Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A csoda tápanyag

A csoda tápanyag

Brian Frank és Steve Born írása

1983-ban túlhajszolt középiskolás voltam a kaliforniai Long Beach-en, napi 3-5 órát edzettem.Vízilabdáztam és motokrosszoztam, miközben a 3.8 GPA-t minősítésű gyorsított osztályokba jártam! Mindezek mellett két-három munkát is elvégeztem a versenyzésem kifizetése érdekében. Nem meglepő, hogy jóval a nap vége előtt kimerültem. Annak ellenére, Folyton küzdöttem az energiám fenntartásával és a megfelelő regenerálódással is, pedig egészséges, fehérjében gazdag étrendet követtem, finomított cukrok, szénhidrátok és kémiai adalékanyagok nélkül. Apám, a néhai Jerry Frank DC javaslata alapján elkezdtem Q10 koenzimet szedni E-vitaminnal és inozinnal együtt. Nehéz volt elhinni azt a jelentős különbséget, amelyet energiámban, állóképességemben és regenerálódásom során észleltem.

Ezt a három mikroelemet, az összes többi normál vitaminommal együtt, középiskolai karrierem hátralévő részében mindig használtam. Folytattam a Q10 koenzim magasdózisban való szedését, amikor egyetemre mentem San Franciscóba, és a második térdműtétem rehabilitációjaként országúti kerékpározást gyakoroltam. A Golden Gate-hídon és a Marin Headlands-be vezető hosszú utam során rájöttem, hogy üzletelni tudnék azzal, hogy ezeket a tápanyagokat eladom minden korosztályú triatlonistáknak, kerékpárosoknak és állóképességi sportolóknak. Ez vezetett arra, hogy 1987-ben apám segítségével elindítottam az E-CAPS programot.

Ne feledd, hogy ebben az időben a Q10 koenzim nagyrészt ismeretlen volt a nagyközönség számára, és a kutatás a kezdeti szakaszában volt. Ma a Q10 koenzim az egyetlen legtöbbet vizsgált tápanyag, és a világon a legszélesebb körben használják a szív- és érrendszer egészségének megóvása érdekében.

Most már ismer egy kicsit többet a Q10 koenzimmel kapcsolatos tapasztalataimról, javasolom, hogy olvassa el Steve kiváló cikkét arról, hogy miért a CoQ10 készítményünk a kívánt, és mégis a legjobb forrása a legjobb választásnak, valamint a leghatékonyabb, leggazdaságosabb módszer hogy ez a csoda tápanyag az életed mindennapi része legyen!

COQ10

1957-ben Dr. Frederick Crane a történelem egyik legfontosabb táplálkozási felfedezését vitte véghez, miközben a marhahús szív mitokondriumából izolálta a vegyületeket: azaz a ma már Q10 koenzimként (CoQ10) ismert kinont, amely a ciklikus szerves vegyületek osztályába tartozik. Dr. Crane felfedezése elindította Dr. Peter Mitchell Nobel-díjas kutatását, amely azt mutatta, hogy a CoQ10 egy természetes eredetű tápanyag, amely ATP-t (energiát) termel sejtszinten, olyan energiát, amelyre a testnek szüksége van az egészség megőrzéséhez és minden funkciójának optimalizálásához.

Amióta Dr. Crane és Mitchell az 50-es évek végén / a 60-as évek elején végzett mérföldkőnek számító kutatást végzett, számtalan tanulmány készült az ubikinonnak minősített CoQ10-ről a „mindenütt” szóból. A CoQ10 azért kapta ezt a nevet, mert minden sejtben jelen van a testben.

A táplálkozástudósok egyetértésben vannak a CoQ10 fontosságában,ímenéhány megjegyzés:

"CoQ10 vagy annak egy jó helyettesítője nélkül az emberi élet gyorsan véget ér." - James South MA

„Kétségtelen, hogy a CoQ10 döntő szerepet játszik az öregedésben. Ugyanez vonatkozik a CoQ10 immunrendszerbeli szerepére is. És létfontosságú kapcsolat van az immunrendszer és az öregedés között, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. ” - Emile G. Bliznakov orvos

"A CoQ10 energia növelésére. Régóta csodálatos tápanyagnak tartom a szív egészségét támogató képessége miatt." - Dr. Stephen Sinatra

"Az ubikinon (CoQ10) valószínűleg az a központ, amely körül az élet folyamatai forognak az emberi testben." - Dr. William V. Judy

Az emberi egészség számos aspektusának sok előnye mellett a CoQ10 energiatermelő tulajdonsága, antioxidáns képességei által ideális tápanyaggá válik a sportteljesítmény és a regenerálódás természetes fokozásához. 34 évvel ezelőtt a legtöbb ember még csak nem is hallott a CoQ10-ről, nemhogy megértette volna annak számos előnyét a sportteljesítmény és az általános egészségi állapot szempontjából.

Az egyik vállalat, a Hammer Nutrition (akkoriban E-CAPS néven ismert) azonban már "ismerte" ezt a figyelemre méltó tápanyagot, felhasználva a CoQ10 (ubikinon) erejét a "Race Caps" nevű termékbe.
 

Nem tartott sokáig, hogy végre valóban hatékony, biztonságos és tökéletesen legális állóképességet növelő kiegészítő kapható legyen. Ha az 1980-as évek végén és az 1990-es években komoly állóképességű sportoló voltál, akkor a Race Caps az arzenálod része volt. Az elkövetkező években a sportolók és a nem sportolók egyre jobban tájékozódtak a CoQ10-nek tulajdonított előnyök sokaságáról, és a CoQ10-kiegészítők könnyebben elérhetővé váltak. A Hammer Nutrition tovább ment az ösvényen. 2003-ban, miközben más cégek még mindig próbálkoztak a felzárkózással, ezt a remek terméket még jobbá alakítottuk át, és átneveztük Race Caps Supreme névre. Így egy kitűnő termék még jobb lett, ezért új nevet is kapott: Race Caps Supreme.

Mi az Ubiquinol? 

 "Ez nagyon jól hangzik” - mondhatod.  „De mi van ezzel az„ új ”CoQ10-el, amelyet Ubiquinolnak hívnak?  Úgy hallottam, jobb, mint a „régi” ubikinon CoQ10.  Ez igaz?"

Ezek jó kérdések, és itt van néhány információ a válaszokhoz:

Mindkettő CoQ10. Az ubikinon a CoQ10 oxidált formája, az ubikinol pedig a CoQ10 redukált formája.

2007-ig az ubiquinone volt az egyetlen CoQ10 forma a piacon.  Azóta szabadalmaztatott technológiát fejlesztettek ki a CoQ10 ubiquinol nevű aktív és védjegyes formájának előállítására. A fejlesztési technológia és a szabadalom eredményeként az ubiquinol drágább, mint az ubiquinon.

Lényegesen több kutatás folyt az ubikinonnal kapcsolatban, mint az ubiquinollal. Dr. William V. Judy szerint: "Klinikai vizsgálatok százai azt mutatják, hogy az ubiquinone hatékony és még mindig főleg ez a gyakorló kardiológusok választása."
 

A testben lévő CoQ10 folyamatosan változik a két formát illetően. Nem számít, melyik CoQ10 formát használod, tested szükség szerint átalakítja azt másik formává.
 

Míg az ubiquinol a CoQ10 jobban felszívódó formája, legalább egy tanulmány kimutatta, hogy a nagyobb felszívódás nem jelentéktelen. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy „... az összehasonlító ubiquinol kapszulák biohasznosulásában a különbség nem volt statisztikailag szignifikáns [a standard ubiquinon kapszulákkal összehasonlítva].  Fontos kiemelni azt is, hogy nem figyeltünk meg szignifikáns különbségeket az abszorbeált CoQ10 redox státuszában a készítmények között, ami azt jelzi, hogy a CoQ10 a vérben szinte kizárólag ubiquinolként jelenik meg, még akkor is, ha ubiquinonként fogyasztjuk. "

Általánosan elfogadott, hogy az ubiquinol-kiegészítők nem felszívódnak, mint az ubiquinol. Dr. Judy szerint a szervezetben leginkább ubiquinonként szívódik fel, mert a gyomor rendszer az ubiquinolt ubiquinonná oxidálja a felszívódás előtt. ”
 

Ezek a felszívódási különbségek az ubiquinone és az ubiquinol között többnyire minimalizálhatóak, vagy akár meg is szűntethetőek egy szabadalmaztatott fekete bors kivonat segítségével, mely Bioperine® néven található meg a Race Caps Supreme-ban. A kutatások azt mutatják, hogy a Bioperine®-t alkalmazva 30% -kal nő a felszívódás. 

Úgy tűnik, hogy az ubikinol nem olyan hőstabil, mint az ubikinon-kiegészítők. Ez az egyik oka annak, hogy a Race Caps Supreme száraz ubikinont tartalmaz, így sokkal jobb lehetőség a hosszan tartó testmozgások során, különösen meleg időben.

Gyors felszívódású, de még ennél is több ez a termék! 

 
A CoQ10 és a Bioperine® összetevők mellett a Race Caps Supreme sokkal több mindent tartalmaz, mint a szokásos ubikinon vagy ubiquinol kiegészítők, hogy növelje az állóképességet, az általános egészségügyi előnyöket és megfelelelő regenerációt biztosítson. 

Idebenone

Az egyik táplálkozástudományi tudós elmagyarázza: "Az Idebenone ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a CoQ10, de bonyolultabb kémiai szerkezeten alapuló különféle előnyei és tulajdonságai is vannak."  

Ezek a következők:

  1. Hangulat javító, csökkent a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór okozta károsodás, valamint szerepet játszik az excitotoxinok (olyan anyagok osztálya, amelyeket MSG és néhány mesterséges édesítőszer fogyasztásából állítanak elő) károsodásának megelőzésében, amelyek roncsolhatják az idegsejtek működését. 
     
  1. A máj mitokondriális működését javítja, ami arra utal, hogy ez támogathatja és fokozhatja a máj méregtelenítő funkcióit.
     
  1. Az idebenon talán legismertebb tulajdonsága, hogy egyedülállóan képes hipoxiás (alacsony oxigén) körülmények között működni, elősegítve az energiatermelést és a magas energiaszint fenntartását a szabad gyökök létrehozása nélkül. Más szavakkal, ugyanazokban a sejtekben alacsony oxigéntartalmú körülmények között, amelyek hatására a CoQ10 prooxidánsként hat, az idebenon segít megelőzni a szabad gyökök károsodását, miközben továbbra is támogatja az ATP termelést.

E Vitamin

Az energiatermelés nem teljesen "tiszta" folyamat, természetesen előfordulhatnak és elkerülhetetlenül metabolikus melléktermékek keletkezhetnek szabad gyökök formájában, amelyek szövet- és sejtkárosodást okozhatnak.

 

Ezért az E-vitamin létfontosságú eleme a Race Caps Supreme formulának. Az E-vitamin egy erős antioxidáns, amely a CoQ10 és az idebenon mellett segít semlegesíteni az energiatermelés során természetesen keletkező szabad gyököket. Az E-vitamin számos egészségügyi előnnyel jár, különösen a szív- és érrendszeri valamint a keringési rendszerben.

Állatokon végzett kutatások kimutatták, hogy az E-vitamin kiegészítése önmagában csökkenti a gyulladást azáltal, hogy csökkenti a C-reaktív fehérje (CRP) szintet. A CRP magasabb szintje a kardiovaszkuláris problémák fokozott kockázatával jár.  A CoQ10-el történő kiegészítés jelentősen fokozza az E-vitamin ezen gyulladáscsökkentő hatását. 

Oxy-Assist

A tápanyagok egyedülálló keveréke, amelyek kombinálva fokozzák az oxigénfelhasználást, optimalizálják a zsírégetést, növelik az energiatermelést és megszüntetik a sav felhalmozódását.

1. A trimetilglicin (TMG) elősegíti a zsírsavak energiává történő átalakítását. Izomgyengeség és degeneráció kezelésére használták, részben az oxigén izomszövetekbe juttatásában játszott szerepe miatt.  A TMG szintén erős antioxidáns, amely segíti a szív- és érrendszeri betegségekben szerepet játszó homocisztein alacsonyabb szintjének csökkentését.
 

2. Az inozin növeli a vér oxigénhordozó képességét, lehetővé téve több oxigén szállítását a dolgozó izmokba, ezáltal csökkentve a fáradtságot. 

Krebs ciklus elősegítése

Támogatja az energiatermelés Krebs-ciklus folyamatát (AKA a citromsav-ciklus vagy a trikarbonsav-ciklus) azáltal, hogy pontos mennyiségű malátot, citrátot, aszpartátot, lizinátot és glicinátot, a kalcium, magnézium és kálium ásványi anyagokat, kelátképző anyagokat szolgáltat. A Krebs-ciklus egy másik rész termékét, az alfa-ketoglutarátot is tartalmazza. 

Enzim keverék

A Race Caps Supreme egyedülálló enzimkeveréke (proteáz, amiláz, glükoamiláz, lipáz, celluláz, fitáz, maltáz és szacharáz) segít a tápanyagok megfelelő emésztésében és felszívódásában.
 

Összegzés

A Race Caps Supreme sokkal többet nyújt, mint az önálló ubiquinon vagy ubiquinol CoQ10 kiegészítők. A Race Caps Supreme rendkívüli kombinációja a „szuper tápanyagoknak” segít fenntartani az egyenletes és hatékony energiatermelést, miközben támogatja a magas szintű hasznosulást. A 34 éven keresztüli Race Caps Supreme által nyújtott sportteljesítmény előnyök továbbra sem teljesen hasonlíthatók össze más sportolo specifikus kiegészítőkkel.

Talán még ennél is lenyűgözőbbek a termék egészségre gyakorolt ​​előnyei.

A sportteljesítmény és az általános egészségi állapot javítása érdekében a Race Caps Supreme-vel való következetes kiegészítés egyszerű stratégia. Meggyőződésünk, hogy minden ember profitálhat ebből a termékből, és a sportolók számára ez egy nagyon fontos termék. 

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés