Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A halálozási kockázat 39%-kal csökken, ha következetes, optimális az alvásidő

A halálozási kockázat 39%-kal csökken, ha következetes, optimális az alvásidő

Steve Born írása

Nem ismerek olyan embert - én magam sem vagyok olyan - aki idő előtt meg akarna halni, és a sok dolog közül, amit ez ellen tehetünk, kiemelném az egészséges alvási ütemtervet. A 2023. június 7-én, a SLEEP 2023-on, az Associated Professional Sleep Societies 37. éves találkozóján bemutatott tanulmány eredményei kristálytiszták voltak: az idősebb felnőttek sokféle csoportjában azoknál, akiknek rendszeres és optimális az alvás szokásaik kimutatható, hogy majdnem 40 %-kal kisebb a kockázata annak, hogy bármilyen okból meghalnak, mint a rendszertelenül és elégtelenül alvó társaik. Ebben a tanulmányban, amelyben 1759 felnőtt résztvevő vett részt az atherosclerosis Sleep Study többnemzetiségű vizsgálatában, a kutatók az optimális alvásminőség és -idő, valamint a halálozások okai közötti összefüggést értékelték. 

Az alvás rendszerességét és időtartamát a csukló aktigráfiával 7 napra gyűjtött adatok alapján osztályozták, „a csuklón hordott, mozgásokat rögzítő eszközökkel, amelyek segítségével számítógépes szoftverprogramokban speciális algoritmusokkal becsülhetők meg az alvási paraméterek”. Az alvási EEG az agy elektromos aktivitásának rögzítése, miközben az illető ébren van, majd mikor alszik, és több mint 3909 NPSG-t (éjszakai poliszomnográfia) elemeztek legalább 6 órányi használható EEG-vel. A további adatok áttekintése és figyelembe vétele után a kutatók azt találták, hogy: 

  • A résztvevők közül 1015 „reguláris optimális” alvó kategóriába sorolható. 
  • 744-en kerültek „szabálytalan-elégtelen” alvók kategóriába. 

Egy 7 éves követési időszak kimutatta, hogy a „regularoptimal csoportban” 39%-kal alacsonyabb a halálozási kockázat, mint a „szabálytalan-elégtelen” csoportban.

A kutatás vezetője, Dr. Joon Chung kijelenti: „Egyre több a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a rendszertelen alvás meglehetősen széleskörű káros egészségügyi következményekkel jár, amelyek közül a legkiemelkedőbbek a kardiometabolikus betegségek, az elhízás és a szív- és érrendszeri betegségek. Ha az alvás egy nyolcórás tabletta lenne, előnyös lenne, ha a teljes adagot rendszeresen, következetesen vennénk be. Az eredmények azt sugallják, hogy milyen előnyökkel jár a „jó éjszakai alvásról” szóló nyilvános beszélgetések, és e cél kiterjesztése arra, hogy egymás után sok jó éjszakát aludjunk hétköznapokon és hétvégén. Úgy tűnik, hogy a megfelelő, rendszeres alvás mindenki számára jó. Nem ismerek senkit, akinek ne válna ez hasznára.

Dr. Fariha Abassi-Feinberg alvásszakértő egyetért Dr. Chunggal: „Tudjuk, hogy szervezetünknek van egy belső órája, amelyet cirkadián ritmusként ismerünk, és amely szabályozza a különböző biológiai folyamatokat, beleértve az alvás-ébrenlét ciklusokat is. A következetes alvási ütemterv betartása lehetővé teszi, hogy a szervezet hozzáigazítsa természetes ritmusát a külvilág nappal-éjszaka ciklushoz. Ez a szinkronizálás elősegíti a jobb alvásminőséget és ezáltal a jobb egészséget. Az American Academy of Sleep Medicine (AASM) azt ajánlja, hogy a felnőttek törekedjenek legalább 7 órás alvásra, emellett gyakran mondom pácienseimnek, hogy a rendszeres rutin betartása a legjobb az alvás és az egészség szempontjából.” A kutatások szerint „a felnőtteknek rendszeresen 7 vagy több órát kell aludniuk az optimális egészség érdekében”. Sajnos az adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban a felnőttek több mint egyharmada nem éri el a célt. 

Mit lehet tenni ez ellen:

Használd a Hammer Nutrition Sleep Trio Kitjét naponta. Ez az átfogó készlet a következőket tartalmazza: 

REM Caps

A melatoninnal felfelé haladva, a REM Caps speciális tápanyagok szabadalmaztatott keverékét tartalmazza terápiás dózisokban, amelyek mindegyike szinergikusan működik, hogy biztonságosan és hatékonyan segítsen gyorsan elaludni és alvó állapotban maradni. 

„Nagyon szeretem ezeket a REM Caps-okat. Segítenek gyorsabban elaludni az álmos érzés után. Az alvásom és a HRV-m nyomon követése közben azt veszem észre, hogy sokkal hosszabb és mélyebb REM-alvásba esek. Amikor időzónák között utazom, a REM-Caps-ot használom, hogy segítsen elaludni, amikor a testórám a PST időzónán van, ahol élek. Tudom, hogy az alvás elengedhetetlen a regenerálódáshoz. Nagyon ajánlom ezeket a REM Caps-okat mindenkinek, akinek alvászavarai vannak, különösen utazás közben.” „10/10. Nyomkövetőt használok az alvásomhoz, és azt vettem észre, hogy a rem alvásom az elmúlt 2 hétben megnőtt a REM Caps használatával.”

CBD

A Hammer CBD kölcsönhatásba lép a szervezet endokannabinoid rendszerével, amely számos előnye mellett fokozza a szervezet természetes kannabinoidtermelését. Ez biztosítja, hogy elegendő mennyiség álljon rendelkezésre az alvási szokások pozitív szabályozásához és az éjszakai minőségi alvás elősegítéséhez. 

"Imádom ezt a terméket! Arra használom, hogy segítsen ellazulni és elaludni. Az izmaim ellazítására is használom. Csak néhány cseppre van szükségem este! Ez tényleg működik! Ennek a terméknek nincs mellékhatása." 

„Minden nap használom. Kiváló alváshoz és regenerálódáshoz.” 

Esszenciális Mg 

A magnéziumnak a szervezetben betöltött több száz szerepe közül az egyik fő előnye az alvás elősegítésében, hogy segíti az izmok és az idegek ellazulását. Ezen túlmenően, a REM Caps-ban található valerian gyökér kivonattal együtt az Essential Mg észrevehető enyhülést jelenthet mindenki számára, aki éjszakai görcsöktől szenved. Az Essential MG remek relaxáló.

„Jobb éjszakai alvást kerestem; ez a drágakő mentett meg. Minden barátomnak ajánlom. Köszönjük, Hammer Nutrition!”

 „Szubjektíven ez a magnéziumkeverék segíti az érezhető felépülést anélkül, hogy az emésztést befolyásolná, és objektíven a Garmin alváskövetésem jobb felépülést mutat, ha ezt a terméket lefekvés előtt használom.”

Összegzés 

Az elegendő alváshiány negatívan befolyásolja a felépülést, méghozzá nagymértékben, ami gyengébb minőségű edzésekhez vezet (feltéve, hogy nem leszel beteg, és egyáltalán nem tudsz edzeni), valamint gyengébb versenyeredményeket okoz. A következetes, optimális alvás hiánya a jól ismert edző, Nate Llerandi szerint „a valaha tapasztalt egyik legrosszabb helyzetbe juttathat. Ez kéz a kézben jár a túledzettséggel, a rendszertelen edzésekkel és a gyenge teljesítményekkel.” 

Még ennél is rosszabb, hogy ez a legújabb kutatás azt mutatja, hogy az állandóan elégséges mennyiségű rossz minőségű alvás magasabb halálozási kockázattal jár. Megcáfolhatatlan bizonyítékok támasztják alá, hogy a folyamatos, jó minőségű alvás mennyire fontos a sportteljesítmény és az általános egészség szempontjából. A szükséges alvás biztosítása érdekében – mind minőségben, mind időtartamban – a Sleep Kit Trio készen áll a szükséges tápanyag-támogatás biztosítására!

A Hammer nyitott könyv. Hívj minket, mi szívesen beszélünk Veled, és nem próbálunk eladni semmit, amire nincs szükséged – telefonon is elérhetőek vagyunk.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés