Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Enduro D – A legújabb Hammer táplálékkiegészítő

Enduro D – A legújabb Hammer táplálékkiegészítő

Bemutatjuk a legújabb táplálékkiegészítőnket, az Enduro D-t, amit két elsődleges fontosságú vitamin, a D3 és a K2 optimális pótlására fejlesztettünk ki, hogy az év borongósabb részében is megfelelően tudd támogatni immunrendszered és csontjaid egészségét.

A D3 és a K2-vitaminok párosa támogatja az immunrendszert, segít csontjaink, valamint a szív- és érrendszer egészségének megtartásában.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy milyen jótékony hatásai vannak a magnézium és a D3 együttes használatának, most nézzük meg, hogy ez a két zsírban oldódó vitamin, a D3 és a K2 milyen módon tudja támogatni egymást, egy tökéletes párost alkotva.

A D3-vitamin

A D-vitaminoknak két fajtája van, a D3 és D2-vitamin. A kettő közül a D3-vitamin az aktívabb és a szervezet számára könnyebben felhasználható. Ezt a vitamint

 a szervezet saját maga számára állítja elő napfény hatására,

táplálék útján csak elenyésző mennyiséget viszünk be.

A szervezet képes a D3-vitamin elraktározására, de az év borongósabb időszakaiban, amikor már nem jut elég napfényhez, ezek a raktárak 2-3 hónap alatt kiürülhetnek. Bár a napi D-vitamin szükséglet fedezéséhez elegendő, ha 15 percet töltünk a napon, az év ezen időszakában ez nem mindig megoldható. Ezért fontos a D3-vitamin táplálékkiegészítőkkel történő pótlása.

Tudtad?

1. A D-vitamin UV-B sugárzás hatására termelődik a bőrben, amit gátolhat a naptejek túlzott használata.

2. Mivel a szoláriumok főként UV-A sugárzást bocsátanak ki, hatásukra D-vitamin nem képződik a szervezetben.

 

A D3-vitamin a következő jótékony hatásokkal rendelkezik:

  • Szükséges a szervezet csontanyagcseréjének megfelelő működéséhez. Elengedhetetlen a csontképződéshez és a fogak egészségének megőrzéséhez, segíti a kalcium és a foszfor felszívódását a belekből. Hiányában a kalcium nem képes megfelelő módon beépülni a csontokba és a fogakba.
  • Pozitív hatással van a szervezet immunrendszerére. Mivel aktiválja az immunfolyamatokban részt vevő sejteket, csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt.
  • Erősíti a szív- és érrendszert.

K2--vitamin

A K2 szintén egy zsírban oldódó vitamin, bár ennek ellenére nem raktározódik hosszú ideig a szervezetben, ezért folyamatos pótlása szükséges. A K2-vitaminnak két típusa létezik, a K2 MK-4 és a K2 MK-7. Az Enduro D mindkettőt a megfelelő mennyiségben tartalmazza.

A K2-vitamin a következő jótékony hatásokkal rendelkezik:

  • A vér alvadási folyamatának egyik fontos tényezője, mivel aktiválja az alvadási faktorokat. Hiányában a vérzés hosszabb ideig tart vagy vérzékenység is keletkezhet.
  • Jótékony hatással van a máj méregtelenítő funkciójára.
  • Elengedhetetlen az egészséges fogazat és csontrendszer megőrzésében, hatására a kalcium megfelelő mennyiségben tud eljutni a csontokhoz.

 

FONTOS! A vérhígító hatású gyógyszereket használóknak a K2-vitamin szedése nem ajánlott, alkalmazás előtt mindenképpen egyeztessen az orvosával!

A tökéletes páros

Amellett, hogy a D3 és K2 vitaminoknak külön-külön is számos pozitív hatásuk van és elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, akkor járunk a legjobban, ha együttesen visszük be őket.

A K2-vitamin kiegészíti a D3-at. Miközben a D3 fokozza a kalcium felszívódását, a K2-vitamin megakadályozza, hogy az az erekben, vagy a lágy szövetekben rakódjon le. Emellett együttesen segítik:

  • A kardiovaszkuláris rendszer, valamint a csontok egészségét az osteolcacin csontmarker aktiválásával, ami segít a kalcium mennyiségének növelését a csontokban és távol tartja azt az artériáktól.
  • A megfelelő vércukorszint fenntartása érdekében elősegítik az egészséges glükóz anyagcserét, megelőzve ezzel a kettes típusú diabétesz kialakulását.

 

Szeretnéd pótolni a D-vitamint, amit az őszi-téli időszakban a szervezeted nehezebben tud előállítani és szeretnéd kihasználni, hogy D3 és K2 vitaminok együttesen milyen jótékony hatással vannak a szervezetedre? Akkor próbáld ki az Enduro D lágyzselét a Hammertől!

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in