogad, ha citromsavas sportitalt fogyasztasz.  Ez a fogzománc károsodásához és más szájegészségügyi problémákhoz vezet. A citromsav nem szükséges egy sportitalban, ezért a HEED egyáltalán nem is tartalmazza azt. 

4. Nincs szemét benne. 

A HEED-nek nincsenek mesterséges összetevői, glutén tartalma, vagy bármi más, ami pusztítást okozna a sporttevékenység során, vagy ami még fontosabb, az általános egészségi állapotodban. Ebből elég volt.

Évekkel ezelőtt, számtalan sportoló és aktív ember így kiáltott: „Elég!

Jobb sportitalra vágyunk, olyanra, amely működik és valóban jó íze van! Mi hallgattunk erre és megvalósítottuk. A HEED bemutatkozása után magabiztosan  kijelentettük: "Egyáltalán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy hisszük, hogy a HEED szó szerint bezárja az ajtót minden más, jelenleg kapható sportital előtt." Most, sok év után is, ez az állítás még mindig 100% -ban igaz.

Egyszerű cukrokat nem tartalmaz, csak egészséges édesítőszerekkel (stevia és xilit) van édesítve, mesterséges összetevőket és fogzománcot károsító citromsav nélkül. Kiegyensúlyozott, teljes spektrumú elektrolitprofillal van kiegészítve (nincs túltelítve sóval, mint a többi sportital). A HEED a sportitalok vitathatatlan királya. Ha még nem próbáltad ki a HEED-et, bátran javasoljuk, hogy tedd meg. Miután tesztelted a HEED-et, garantáljuk, hogy soha nem térsz vissza a „nem más, mint egyszerű üdítőhöz hasonlító” sportitalokhoz.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés