Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Minimalizáld a veszteséget, maximalizáld a nyereséget

Minimalizáld a veszteséget, maximalizáld a nyereséget

Ha két és fél óránál hosszabb edzéseket végzel, vagy versenyeken veszel részt, akkor tulajdonképpen kannibalizálod az izmaidat. A hosszabb edzések alatt az óránkénti kalóriaégetés 10%-át a fehérje táplálja. Ez egy szilárd tény a sportban, ráadásul ez egy olyan tény, ami a versenyszezon alatt andbdquo;pusztítástandrdquo; végezhet az emberen, ha nem kezelik megfelelően.


Ha szemléltetni kívánjuk ezt az elméletet, akkor képzelj el egy átlagos méretekkel rendelkező sportolót, aki óránként 700 kalóriát éget el egy Ironman időtartama alatt. Ebből 10% a fehérjéből származik, ez pedig 70 kalóriát jelent óránként, és számoljunk azzal is, hogy a test tíz órán át van ennek kitéve. Ez nagyjából összesen 700 fehérjéből származó kalóriát jelent. Tekintettel arra, hogy egy gramm fehérje 4 kalóriát tartalmaz, akkor láthatjuk, hogy a sportoló 175 grammnyi fehérjét éget el egyetlen esemény alatt.

Nem vagy andbdquo;vasemberandrdquo; és nem is vagy kíváncsi az ilyen őrültségekre? Azonban a kiegyenlítés ettől függetlenül számodra is fontos. Ha már egy héten egy-két alkalommal túllépted az edzéseid során a 3 órát, akkor ugyanúgy veszélyeztet téged a kumulatív izomtörés lehetősége. Míg soha (tényleg, soha az életben) nem szabad megpróbálnod annyi kalóriát elfogyasztanod, mint amennyit elégetsz, addig a megfelelő üzemanyagbevitel és regeneráció a hosszabb edzések során is minimalizálni fogja az izomveszteséget, és maximalizálja a teljesítményed. Ha szeretnéd ezt a gyakorlatban is megvalósítani, akkor kövesd az alábbi tippeket:

Bizonyosodj meg arról, hogy az üzemanyagod magas minőségű fehérjét tartalmaz

Az első andbdquo;sportitalunkandrdquo; mondhatni az egész világot a feje tetejére állította. A Sustained Energy teljesen más üzemanyag volt, mint a piacon fellelhető versenytársai: voltak olyanok, akik egyenesen nem tudták, hogy mihez is kezdjenek vele. De azok, akik kipróbálták, egy életre a rajongói lettek. Nem csak azért, mert komplex szénhidrátokat tartalmazott cukrok helyett, hanem mindemellett fehérjét is tartalmazott. A 8:1-es szénhidrát-fehérje arány segít a tested bizonyos szükségleteit kielégíteni, ezáltal pedig minimalizája az izomvesztést. Azonban az a tény, hogy a sportitalt nem ízesített, egyeseket eltántorított a vásárlástól vagy a gyakori használattól, ezért egy pár évvel később piacra dobtuk az azóta szintén nagy sikernek örvendő Perpetuem-et.

Csakúgy, mint a Sustained Energy, a Perpetuem is magas minőségű fehérjét tartalmaz, mindemellett pedig csökkenti a savasodást és maximalizálja a teljesítményt. Míg a fehérjetartalma picit alacsonyabb (7:-1es az arány), azonban tartalmaz kis mennyiségű, magas minőségű zsírt , amely segít szinten tartani a vércukorszintedet és elősegíti a szervezeted természetes zsírégető képességét. Ráadásul négy isteni ízből választhatsz, szóval ez egy könnyű és finom módja az üzemanyag-bevitelnek, nem véletlen, hogy megannyi sportoló e mellett teszi le a voksát.

Ha még nem próbáld ki egyik hosszútávú üzemanyagunkat sem, akkor kezdd a Perpetuemmel. Ezzel a kalóriabevitelt alacsonyan tartod, mivel az üzemanyagforrás összetettségének és sűrűségének köszönhetően nem lesz szükséged túl sokra belőle. Azt javasoljuk, hogy óránkénti 120-150 kalóriás adagokkal kezdd, és ha szükséges, akkor 180-ig is felkúszhat ez az érték. Emlékezz: minél kevesebb munkája van a szervezetednek az üzemanyag megemésztésével, annál jobb lesz a teljesítményed.

Fokozd a fehérjebevitelt BCAA-kal

Az elágazóláncú aminosavak (BCAA-k) az izmok építésének és védelmének legfontosabb aminosavai közé tartoznak. Ráadásul serkentik az energiatermelést, késleltetik a fáradtságot, csökkentik az érzékelt erőfeszítés mértékét és támogatják a regenerációt. Ezek a funkciók összekombinálva ideális pótlást jelentenek, amelyet be kell építened az üzemanyag-programodba a hosszabb edzések során.


A termékeink között fellelhető Endurance BCAA+ tartalmaz elágazóláncú aminosavakat, illetve glutationt és alanint. Míg a glutation az immunrendszert támogatja, addig az alanin közvetlenül átalakulhat glikogénre, valamint picit olyan, mint az olaj a tűzre. Edzés alatt óránként vegyél be 1-4 kapszulát, és készülj fel arra, hogy le leszel nyűgözve!

Mosd le az ammóniát!

Amikor a fehérje lebomlik, akkor annak az egyik mellékterméke az ammónia lesz. Ahogy beépül az izomszöveteidbe, úgy érzed magad egyre fáradtabbnak, a végtagjaidat pedig egyre nehezebbnek és a végén úgy mozogsz, mintha egy betomtömböt vonszolnál magad után. A májad és a veséid természetesen eltávolítják a szervezetedből, azonban ez a kemény munka időigényes. Ráadásul a sportolók szervezete már épp eleget dolgozik (éppen ezért készítjük az LSA Caps-ot, azonban ez már egy másik történet).

Az Anti-Fatigue Caps kifejezetten erre a célra készült. Az ebben a kapszulában található hatóanyagok támogatják a tisztítási folyamatokat, csökkentik az ammónia felhalmozódását és az általa okozott fáradtságot.

Párosítsd az Anti-Fatigue Caps-ot az Endurance BCAA+-val a maximális hatásért. Miközben a fehérjével felturbózott üzemanyagod és a BCAA-k azon dolgoznak elsősorban, hogy minimalizálják az izmok lebomlását, addig az Anti Fatigue Caps úgy működik, mint egy andbdquo;tisztítószemélyzetandrdquo;, hiszen azon dolgozik, hogy minimálisra csökkentse a károsodásokat. (E kettő kombinálása az óránkénti Endurolytes adaggal megkönnyíti azt, hogy biztosan ne feledkezz meg arról, hogy bevedd őket. Nem csak jobban és gyorsabbnak érzed majd magad, hanem jobban is fogsz regenerálódni, és már megadod a kezdőlökést a testednek még az előtt, hogy hazaértél volna.

Regenerálódj

Már annyiszor hangsúlyoztuk, de leírjuk még egyszer. A regeneráció rendkívül fontos. Minél többet és keményebben edzel, annál fontosabb szerepe lesz. Miután befejezted az edzést, akkor az ezt követő 30 percen belül andndash; különösen akkor, ha hosszú és kemény volt andndash; csak szimplán töltsd újra a tartályaidat. Biztosíts a tested számára magas minőségű fehérjéket, és így már fejest is ugortál a folyamatba. A tökéletes 3:1-es arányával (és most már VEGAN változatban is elérhető) Recoverite gyakorlatilag egy nyerő lottószelvény. Ezután természetesen fogyassz magas minőségű fehérjét tartalmazó ételeket a nap folyamán, hiszen ezáltal támogatod a szervezeted természetes fehérje-újjáépítő képességét.

Csináld jól és a jutalmad nem marad el

Ha olyan vagy, mint mi, akkor te is szereted kihasználni az idődet. Szeretsz kint lenni a szabadban, ráadásul ez az időszak az, amikor egész nap úton vagy. Ha követed ezeket a tippeket akkor biztosíthatunk arról, hogy még jobban fogod élvezni ezentúl az edzéseket vagy a versenyeket, ráadásul egyre élvezetessebbé válnak majd számodra, ahogy halad az idő. Ha segítségre van szükséged, akkor tárcsázd nyugodtan a telefonszámunkat, segítünk!

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in