Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Újratervezés a 3 esszenciális aminosav figyelembevételével

Újratervezés a 3 esszenciális aminosav figyelembevételével

Fáradékony vagy, és nem úgy jönnek az eredmények, ahogy szeretnéd, ahogy a kemény edzések és a befektetett energia után elvárnád? Nem érted, mi lehet az oka?

Segítünk.
Talán nem megfelelő az aminosav-beviteled/-pótlásod, és akármennyire is hihetetlennek tűnik, csupán ennyi is elegendő ahhoz, hogy ne úgy fejlődjön az izomzatod, ahogy ez annyi edzést követően elvárható lenne. Apróságnak tűnik ugyan, de a legnagyobb sikerek pont ilyen apróságokból épülnek fel.

Éppen ezért bemutatunk neked 6 fontos szempontot, hogy lásd, a BCAA táplálékkiegészítés miért van pozitív hatással a sportteljesítményre és az általános egészségre.

Sok helyen utánanézhetsz, de biztos, hogy nem fogsz olyan összetevőt találni, amelynek olyan sok előnye van, mint a 3 esszenciális, elágazó láncú aminosavnak (BCAA andndash; branched chain amino acid), az L-valinnak, az L-leucinnak és az L-izoleucinnak.

Az andbdquo;elágazó láncandrdquo; a molekuláris felépítésükre utal. Esszenciális tápanyagnak minősülnek, hiszen a szervezet nem tudja önmaga előállítani őket, így étkezés vagy táplálékkiegészítés útján szükséges pótolni. A fehérjedús ételek, mint a húsok, a halak, a tojás, az olajos magvak, a tejtermékek és a hüvelyesek kiváló BCAA-források, de plusz étrend-kiegészítéssel érezhető különbséget tudsz elérni mind a sportolói teljesítményed, mind az általános egészségi állapotod tekintetében.

Nézzükát, miért állítjuk ezt:

1.Extra üzemanyag a hosszan tartó edzés alatt

Nem a májban alakulnak át, de ennek ellenére gyorsan a véráramba kerülnek, majd utána a mitokondriumban oxidálódnak. Emiatt a bevitt BCAA képes fedezni az edzés alatti kalóriaszükségletedet, sőt segít megóvni a vázizomrostokat a nagy terhelés következtében történő lebomlástól, amit a szervezet az energianyerésre használna fel.

2.Késleltetett fáradtság

A kutatások bebizonyították, hogy az edzés előtti és alatti BCAA-bevitel késlelteti mind a fizikai, mind a központi idegrendszer fáradását, ezenfelül köztudott, hogy a BCAA javítja a közérzetet és a kognitív teljesítményt (szellemi munkát).

3.Hatékonyabb regeneráció

A BCAA segíti a vázizomrostok regenerációját, újraépítését, hiszen az edzések általános velejárója az izomrostok mikroszakadása.

4.Súlykontroll

A Journal of Nutrition 2012-es tanulmánya szerint a megnövelt BCAA-bevitel hatására csökken a túlsúly kialakulásának kockázata, sőt a BCAA étrend-kiegészítés segít megőrizni az izomtömeget a fogyókúra időszakában is.

5.Jobb vércukorszintkontroll

Kísérletek bizonyítják, hogy az esszenciálisaminosav-bevitel (amibe a BCAA is beletartozik), segíti a helyes vércukorszint-beállítást, és pozitívan befolyásolja az inzulinérzékenységet. Így az ezzel a problémával küzdő embereknek csak csekély inzulinra van szükségük, hogy fenntartsák a normál vércukorszintet.

6.Az élettartam potenciális növekedése

A Cell Metabolism című szaklap tanulmánya szerint a BCAA segít beindítani a specifikus sejtek közötti mechanizmusokat, amik aktiválják a mitokondriális biogenézis nevű folyamatot andndash; az új mitokondrium spontán kialakulását andndash;, ami egyenes arányban áll az élettartam növekedésével. Egy másik kutatás szerint a BCAA növeli a SIRT1 gén aktivitását, amely hatásai hasonlóak, mint a kalória-visszafogásnak, és mint ismert, ez a hosszú élet kulcsa.

MinőségiBCAA táplálékkiegészítők

A fent bemutatott számtalan előny miatt, amelyek a sportolói teljesítményre és az általános egészségre is ugyanúgy pozitív hatást gyakorolnak, a napi szintű BCAA-utánpótlás különösen javasolt a sporttevékenységet végzők számára.

A 3 esszenciális aminosavat andndash; L-valin, L-leucin, L-izoleucin andndash; megtalálod a minőségi, 100%-osan természetes alapanyagokból készülő és kimondottan az állóképességi-, ultra- és multisportokat végző sportolók számára kifejlesztett étrend-kiegészítőinkben. Tipikusan ilyen termék azEndurance Amino, valamint a következő proteinmátrixok, amelyek szintén tartalmazzák a három nélkülözhetetlen aminosavat:Hammer Gél,Perpetuem,Sustained Energy,Hammer Vegan Protein,Hammer Soy,Whey Recovery Bar,Vegan Recovery Bar.

Építsd be étrendedbe ezeket a termékeket, hogy támogathassanak céljaid elérésében azzal, hogy megadják szervezeted számára a fejlődéshez és a maximális teljesítményleadáshoz szükséges alkotóelemeket!

Hammer ON!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés