Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Tanulmány: A NSAID-ok rossz hatással vannak az izületi gyulladásokra és lassítják a felépülést!

Tanulmány: A NSAID-ok rossz hatással vannak az izületi gyulladásokra és lassítják a felépülést!

Írta: Steve Born

Az osteoarthritis, az ízületi gyulladás leggyakoribb formája, egy degeneratív ízületi betegség, amely több mint 32 millió felnőttet érint az Egyesült Államokban és több mint 500 millió embert világszerte. Ebben a betegségben szenvedőknél – amely leggyakrabban a kézben, a csípőben és a térdben fordul elő – az ízületet párnázó porc fokozatosan elhasználódik.  Fájdalmas gyulladás és duzzanat kíséri ezt az állapotot.

Az osteoarthritis nem gyógyítható, ezért a betegségben szenvedők igyekeznek enyhíteni ezeket a problémákat. Sajnos a "választott kezelés" gyakran a vény nélkül kapható NSAID (nem szteroid gyulladáscsökkentő) gyógyszerek. A legújabb kutatások kimutatták, hogy ez az oktalan stratégia inkább súlyosbítja a problémát, semmint segítene.

Dr. Johanna Luitjens, a San Francisco-i Kaliforniai Egyetem Radiológiai és Orvosbiológiai Képalkotási Tanszékének munkatársa által vezetett tanulmány a következőket állapította meg:

  •  Hosszú távú NSAID-ok szedése térdízületi gyulladás esetén ronthatják az ízületet.
  •  Az ízületi gyulladás és a porc minősége a kiinduláskor rosszabb volt az NSAID-t szedő résztvevőknél a kontrollcsoporthoz képest, és romlott a négy évig tartó követés után is.

Több mint 1000, közepesen súlyos vagy súlyos térdízületi gyulladásban szenvedő alany vett részt ebben a vizsgálatban.  Körülbelül 25%-uk kapott folyamatosan NSAID-t, több mint egy éven keresztül, míg a többi résztvevő nem szedett ilyen típusú készítményeket. Ezenkívül minden résztvevő elvégezte a térd MRI-t a vizsgálat elején, majd négy évvel később is.

A tanulmány a szinovitisre, az ízületi membrán gyulladására összpontosított, és arra, hogy az NSAID-ok hogyan befolyásolhatják azt. Dr. Luitjens kijelenti: „A szinovitisz közvetíti az osteoarthritis kialakulását és progresszióját, és terápiás célpont lehet. Ezért vizsgálatunk célja annak elemzése volt, hogy az NSAID-kezelés befolyásolja-e a synovitis kialakulását vagy progresszióját, és hogy megvizsgáljuk, hogy az NSAID-kezelés hatással van-e az osteoarthritis változásait tükröző porcképalkotási biomarkerekre.

A szinovitisz számos MRI biomarkerének értékelése során a kutatók a négyéves vizsgálat végén megállapították, hogy az NSAID-ok használatából nincs hosszú távú előny. Az NSAID-t nem szedőkhöz képest az ízületi gyulladás markerei rosszabbak voltak az NSAID-t szedők csoportjában.

Bár ez a tanulmány előzetes információk alapján nyugszik, és még nem publikálták egy folyóiratban sem, úgy tűnik, hogy sötét árnyékot vet az NSAID-k osteoarthritis esetén történő használatára. Dr. Luitjens kijelenti:

"Az elmúlt években gyakran elterjedt az NSAID-ok gyulladáscsökkentő funkciójukra történő alkalmazása osteoarthritisben szenvedő betegek körében, és ezt felül kell vizsgálni, mivel az ízületi gyulladásra gyakorolt ​​pozitív hatást nem lehetett kimutatni."

Hammer Nutrition-kiegészítők erősek az osteoarthritis elleni védelemben, és hatékonyan enyhítik a fájdalmakat és gyulladásokat.

A Tissue Rejuvenator számos tápanyagot tartalmaz – élen a glükózamin-szulfáttal, a kondroitin-szulfáttal, az MSM-mel és a denaturálatlan II-es típusú kollagénnel –, amelyek biztosítják a porcok szerkezeti integritásának, szilárdságának és rugalmasságának fenntartásához szükséges „tápanyagokat”. Ugyanezek a tápanyagok és más kiegészítők ebben az átfogó termékben hatékonyan enyhítik a fájdalmat, a gyulladást és a duzzanatot.

A Hammer CBD-ben a kannabinoidok széles spektruma található – élén a kannabidiollal (CBD) – amelyek befolyásolják és aktiválják a CB2 receptorokat a szervezet endokannabinoid rendszerében. Ezeknek a receptoroknak az aktiválása drámaian elősegíti a fájdalmak és gyulladások jelentős csökkentését.  A CBD számos nem-kannabinoid receptorrendszert is befolyásol az agyban, amelyek szerepet játszanak a fájdalmak és gyulladások szabályozásában.

Az EndurOmega omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek számos jótékony hatásuk mellett olyan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segítenek enyhíteni a fájdalmakat és gyulladásokat.

Az Enduro D-ben lévő D3-vitamin, valamint a K2-vitamin támogatja a porcok egészségét.

 * „A D-vitamin bevitel fordítottan összefügg a porcdegenerációval az osteoarthritisben (OA) szenvedő betegeknél, és ez a táplálékkiegészítés védő hatást fejthet ki.”  [2]

 * "A K-vitamin fontos a fehérjék egészséges működéséhez a porcokban és a csontokban, az osteoarthritisben érintett ízületek két fő szövetében. Például a mátrix Gla fehérje (MGP) a K-vitamintól tartalmától függ, hogy meg tudja-e akadályozni a porc meszesedését." [3]

 

Referenciák:

[1] https://press.rsna.org/pressrelease/2022_resources/2379/abstract.pdf

[2] https://rheumatology.medicinematters.com/osteoarthritis-/diet-and-nutrition/vitamin-d-has-potential-benefits-for-people-with-osteoarthritis-/16929090

[3] https://blogs.bmj.com/rheumsummaries/2021/04/12/vitamin-k-is-involved-in-osteoarthritis/

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés