Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Keverhetem a termékeiteket?

Keverhetem a termékeiteket?

Abszolút!

Az összes Hammer Nutrition üzemanyag teljesen kompatibilis egymással, így igény szerint egymást cserélgetve használhatod őket. Ez különösen előnyös az ultra távú sportolások során, mivel a magas minőségű üzemanyagok nagyobb választékát kínálja. Használhatsz például Perpetuem-et és / vagy Sustained Energy-t a sportolásod elejétől a végéig, vagy időnként válthatsz a HEED-re és / vagy a Hammer Gél-re a változatosság kedvéért. Ilyen távnál azonban ügyelj arra, hogy az üzemanyag ellátásod legalább kétharmadát fedezze a Perpetuem vagy a Sustained Energy.
 

Ha a Hammer Gélt és a HEED-t két óránál hosszabb eseményekre használod, akkor nem szükséges ezekkel kezdened, majd a Sustained Energy-re vagy az Perpetuem-re váltanod. Az edzés során bármikor használhatod a Hammer Gélt és / vagy a HEED-et. A Hammer Gél extra kiszerelése a zsebedben megmentheti a napod, ha már soknak éreznéd a Sustained Energy vagy a Perpetuem keveréket, de még vár rád több km. Ez gyors segítséget biztosíthat Neked, amikor csak szükséged van rá, még akkor is, ha még több óráig tart a sportolásod.

A Sustained Energy-t vagy a Perpetuem-et háromféle módon keverheted és fogyaszthatod, az egyéni preferenciáktól és a logisztikai aggályoktól függően. Kérjük, kísérletezz a következő lehetőségekkel, hogy meghatározd, melyik működik Neked a legjobban.

1. Gél vagy paszta:

Ha azt szeretnéd, hogy a legtöbb kalóriát tudd szállítani a legkisebb helyen, ez a legjobb megoldás. A Sustained Energy vagy Perpetuem készíthető szuperkoncentrált, közel pasztaszerű állagúvá, és egy Hammer Gél flaskából adagolható. Keverőgéppel vagy tállal és kanállal keverjük össze a port kis mennyiségű vízzel, és fokozatosan adjunk hozzá vizet a kívánt állag elérése érdekében. Ne feledd, hogy minél nehezebb és koncentráltabb Perpetuem keveredik, annál édesebb és erősebb lesz az íze. Attól függően, hogy hány kanálra van szükséged óránként és hogy mennyire koncentrálódik a keverék, minden Sustained Energy vagy Perpetuem flaska 2-4 óra üzemanyagot szolgáltathat számodra. Mint a több órás palackhoz, ehhez a megoldáshoz is további sima vizet tartalmazó palackot kell magaddal vinned, hogy megfelelően hidratált legyél és a folyadékigényed kielégüljön. Óránként 6-8 dl sima vizet fogyassz, a hőmérséklettől függően. Amíg van vízellátásod, addig mehetsz, mehetsz, mehetsz...
 

2. Egy órás palack:

Ez a módszer akkor működik a legjobban az edzések során vagy versenyhelyzetekben, amikor van egy segítő személyzeted és egy jármű. Így hűtve tarthatják a vegyes palackjaikat, és az úton készíthetnek friss üzemanyag palackokat. Ha nincs segítő személyzet, de továbbra is ezt a lehetőséget szeretnéd használni a keveréshez, ne feledd, hogy ez nyilvánvalóan kevésbé kényelmes, mivel gyakrabban kell az üzemanyag italodat elkészítened. Továbbá, mivel több forrásból kell teljesítened a hidratációd és a kalóriaigényed is, korlátozott lehetőséged van, hiszen mindkettőre szükséged van. (A keverékes palackra, és a sima vizet tartalmazó palackra) Akárhogy is, egy segítő személyzettel vagy anélkül, úgy készítsd el az egy órás palackot, hogy keverj össze vízzel a testtömegedhez javasolt mennyiségű Sustained Energy vagy Perpetuem adagot egy 6-8 dl palackban. Óránként fogyassz el egy palackkal.

3. Többórás palack:

Ez messze a legkényelmesebb üzemanyag feltöltési módszer, mivel lehetővé teszi, hogy sok órán keresztül egyedül megold a frissítésed, és csak vizet vegyél magadhoz az utad során. Az egyetlen korlátozás az, hogy hány adagot tudsz beletenni egy palackba. Az alábbi adagolási táblázatban szereplő számokkal kísérletezz és határozd meg a megfelelő óránkénti beviteled. Tegyük fel, hogy a kisérletedid során megállapítottad, hogy óránként 2 kanál Perpetuem az ideális kalóriabevitel. Szükséged van egy 4 órás üzemanyag ellátásra. Keverj össze nyolc kanálnyi port mennyiséget (2 kanál x 4 óra) egy nagy palackban annyi vízzel, amennyi belefér a palackodba. Előfordulhat, hogy lassanként, kis részletekben kell hozzáadnod a port, hogy az egész jól elkeveredjen. Ezután "használd" ezt a palackot, kis kortyokkal iszogatva 15-20 percenként. Ebben a koncentrációban a kevert palackban lévő víz csak néhány dl-rel járul hozzá az óránkénti folyadékbeviteledhez. A folyadékigény kielégítése érdekében vigyél magaddal egy második, esetleg akár egy harmadik üveg sima vizet is, vagy használj egyéb lehetőséget (pl kis hátizsák, ami adagolja a vizet), vagy tudd meg előre, hogy hol töltheted újra a vizes palackot az útvonaladon. Igyál a hőmérséklet / páratartalom és az erőszükséglet szintje szerint úgy, hogy óránként 6-8 dl egyszerű vizet fogyassz. Ily módon, amíg vizet szerzel az útad mentén, órákig tartó kemény edzésed során rendelkezésre áll a szervezetedben annyi ivóvíz, amennyire szükséged van.  

Perpetuem - Javasolt adagok testtömeg szerint *:

  • 0 - 120 lbs (kb. 54,5 kg) - legfeljebb 3/4 kanál / óra. Ez körülbelül 101 kalóriát biztosít.
  • 120-155 lbs (kb. 54,5-70 kg) - 1 kanál / óra. Ez 135 kalóriát biztosít.
  • 155-190 lbs (kb. 70-86 kg) - 1,25-1,5 kanál / óra. Ez körülbelül 169-202,5 ​​kalóriát biztosít.
  • 190+ lbs (86+ kg) - akár 2 kanál / óra. Ez 270 kalóriát biztosít.

Sustained Energy - Javasolt adagok a testsúly alapján *:

  • 0 - 120 lbs (kb. 54,5 kg) - akár 1 kanál / óra. Ez 107 kalóriát jelent.
  • 120-155 lbs (kb. 54,5-70 kg) - 1-1,5 kanál / óra. Ez 107–160,5 kalóriát biztosít.
  • 155-190 lbs (kb. 70-86 kg) - 2 - 2,5 kanál / óra. Ez kb. 214–267,5 kalóriát biztosít.
  • 190+ font (86+ kg) - akár 2,75 kanál / óra. Ez kb. 294 kalóriát biztosít.

A témával kapcsolatban további információkat itt találsz:

Hogyan keverheted be a Perpetuemet, akár több órás üzemanyagnak (magyar felirattal)

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés