Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A Magnézium és a Króm kombinációjának előnyei

A Magnézium és a Króm kombinációjának előnyei

Steve Born írása


Becslések szerint 29 millió amerikai szenved cukorbetegségben. Tehát nincs kérdés. Ez egy olyan betegség, amely felett ha nincs kontroll, elhatalmasodik. Szerencsére az életmód és az étrend megváltoztatásával, valamint egyéb, megfelelő táplálék kiegészítők segítségével megakadályozható ez a nem kívántos egészségügyi állapot.


A Nemzeti Cukorbetegség, Emésztőrendszeri és Vese Betegségek Intézete (NIDDK) szerint az inzulinrezisztencia az, amikor az izom-, zsír- és májsejtek nem reagálnak megfelelően az inzulinra, és így nem képesek könnyen felszívni a glükózt a véráramból. Ennek eredményeként a testnek magasabb szintű inzulinra van szüksége, hogy segítse a glükóz bejutását a sejtekbe. Az idő múlásával az inzulinrezisztencia 2-es típusú diabéteszhez és prediabéteszhez vezethet, mivel a béta-sejtek nem tudnak lépést tartani a test fokozott inzulinszükségletével. Elegendő inzulin nélkül a felesleges glükóz felhalmozódik a véráramban, ami cukorbetegséghez, prediabéteszhez (A prediabétesz az a cukorbetegség előtti állapot, amikor a vércukorszint már magasabb a normálisnál, de még nem emelkedett olyan mértékben, hogy cukorbetegség legyen diagnosztizálható. A prediabétesz tartós fennállása esetén 2-es típusú cukorbetegség alakulhat ki, és veszélyessége abban rejlik, hogy már a prediabétesz alatt megnő a szívbetegségek és az agyvérzés kialakulásának kockázata.) és más súlyos egészségügyi rendellenességekhez vezet.


Az egyik legújabb kutatás azt mutatja, hogy a magnézium és a króm ásványi anyagok kombinációja javítja az inzulinrezisztencia számos mutatóját. Ebben a konkrét vizsgálatban az inzulinrezisztens alanyokat négy csoportra osztották. Az egyik csoport napi 160 mikrogramm (mcg) krómot kapott, egy másik csoport napi 200 mg (mg) magnéziumot kapott, a harmadik csoport krómot és magnéziumot egyaránt kapott, a negyedik csoport pedig semmit sem kapott.


A kutatók megvizsgálták a csoportok résztvevőit a kezelés előtt, az adagokat kapó három hónapos kezelési időszakban és a vizsgálat befejezését követően is. A kutatók számos területen mértek adatokat, beleértve az éhgyomri vércukorszintet, az éhgyomri inzulint, az inzulinrezisztencia-indexet, a 4. glükóz transzporter T-limfocita hírvivő RNS-szintjét (GLUT4, az inzulint szállító protein) és a GSK3beta enzimet. A legjobb eredményt annál csoportnál észleltek, amely tagjai krómot és magnéziumot is kapott. Az éhgyomri vércukorszint, az éhgyomri inzulin, az inzulinrezisztencia-index és a GSK3beta szintje szignifikánsan alacsonyabb volt a vizsgálat végén. Emellett a GLUT4 2,9-szeres növekedését csak azoknál a pácienseknél figyelték meg, akik krómot és magnéziumot egyaránt kaptak.


Vezető kutató, Dr. Mei Dou, kijelentette: "Amint várható volt, az lett az eredménye a kutatásoknak, hogy a kombinált kiegészítés (a króm és a magnézium szedése) hatékonyabban javítja az inzulinrezisztenciát, mint csupán a króm vagy magnézium használata, és ez a hatás valószínűleg összefüggésben áll a króm és magnézium kombinációjának szabályozásával, így az inzulinrezisztens betegek számára javasolt ez a terápia. "


A Hammer Nutrition Chromemate és Essential Mg termékeket hatékony kutatások során fejlesztették ki, így ezek kombinácója megfelelő kiegészítő lehet. Ez a pár együttesen biztosítja az inzulin megfelelő működését a vércukorszint stabilitásának fenntartása érdekében. Használatuk létfontosságú az inzulinrezisztencia, valamint a prediabétesz és a cukorbetegség elkerülése érdekében.


Az Egyesült Államokban több mint 54 millió embert diagnosztizáltak cukorbetegséggel, és ez az izgalmas kutatás javíthatja az életminőséget, sőt, sok életet menthet meg.  


Javasolt adagolás: Vegyél be 1 Chromemate-ot és 1 Essential Mg-ot a Recoverite-vel az edzésed után. Ez jelentősen javítja a glikogén szintézis / tárolási képességet. Vegyél be még egy adag Chromemate-ot és 2 kapszula Essential Mg-ot a két fő étkezésed közben.


Hammer On!

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés