Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Efedrin és egyéb stimulások

Efedrin és egyéb stimulások

Írta: Brian Frank

Miután több telefonhívást is kaptam ügyfelektől, akik azt akarták tudni, hogy az E-CAPS termékek nem tartalmaznak-e efedrint, vagy egyéb stimulánsokat, tudtam, hogy ideje foglalkozni ezzel a problémával. Bár a telefonhívásokat az efedrin alapú "gyógynövény-ecstasy" termékekről szóló, számos halálesetet okozó, közelmúltbeli tévépropaganda váltotta ki, jó emlékeztetőül szolgált számomra, hogy sok állóképességi sportoló rendszeresen használ stimulánsokat, például koffeint, és egyre többen követik ezt a példát. 

A T.V., valamint a New York Times és mások hírei szerint 15 haláleset kapcsolódik az efedrin használathoz. A legtöbbet, ha nem az összes halálesetet az okozta, hogy nagy mennyiségű "gyógynövény-ecstasy"-terméket vettek be szórakozóhelyeken. Mindazonáltal a veszélyt nem szabad figyelmen kívül hagyniuk azoknak sem, akik kedvet kaptak efedrin vagy más erős stimulánsok használatához a sportteljesítmény javítása érdekében.

Sajnos olyan erős stimulánsok, mint az efedrin, más néven „mahuang”, és összetevői például a pszeudoefedrin, valamint szintetikus változatai és a koffeincsalád stimulánsai, egyre több sportolóknak szánt termékbe kerülnek bele. 

Ami még jobban meglep az az, hogy úgy tűnik, hogy sok sportoló kevés szkepticizmussal bír a stimulánsok használatát illetően. Ezen túlmenően kevés információ áll rendelkezésre az iparági szakértőktől az olyan stimulánsok, mint az efedrin és egyéb társai iránt, amelyek a sportteljesítmény növelésére való használatának hátrányairól és lehetséges veszélyeiről szólnának.

Válaszolnék a kérdésre mindazoknak, akik nem hívtak fel ezzel kapcsolatban. Az E-CAPS (Hammer) termékek nem tartalmaznak stimulánsokat, különösen efedrint nem. Soha nem tartalmaztak, és nem is fognak. Általában ellenezzük a stimulánsok használatát a sportteljesítmény javítása érdekében. A következő néhány bekezdés elmagyarázza, hogy miért.

Először is, mi az a stimuláns?

A Webster's New World Dictionary szerint a stimuláns definíciója a következő "bármilyen drog stb., amely átmenetileg megnöveli valamely létfontosságú folyamat (a szervezetben) vagy valamely szerv aktivitását". Kibővítve ezt a definíciót, a stimulánsok olyan idegen anyagok, amelyekkel lenyelésük esetén a szervezet reakcióba lép, és a szervezet megpróbálja azt kimosni.

Ennek érdekében felpörgeti a központi idegrendszert, ami viszont felgyorsítja az anyagcserét, a légzést és a szívműködést, valamint a szervezet összes többi fiziológiai funkcióját. Minden bizonnyal megnövekedett energiát észlelsz, de közben a szervezetedet is jobban megterheled (tápanyag kimerülés, szövetek lebomlása stb.), mint normál edzés körülmények között.

Az a probléma, ha stimulánsokat használsz az edzés fokozására, hogy ezek egyáltalán nincsenek jó hatással a regenerációra. Biztos vagyok benne, hogy nem kell emlékeztetni, mennyire fontos a regeneráció az edzési folyamatban. Akár azt is mondhatnám, hogy ez a legfontosabb tényező. Nem nehéz követni azt a forgatókönyvet, amikor egyre keményebben edzel egy stimuláns segítségével, hogy fokozd az edzéseid, és néhány hétig azt gondolod, hogy a dolgok nagyszerűen mennek.

Aztán, mielőtt észrevennéd, beleástad magad egy gödörbe, és túledzett vagy, beteg, sérült vagy még rosszabb. A stimulánsokat csak versenynapokon használni nem sokkal jobb, mert nagyon nehéz egy szinten edzeni, és a verseny napján egy másik szintre ugrani. Ekkor továbbra is fennáll a kockázata a betegségnek, sérülésnek, vagy a cél előtti leblokkolásnak. 

Egy másik dolog,

amely aggodalomra ad okot, ha a stimulánsokat edzés vagy verseny közben használod az az, hogy ezeknek vizelethajtó hatása is van. 

A vizelethajtó fokozza a folyadékvesztést a fokozott vizeletürítés és kisebb mértékben a fokozott izzadás miatt, főleg meleg időben. Valószínűleg te is tudod, milyen fontos a megfelelő hidratálás a teljesítmény szempontjából, és milyen nehéz elkerülni a kiszáradást meleg időben.

A koffein és más stimulánsok meleg és/vagy párás időben történő bevétele súlyosbíthatja a kiszáradás és az elektrolit kimerülésének problémáját, mindkettő könnyen orvoshoz juttathat, és infúziót kell, hogy kapj. Ha szerencséd van, néhány zacskó intravénás oldat és egy átlagos fejfájás lesz a következménye egy ilyen esetnek.

Aztán ott vannak az új és a meglévő stimuláns alapú termékek, amelyeket olyan nevekkel forgalmaznak a sportolóknak, mint a Buzz Gum, a TurboCharge és a RacePace, amik azt ígérik, hogy energizálják az edzéseket, és új "csúcsok" felé lendítenek. Ezek a termékek a legerősebb stimulánsokat tartalmazzák, mint például a ma huang, a guarana, a kóladióból származó koffein és számos más stimuláns család.

Nem csoda, ha az ilyen termékekkel és megtévesztő reklámjaikkal a serkentőszerek használata növekszik, nem pedig csökken.

Egyesek nem értenek egyet azzal, hogy az erős, versenyeken tiltott stimulánsok, például az efedrin ( huang) használata bizonyos fokú veszélyt jelent a sportolóra nézve. De ha az ilyen típusú stimulánsokat különféle tényezőkkel kombinálod, beleértve a felhasznált mennyiséget, a stressz szintjét és az aktuális egészségi állapotot, akkor lehetséges, hogy ez nagyon káros, ha nem végzetes következményekkel jár.

Esetleg ha azt fontolgatod, vagy már használtál stimulánsokat a teljesítményed fokozása érdekében, akkor el kell gondolkodnod azon a kérdésen, hogy az átmeneti (egyesek szerint elhanyagolható) előnyök megérik-e a szervezetedre nehezedő plusz terhelést és az esetleges egészségügyi problémákat, amelyek a stimulánsok használatából származhatnak. Remélem úgy döntesz, hogy más, biztonságosabb és egészségesebb módszereket választasz a sportteljesítményed javítására.

Egy kis termék, amely teljesen feltölt!

Mi a Fully Charged termékünket ajánljuk a teljesítmény növelés céljából. Egyszerű az adagolása az intenzív események előtti és alatt is.

A hatékony eredmények titka az, hogy a Fully Charged alapanyagai az általam választott egészséges, tiszta összetevőkön alapulnak. Ahelyett, hogy stimulánsokat vagy cukrot használtam volna, vagy óriási mennyiségű koffeinnel töltöttem volna fel, én és csapatom úgy döntöttünk, hogy elkészítjük ezt az egészséges, természetes alapanyagokból készült, egyedi keveréket. A jótékony összetevők közé tartozik a taurin, a zöld tea, a céklalépor és a fanyar cseresznye kivonat.

Egész nap beszélhetünk arról, hogy milyen nagyszerű a Fully Charged. Ügyfeleink is így gondolják! Tekintsd meg alább a hozzád hasonló igazi sportolók pozitív visszajelzéseinek három példáját, és olvasd el mind a 240+ oldalunkat a termékkel kapcsolatban a Hammer Nutrition USA felületein!

„A tél elején vásároltam az első tégely Fully Charged-et, és néhányszor használtam edzés közben (teremkerékpározás), és azt vettem észre, hogy magasabb átlagos pulzusszámot és teljesítményt tudok tartani alacsonyabb észlelt erőfeszítés mellett.

Ami azonban igazán "meggyőzött" a Fully Charged hatékonyságában, az egy XC síversenyen történt, amelyen a közelmúltban részt vettem. Körülbelül 30 perccel a verseny kezdete előtt ittam egy adag Fully Charged-ot és a teljes 28 km-es verseny alatt sokkal magasabb (a számomra jellemzőnél) átlagos pulzusszámot tudtam tartani!" -Rick B

“Működik.Egyszerűen működik. Néhány hónapja használom a Fully Charged-et minden edzés és hosszú futás előtt. Az állóképességem észrevehetően javult. 56 éves vagyok, 5 éve futok és versenyzem és tényleg azt hittem, falba ütköztem. Azonban tudtam javítani az időmön, a Fully Charged segítségével határozottan fejlődést tapasztaltam."  - Jeff W

“Megnövekedett energiám és a teljesítményem. Nagyon ajánlom az új Fully Charged edzés előtti alkalmazását. Megnövekedett energiát és jobb edzéseket tapasztaltam. A fiam, aki más edzés előtti termékeket is használt, azt mondta, hogy sokkal jobban szereti, mint a korábban használtakat. Nem kelt benne szorongást vagy idegességet. Az energiája és a teljesítménye is javult."  -V Nyelvtan

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in