Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A D vitamin és a Magnézium összefüggése

A D vitamin és a Magnézium összefüggése

„Azt hallottam, hogy ha D-vitamint szed valaki, akkor magnéziumot is kell szednie mellé. Igaz ez? Ha igen, miért?”

Az elmúlt néhány évben a D-vitaminnal kapcsolatban rengeteg pozitív visszhang volt a sajtóban, és jó okkal – az emberi egészségre gyakorolt​​ jótékony hatásai hihetetlenül széleskörűek. Valójában nehéz lenne olyan területet találni az egészséggel kapcsolatban, ahol a D-vitamin ne játszana alapvető szerepet.

Ezért igazolhatóan megugrott a D-vitamint szedők száma, köztük van több ezer ügyfelünk is, akik a Hammer Nutrition D3-vitamin/K2-vitamin-kiegészítőjét, az EnDuro D-t szedik. A kutatások azonban azt mutatják, hogy a D-vitamint nem tudjuk hasznosítani elegendő magnézium nélkül.

Magnézium nélkül a D-vitamin inaktív marad, ami megakadályozza, hogy kihasználjuk minden hatalmas előnyét. A D-vitamin egyik legfontosabb és legismertebb előnye a csontvesztés és a csontritkulás elleni védő hatása. A The Journal of the American Osteopathic Association folyóiratban megjelent áttekintés hangsúlyozza annak fontosságát, hogy elegendő magnézium legyen a D-vitamin kíséretében. A tanulmány társszerzője, Mohammed S. Razzaque, MBBS, Ph.D. szerint „Az emberek D-vitamin-kiegészítőket szednek, de nem értik, hogyan működik. Magnézium nélkül a D-vitamin nem igazán hasznos vagy nem biztonságos.”

Az egyik legnagyobb gond a kalciumszint növekedése, amelyet a túl sok D-vitamin okoz. Megfelelő mennyiségű magnézium nélkül nem csak D-vitamin raktározódik a szervezetben és marad inaktív, hanem megemelkedik a kalciumszint is, növelve az erek meszesedésének kockázatát(a kalcium ásványianyag-lerakódásai fokozatosan növekednek a fő artériákban).
 

Az American Heart Association szerint „az érelmeszesedést ma már elfogadják a szívkoszorúér-betegség kialakulásának előfutáraként”. A magnézium elengedhetetlen a hatékony kalcium-anyagcseréhez, csökkentve a D-vitamin okozta kalcium felhalmozódást. Dr. Guy Abraham, a Journal of Applied Nutrition című folyóirat „Calcium Controversy” című könyvének szerzője kijelenti: „A magnézium serkenti a kalcitonin hormon felszabadulását, amely a kalciumot a csontokba juttatja, ahová tartozna is, és a lágy szövetektől távol tartja, ahová viszont nem tartozik.” Az Essential Mg a megoldás!

Az Essential Mg 100 mg magnéziumot tartalmaz kapszulánként, öt nagy biológiai hozzáférhetőségű formából. Az emberi egészség számos területén az Essential Mg az ideális módja annak, hogy optimális mennyiségben juss hozzá ehhez a rendkívül fontos tápanyaghoz.
 

„A Premium Insurance Caps-on és az Enduro D-n kívül milyen kiegészítők erősíthetik még az immunrendszeremet?”

A válasz talán meglep... a Clear Day! Íme, miért:

  • Az OLIVALEVÉL kivonat két kémiai vegyületet tartalmaz: oleuropeint és elenolsavat – ami az oleuropeinben található. Egy táplálkozástudományi tudós kijelenti, hogy ez a dinamikus kettős „a hiányzó láncszem, amely vírus- és retrovírus ellenes szerként működik azáltal, hogy lelassítja a szervezetben ezek szaporodási ciklusát”.

  • A KVERCETIN antihisztamin és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Erős antioxidáns, valamint a tüdő és a szív- és érrendszer erős védelmezője, a kutatások feltárták, hogy rendkívüli a fertőzésekkel szembeni ellenálló képessége. 
  • A BROMENALIN a kvercetinhez hasonló irritáció/fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és jelentősen növeli annak felszívódását. A kutatások azt sugallják, hogy a bromelain legerősebb hatásai közé tartozik a bronchitis és a sinusitis tüneteinek enyhítése.
     
  • Valószínűleg a RESVERATOL rendelkezik a legszélesebb körű egészségügyi előnyökkel a vizsgált vegyületek közül. A kutatások szerint "Ennek a biológiailag aktív vegyületnek az immunrendszerre gyakorolt ​​hatásai széles körben elterjedt egészségügyi előnyökkel járnak a különböző autoimmun és krónikus gyulladásos betegségekben."


Naponta kétszer két Clear Day kapszula biztosítja azt az immunrendszer védelmet, amelyre a szervezetnek szüksége van és amire Neked is szükséged van, egész évben.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés