Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Stevia, xilit és a szerzetes gyümölcs

Stevia, xilit és a szerzetes gyümölcs

Itt az igazság a három természetes édesítőszerről.

És jöjjön egy kis tájékoztatás akkor, amikor már majdnem összezavarodsz a sok információ hatására. A közönséges cukor mesterséges és káros, de íme három növényi eredetű alternatíva, amelyek nemcsak természetesek, hanem bizonyos esetekben további egészségügyi előnyökkel is járhatnak.
 

Nézz utána a steviának, a xilitoltnak és a Hammer termékcsalád viszonylag új szereplőjének, a (Monk Fruit) szerzetes gyümölcsnek.

Évtizedek óta neveljük olvasóinkat arra, hogy a finomított egyszerű cukrok (bármi, ami „-óz-zal” végződik, például fruktóz, szacharóz és glükóz) egyáltalán nem járnak előnyökkel sem a sportteljesítmény, sem az egészségi állapot szempontjából.
  

Az alábbiakban röviden bemutatjuk ezeket az édesítőszereket, és azt, hogy a Hammer hogyan illeszti be ezeket számos termékükbe a Te javadra. 

Tudtad?

A stevia kalóriamentes és nem befolyásolja a vércukorszintet, ezért biztonságos a cukorbetegek számára. A stevia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, miközben nem befolyásolja a normális vérnyomásban szenvedőket. A xilithez hasonlóan a stevia sem támogatja a fogszuvasodásért felelős savtermelő baktériumokat.

Megtalálható (beleértve, de nem korlátozva) PERPETUEM®, VEGAN PROTEIN BAR termékekben

Stevia

Ez a kivonat (steviosides) a Stevia rebaudiana, a szubtrópusi és trópusi Közép- és Dél -Amerikában őshonos növény leveleiből származik. A Stevia300 -szor édesebb mint a cukor, ami azt jelenti, hogy minimális mennyiség szükséges a termék édesítéséhez.

Xylitol

Ez a természetes anyag, amely számos rostos gyümölcsben és zöldségben megtalálható, nyírfacukor néven is ismert, elsősorban azért, mert általában nyírfákból nyerik ki/ állítják elő.(Kinyerhető kukoricacsutkából is.) 

Tudtad?

Az emberi szervezet természetes módon naponta több mint 15 gramm xilitolt termel a normál anyagcsere - folyamatok révén.

A xilit szintén elősegíti a száj egészségét, mivel nem erjed és nem támogatja a fogszuvasodást okozó savtermelő baktériumokat.  Ezért találod meg ezt az egyedülálló édesítőszert az ínyben, a fogkrémben és a szájvízben, és ez az egyik oka annak, hogy kis mennyiségben sok Hammer Nutrition üzemanyag is tartalmazza.

Megtalálható: HEED® RECOVERITE termékekben 

Monk Fruit - Szerzetesek körtéje 

A szerzetes gyümölcs egy kicsi, kerek gyümölcs, amelyet évszázadok óta használnak a keleti gyógyászatban megfázás esetén és emésztés segítőjeként, manapság pedig ételek és italok édesítésére is alkalmazzák. A szerzetes gyümölcs édesítőszereit a gyümölcs magjának és héjának eltávolításával, a gyümölcs összetörésével és a gyümölcslé összegyűjtésével hozzák létre. A szerzetes gyümölcs édes íze nem a természetes cukroknak köszönhető, mint a legtöbb gyümölcs esetében, hanem a benne előforduló antioxidánsoknak, az úgynevezett mogrosidoknak köszönhető.A bennük lévő magnozid vegyületek nem járulnak hozzá az étrend kalóriáihoz. 

Tudtad?

Kutatások kimutatták, hogy a szerzetes gyümölcsös édesítőszerrel készült ételek nem emelik meg a vércukorszintet, és hozzájárulhatnak a jobb glikémiás kontrollhoz.

Megtalálható: ENDUROLYTES® FIZZ, HAMMER PHOOD termékekben. 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés