Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A Hammer négy alap tényezője az egészségért és fittségért

A Hammer négy alap tényezője az egészségért és fittségért

Már több, mint 33 éve szolgálunk táplálkozási tanácsokkal!

Több mint 33 éve segítünk az embereknek a csúcsteljesítmény elérése, és az optimális egészség megőrzése érdekében. Ez alatt a három évtized alatt az egészség megőrzésére és a jó étrendre vonatkozó ajánlásaink állandóak maradtak, miközben számtalan diéta jött és ment. Mindennek alapja a megfelelő táplálkozás, mert amit eszel, az mindent befolyásol az életedben. Íme a Hammer étrendi ajánlásainak négy tényezője, amelyeket 1987 óta nem változtatunk.

Fogyassz hazai termesztésű, organikus, teljes értékű ételeket

Azt valljuk, hogy senki sem tudja kielégíteni a táplálkozási igényeket pusztán az étrendből, és hogy a kiegészítés elengedhetetlen. E mellet hangsúlyozzuk, és hajthatatlanok vagyunk a következőkkel kapcsolatban:

  1. A lehető legjobb étrend következetes fogyasztásának kell a legfontosabbnak lennie, a táplálék kiegészítés előtt.
  2. A helyben termesztett, biotáplálékok választása és fogyasztása létfontosságú.


Az első pontot illetően az elsődleges ok a lehető legegészségesebb étrend - elsősorban különféle friss gyümölcsök és zöldségek – követése,nem a vitamin- és ásványianyagtartalmuk miatt, hanem a számtalan, egészségre jótékony fitokemikália tartalmuk végett, amelyek csak a gyümölcsökben és a zöldségekben találhatók meg. Ennek egyik példája a természetes eredetű flavonoid, amely különböző gyümölcsökben (főleg eperben) van jelen, az úgynevezett fisetin. Kutatások kimutatták, hogy a fisetin nemcsak erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik (ami segít semlegesíteni a szabad gyökök negatív hatásait); úgy tűnik, hogy számos más egészségnövelő tulajdonsággal is bír. A legjobb lehetőség arra, hogy megfelelő mennyiségű fisetint juttass a szervezetedbe, az az egész eper és más fisetin-tartalmú ételek fogyasztása. Ugyanez a helyzet minden más gyümölcs és zöldség esetében is, csak akkor vagy képes aszámtalan egészségre előnyös tápanyagokhoz jutni, ha megeszed őket.

A második pont az, hogy a helyben termesztett, organikus ételeket csúcsérettségükben szedik, és a betakarítástól afogyasztásáig rövidebb idő áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy az élelmiszer nagyobb mennyiségben tartalmaz jótékony vitamint / ásványi anyagot / fitonutrient. A hagyományosan termesztett élelmiszereket korán betakarítják, hogy lehetővé tegyék a szállításukat és az üzletekbe történő elosztást, és idővel a tápanyagtartalmukis csökken. Ezenkívül a legtöbb helyi termelő (ha nem is az összes) ökológiai termesztési gyakorlatot alkalmaz, amely tisztaételt állít elő, peszticidektől, herbicidektől vagy más vegyi anyagoktól mentesen.


Kerül
d a cukrot

A Hammer Nutrition cégvezetője, Brian úgy említi a cukrot, mint „az a szörnyű, gonosz anyag, ami – teszi hozzá – maga az ördög! Amióta létezik a Hammer táplálékkiegészítő, az álláspontunk mindig az volt, hogy korlátozzuk – és ezt úgy érjük, hogy extrém módon limitáljuk - az elfogyasztott cukor mennyiségét. A cukorral kapcsolatos negatív egészségügyi problémák túl sokak ahhoz, hogy itt most felsoroljuk, de a legsúlyosabbak közül néhányat említünk. Ez a szívbetegség, a II-es típusú cukorbetegség és számos rákos megbetegedés forrása. Többet szeretnél erről tudni? Tekintsd meg weboldalunkon a nagy tekintélyű táplálkozástudós, Dr. Nancy Appleton „146 ok, amiért a cukor tönkreteszi egészségét” című cikkét.

Szívleld meg a cikk bevezetőjét:


„Amikor elolvasod a cukorfogyasztással járó, tudományos szempontból hivatkozott, egészségkárosító következmények alábbi listáját, reméljük, hogy ez mély hatással lesz rád. Ne feledd, hogy amit a szervezetedbe beviszel, az meghatározza, hogy mit kapsz belőle teljesítményszempontból. Ez nemcsak akkor igaz, amikor edzel és versenyzel, hanem ami még fontosabb, ez elengedhetetlen a mindennapi élethez. ”

Csökkentsd a nátrium bevitelét

Lehet, hogy a felesleges nátrium - feldolgozott élelmiszereken keresztül, az étel túlsózása következtében stb. – nem az ördög, de közel van hozzá. A nátrium természetesen létfontosságú az egészség szempontjából. Túl sokan azonban - az American Heart Association (AHA) szerint 10-ből 10 amerikai - túl sokat fogyasztunk. A nátrium napi értéke felnőtteknek 2300 mg, az AHA még alacsonyabb, 1500 mg / nap mennyiséget javasol. Sajnos az átlagos bevitel 3400 mg naponta, ez több mint kétszerese az AHA ajánlásának.


A fiatalok is túl sokat fogyasztanak belőle.

  • A 6-10 éves gyermekek átlagos bevitele napi 2900 mg
  • Az átlagos bevitel 14-18 éves korban napi 3700 mg


Nyilvánvaló, hogy mindannyian túl sok nátriumot fogyasztunk, és ez nemcsak negatívan befolyásolja sportteljesítményünket, hanem nagyon súlyos egészségügyi következményekkel is jár. A „Nátrium - az igazi gazember” (az Endurance News 121. számának 40–41. oldala) közli a kijózanító tényeket. A kutatás egyik szemet szúró megállapítása, amely cselekvésre késztet:

A kutatók megállapították, hogy az Egyesült Államokban évente csaknem 58 000 szív- és érrendszeri haláleset tulajdonítható a napi 2,0 grammnál nagyobb nátrium-fogyasztásnak.

Tagadhatatlan az az igazság, hogy a túl sok nátrium gyilkos, és az életveszélyes egészségügyi következmények kockázatának redukálása csak az étrendben lévő nátrium mennyiségének csökkentésével történhet. 


A táplálékkiegészítés fontossága

Ha a legjobban szeretnéd érezni magad, jól szeretnél kinézni, és el akarod érni a csúcsteljesítményedet, akkor az első lépés mindig az olyan étrend követése, amelyet a tápanyagban gazdag teljes értékű ételek uralnak. A megfelelő étrend önmagában azonban már nem elegendő. A teljes értékű ételek fogyasztásának fő oka az egészségre kedvezően ható fitotápanyagoké - de ahhoz, hogy ideális mennyiségű ilyen létfontosságú tápanyagot kapj, kiegészítésre is szükséged van.Ha az edzéseken és versenyeken szeretnéd elérni a legjobb teljesítményt - és ami még ennél is fontosabb, optimális egészségnek szeretnél örvendeni (nem minimális, optimális!), akkor a napi kiegészítés szükségszerűség, nem pedig lehetőség.

Az egyik legutóbbi cikkünk, „A kiegyensúlyozott étrend mítosza és a kiegészítés esete”, Dr. Bruce Ames következő nyilatkozatát tartalmazza: „A helytelenétkezés során túl kevés vitamin és ásványi anyaghoz jut az ember, valószínűleg az energiadús táplálékok túlzott fogyasztása miatt, melyek mikrotápanyagban szegény, finomított ételek. Ez a helytelen táplálkozás krónikus anyagcserezavarokat eredményezhet, beleértve a mitokondriális bomlást is.

Tehát az optimális étrendet részesítsd előnyben a lehető legkövetkezetesebben, és egészítsd ki azt elegendő mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal és egyéb fontos kiegészítő tápanyagokkal. Ez a legjobb módja annak, hogy teljes mértékben fedezd az összes táplálkozási alapodabból a célból, hogy minél magasabb színvonalúak legyenek az edzéseid,és jobb eredményeket érj el a versenyeken, és ami a legfontosabb, kiemelkedő egészségnek örvendj.

Összegezve:

Az egészséges táplálkozást érd el a rengeteg helyben termesztett, organikus termék előnyben részesítésével, nagyon kevés cukor fogyasztással, alacsony sótartalmú ételek evésével, és erőteljes táplálék kiegészítő programmal. Ez mind segít az optimális étrend és a megfelelő táplálkozás elérésében. A csúcsteljesítmény és a legfőbb egészség itt kezdődik.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés