Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HEED – Még mindig ez a legszuperebb sportital

HEED – Még mindig ez a legszuperebb sportital

Körülbelül 17 évvel ezelőtt a Hammer Nutrition megváltoztatta a sportitalok világát! Létrehozta a HEED (High Energy Electrolyte Drink) nevű italt válaszul erra a gyakran feltett kérdésre: Készítene valaki olyan sportitalt, ami cukor és szirupos édes íz nélküli?

 

A HEED bemutatkozásakor rendkívül magabiztosan kijelentettük: Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy úgy gondoljuk, hogy a HEED szó szerint felülmúlja az összes, jelenleg kapható sportitalt. Ez az állítás most, évekkel később is 100%-ban igaz!

Természetesen sok más sportital is nagyszerű állításokat mond, de a legújabb és legjobb, technológiailag fejlett kínálatuk egyáltalán nem forradalmi. Nagyjából még mindig ugyanaz a képlet, amely mindig is jelen volt: mesterséges aroma, cukor és nátriumos víz.

Ez az oka annak, hogy a HEED egyedülálló a sportolók és aktív emberek számára elérhető sportitalok bőségében:

 

1. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, ízesítőszert és édesítőszert

Egyáltalán nem jár egészségügyi előnyökkel ezeknek az ócska összetevőknek a fogyasztása (viszont rengeteg negatív hatással), így garantált, hogy nem lesz semmilyen sportteljesítményt javító eredmény sem a fogyasztásukkor. A HEED nem tartalmaz mesterséges összetevőket, csak egészséges édesítőszereket - steviat és xilitet - és természetes aromákat.

 

2. Nincsenek egyszerű cukrok benne

Két fő probléma van az egyszerű cukrokból (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.) álló üzemanyagokkal, beleértve az úgynevezett egészséges cukrot, például a nádcukrot, amely egyszerűen szacharóz (asztali cukor):

• Az egyszerű cukroknak komoly korlátai vannak a hatékonyan megemészthető és energiatermelésre felhasználható kalóriák mennyiségét illetően.

• Az egyszerű cukrok jellemzően durva ingadozásokat okoznak az energiaszintben, ami egy villanás és összeomlás típusú energia, amelyet mindenképpen el kell kerülni.

 

Az emésztés megkönnyítése érdekében, még kalóriasűrűbb koncentrációban is - ami több rendelkezésre álló kalóriát jelent az energiatermeléshez - a HEED csak összetett szénhidrátokat (maltodextrint) tartalmaz, hozzáadott egyszerű cukrok nélkül.

 

3. Nincs citromsav

Ha rendszeresen éri a fogakat citromsav, akár a nyáltermelés serkentésére és fanyar íz biztosítására is, akkor egy ásványi anyaggal (például kalcium-citráttal) keláttá bomlik, ami általában maradandó károsodást okoz. A citromsav nem szükséges és nem hasznos egy sportitalban, ezért nincs a HEED-ben.

 

4. Megfelelő mennyiségű nátrium

Szinte mindenki túl sok nátriumot fogyaszt napi étrendjében, és ez negatívan befolyásolja a sportteljesítményt, és ami még fontosabb, az általános egészségi állapotot. Éppen ezért rejtély, hogy a cégek  továbbra is miért növelik a nátrium-tartalmat a sportital-keverékeikben, azt hirdetve, hogy ez pótolja az elektrolitokat. Ez nem igaz, és ezért csak kevés, nem túlzott mennyiségű nátrium van a HEED-ben. Ugyanilyen fontos, hogy a HEED teljes spektrumú elektrolitprofilt tartalmaz, amely megfelelőbben és teljesebben lefedi az elektrolit szükségletet.

 

5. Enyhe íz

Sok sportital erős, édes ízétől eltérően, a HEED érezhetően finom és kellemes ízű. A maltodextrinnek, a természetes édesítőszereknek és a citromsav hiányának köszönhetően a HEED könnyedén eljuttatja a kívánt kalóriákat és elektrolitokat a megfelelő helyre anélkül, hogy túlterhelné az ízlelőbimbókat, károsítaná a fogakat vagy felborítaná a gyomrot.

6. Nincsenek szükségtelen vitaminok, ásványi anyagok és segédtápanyagok

Miért teszünk extrákat egy termékbe, ha a mennyiség nem elegendő a változáshoz? Például: a C-vitamin napi értékének (DV) 2%-a (majdnem 9 mg) nem jelent nagy egészségügyi előnyt, de növeli a termék költségét. Ha vitaminokat, ásványi anyagokat vagy egyéb tápanyagokat is beiktatunk a HEED-be, azok meghatározott okokból, hatékony mennyiségben vannak benne.

 

Megyjegyzés: Évekkel ezelőtt számtalan sportoló és aktív emberben felmerült a jobb sportital iránti igény, amely így szólt: “Elég volt! Szeretnénk egy jobb sportitalt, olyat, ami működik és valóban jó ízű! meghallgattuk és létrehoztuk. Ettől a naptól fogva a HEED az ízletes, egészséges és rendkívül hatékony alternatívája lett a sportitalnak álcázott szirupos leveknek. Csak jótékony összetevőket tartalmaz (hatékony mennyiségben!), és mentes minden korábban említett szeméttől. A HEED pontosan az, amire szükséged van!

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in