Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A kevesebb több! (És ez mindig is így lesz!)

A kevesebb több! (És ez mindig is így lesz!)

Szerző: Steve Born

 

Nemrég beszélgettem egy sportolóval, aki nagyon kellemetlen fizikai problémákat és lecsökkent sportteljesítményt tapasztalt egy 6+ órás kerékpár verseny során.

 

*** Súly: 70 kg.

*** Óránkénti kalóriabevitel: 195

*** Óránkénti folyadékbevitel: közel 1 l

*** Óránkénti sóbevitel: ~1500mg (minimális mennyiségű egyéb ásványi anyag)

 

Ha megnézed ezeket a számokat, nem csoda, hogy problémák merültek fel... egyszerűen ez túl sok, különösen egy 70 kg súlyú sportoló számára.

 

Ajánlásaink:

 

*** Óránkénti kalóriabevitel: 120-180, ha 90 kg körül vagy (mint én). Ebben az esetben maximum 200 kalóriát vagy képes feldolgozni óránként.

Megjegyzés: Amikor a Perpetuem-et használom, legyen az 2.0 vagy Classic formula, az óránkénti bevitelem 202,5 ​​kalória.

 

*** Óránkénti folyadékbevitel: 4,5-7,5 dl óránként.

Megjegyzés: Amikor megtöltesz egy 7,5 dl vizes palackot, látni fogod, hogy mennyi folyadék van benne! Nagyon keveseknek van ennyire szükségük óránként.

 

*** Óránkénti sóbevitel: 300-600 mg óránként, de a többi ásványi anyag ugyanolyan fontos! Ilyen a kalcium, kálium, magnézium, de kiegyensúlyozott arányban.

 

Megjegyzés: Több mint 25 éve használom az eredeti Endurolytes formulát, és a görcsös problémák hihetetlenül minimálisak voltak. A Double Furnace Creek 508-as rekordom alatt például óránként 3-6 kapszulát vettem be a 75,5 óra alatt, amíg a kerékpáron voltam. A hőmérséklet 37 fok feletti volt nappal és -1 fokra csökkent este. Soha, egyszer sem görcsöltem!

 

Megjegyzés: Abba kell hagynunk azt, hogy azt nézzük, hogy mennyit fogyasztottunk. Ne gondoljuk azt, hogy annyit kell pótolnunk, mint amennyit elhasználtunk. Amikor elkezdtem ultrakerékpározás próbálkozásaimat, a kemény úton megtanultam, hogy az "X"-et (amit égetek/kimerítek) "X"-re vagy "közel-X"-re cserélni soha nem jó ötlet. Nem működik. Amikor így tettem, súlyos gyomorpanaszaim lettek. Senki se szeretné a legjobb elért idejét kórházban ünnepelni.

 

Pályafutásom kezdeti baklövései, valamint a Hammer Nutrition-nél eltöltött 23 évem alapján meg vagyok győződve arról, hogy sok sportoló próbálja óráról órára pótolni mindazt, amit elveszít anélkül, hogy figyelembe venné azokat a bonyolult mechanizmusokat, amelyek a szervezetben zajlanak... Sokan szükségtelenül szenvednek fizikai problémáktól és a vártnál gyengébb eredményektől a versenyek során.

 

Ezek az "összetett mechanizmusok", amelyeket az imént említettem, alapvetően túlélési mechanizmusok, amelyeket Dr. Bill Misner pontosan elmagyaráz:

 

"Az emberi testnek annyi túlélési biztosítéka van, amelyekkel szabályozza, hogy még egy percet éljünk, hogy amikor túlságosan igyekszünk kielégíteni minden szükségletét, beleavatkozunk ebbe a folyamatba, ami több kárt okoz, mint hasznot. Ugyanannyit pótolni, mint amennyit edzés közben elfogyasztunk, egyszerűen nem észszerű. Az állóképességi sportolás során történő feltöltődés célja a fáradtság késleltetése, nem pedig az összes kalória-, folyadék- és elektrolit veszteség pótlása. Ezt nem lehet kivitelezni. Sokan próbálták már."

 

"Könnyű aerob tempónál az anyagcsere sebessége az ülő állapotról 1200-2000 tartományba emelkedik. Ennek eredményeként a szervezet "túlélési üzemmódba" kerül. Ilyenkor a vér mennyisége a dolgozó izmokhoz irányítódik, amelyek felhasználják a folyadékot és párolgásos hűtési mechanizmusok során az oxigén az agyba, a szívbe és más belső szervekbe kerül. Érdekes módon a szervezet nem a kalória-, folyadék- és elektrolitpótlásra összpontosít, ahogy azt egyes „szakértők” mondják.

 

Ne feledd, gyorsan és egyszerűen megjavíthatsz egy „nem elég” problémát. És egy "úú, túl sokat fogyasztottam, és most lázad a gyomrom" probléma esetén mit tehetsz? Ez egy sokkal nehezebb és sokkal kevésbé kellemes gödör, amiből ki kell ásnod magad. Tehát ne kerülj oda!

 

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés