Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Tartsd meg a 7 lépés távolságot az allergiától!

Tartsd meg a 7 lépés távolságot az allergiától!

Fogadd meg tanácsainkat, hogy elkerüld az orrfolyást, a tüsszögést, a viszkető és könnyező szemet, amelyek akár egy sikeresnek induló versenyt is tönkretehetnek!

Manapság egyre több ember szenved pollenallergiától különösen tavasszal és nyáron amikor magasabb az allergének koncentrációja a levegőben. Allergénnek hívjuk azokat a természetben is előforduló anyagokat, amelyek az immunrendszer túlzott reakcióját váltják ki. Javasoljuk, hogy amennyiben váratlanul törnek rád a tipikus allergiás tünetek, mint az orrdugulás, tüsszögés, szemkönnyezés, vagy a bőrviszketés, először menj el egy vizsgálatra, hogy vajon mi okozhatja ezt. Ezután tudatosabban kerülheted el ezeket az anyagokat, amik a kellemetlen tüneteket kiváltják. Addig is adunk pár tippet, hogy miképpen lépj fel az életedet megkeserítő allergia ellen.


1. Zárd ki a polleneket! Tartsd csukva az ablakokat, amikor csak lehetséges. Éjszaka a legalacsonyabb, azonban reggel a legmagasabb a levegő pollenkoncen-trációja. Ne bízd a véletlenre, hisz nem tudod pontosan kiszámolni a szellőztetés időpontját. Egy rendesen karbantartott és tisztított légkondícionáló berendezés amellett, hogy megszűri a levegőt még hűtést is biztosít a nyári hőségben. Amen-nyiben autóval közlekedsz, ügyelj, hogy kizárólag csak belső keringetésű, pollen-szűrős légkondit használj! A szűrők tisztításáról ebben az esetben se feledkezz meg természetesen!

2. Edzésedet időzítsd a késői órákra! Miguel Wolbert amerikai allergológus szerint, a levegő pollenkoncentrációja reggel 5 óra és 9 óra közt a legmagasabb. Azokon a napokon, amikor erős pollenkoncentráció várható azt tanácsoljuk, hogy a reggeli sza-badtéri sportolásodat csúsztasd késő délutánra. Alternatívaként választhatod a zárt termi edzéseket, vagy a fedett uszodában történő úszást is.

3. Tartsd tisztán a háziállataidat! Kutyád, vagy macskád szeret játszani a sza-badban? Figyelj rá, hogy rendszeresen fürdesd meg őket, hisz a bundájukon lévő poll-enek könnyen az ágyadban landolhatnak.

4. Zuhanyozz! Amikor hazaérsz, a szabadtéri edzésreidet követően különösen, dobd le ruháidat és vegyél egy gyors zuhanyt! Ezen felül, az allergiaszezonban érdemes naponta hajat mosnod, mert a napközben összeszedett pollenek a pár-nádra ragadhatnak.

5. Ne teregess a szabadban! Biztos könnyebben megszáradnak ruháid a friss levegőn, ám arra is gondolj, hogy ilyenkor a polleneknek is kiteszed azokat. Így a látszólag tiszta ruhák is okozhatnak allergiás tüneteket.

6. A keresztallergiáról hallottál már? Amennyiben nem érted, hogy miért produkálsz allergiás tüneteket, mikor nincs olyan anyag a közeledben, amire allergiás lennél, lehetséges, hogy a keresztallergia lépett fel. Ennek oka, hogy az anyagok szerkezetbeli hasonlósága miatt a szervezet nem tudja meg-különböztetni őket és azokra is allergiás reakcióval reagál és ezt sajnos nagyon sokan nem tudják.

Például, aki parlagfű allergiától szenved nem tanácsos a következő táplálékokat fogyasztania: görögdinnye, sárgadinnye, paradicsom, uborka, cukkini, tök, zeller.

7. Előzd meg, mielőtt megjelenne! Használj természetes antihisztamin tartalmú étrendkiegészítőket a hatékony prevenció érdekében. Ehhez tökéletes választás a Clear Day, vagy a Nasol a Hammer Nutritiontől.

Clear Day: tartalmazza a 4 allergiaellenes andbdquo;all-starandldquo; összetevőt. Ezek az olíva-levél kivonat, a kvercetin, a bromelain és a resveratrol. Több fronton is fellép a kellemetlen tünetek ellen: antihisztamin és antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.


Nasol: szintén kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, amelyek hatá-sosan és biztonságosan tisztítják meg az orrüreget a portól és pollentől, emell-ett az orr nyálkahártyáját is hidratálják.

A Clear Day-t és a Nasol-t együtt alkalmazva, garantáltan gyorsan, biztonságosan és természetesen fog enyhülni még a legerősebb allergiás tüneted is anélkül, hogy bármilyen mellékhatást okozna.


Az allergiaszezonban különösen ajánlott a használatuk, de egész évben segíthetnek rajtad, amikor bármilyen okból kifolyólag érzed a tünetek megjelenését. Gondolj bele, milyen jó érzés lesz újra élvezni a szabadtéri sportolást, versenyzést és úgy általában az életet.

Hammer ON!

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in