Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A legjobb természetes sportital minden téren!

A legjobb természetes sportital minden téren!
Steve Born tollából
 
Elképesztő belegondolni, hogy 20 évvel ezelőtt Brian közölte velünk, akik bármilyen módon részt vettünk a termékfejlesztésben, hogy itt az idő a lehető legjobb sportital megalkotására, válaszul az egyre gyakoribb felvetésekre: „Nem tudna valaki olyan italport készíteni, ami nincs tele cukorral és mesterséges összetevőkkel, és nem olyan szirupos édes ízű?”
 
Ez egy ambíciókkal teli cél volt, de nagyon bíztunk benne, hogy elérhetjük. Számtalan ízpróba után, amikre már nem is szeretnénk emlékezni, sikerült. Tényleg sikerült! Az ízprofil pontosan olyan lett, amilyennek akartuk: finom és frissítő, és nem hagyott hátra kellemetlen „cukorborítású száj” utóízt.

Ráadásul:

 • Bőséges kalóriamennyiség adagonként (110)
 • Teljes spektrumú elektrolit profil (nem csak só, ami más italkeverékekben túlzott mennyiségben található) fogzománc-pusztító citromsav nélkül
 • Hasznos kiegészítő tápanyagok, mint például a króm és az L-karnozin (amelyekről a legtöbb sportitalgyártó valószínűleg soha nem is hallott)
 • Nincs benne mesterséges édesítőszer (csak egy kis egészséges édesítőszer, stevia és xylitol)
 • Mesterséges színezék, aroma vagy tartósítószer nélküli

Nem meglepő, hogy ennyi idő alatt egyetlen sportital sem közelítette meg a HEEED Sportital tisztábbnál tisztább összetevőlistáját, valamint páratlan hatékonyságát. Ennek az az oka, hogy a legtöbb más sportital továbbra is tartalmazza az összes említett szemetet (pl. finomított cukor), amit a HEED soha nem tartalmazott. Sőt, sok sportitalt gyártó cég régi és nem alkalmazható kutatások áldozatává vált, amelyek azt sugallják, hogy a szénhidráttartalom nevetséges szintekre emelése – ami a fruktóz zavarba ejtő bevonását jelenti, valamint a nátriumtartalom növelése túlzó szintekre (egy termék adagonként megdöbbentően magas 900mg nátriumot tartalmaz), valahogy „csúcstechnológiává” teszi a terméküket.

Csúcstechnológia? Ez az igazságtól olyan messze van, amennyire csak lehet.

És miközben a HEED formulája nagyrészt érintetlen maradt, mi egy kicsit „felpörgettük a játékunkat” ezen a már eleve kiváló italkeveréken. Ahogy Brian mindig is mondta: „Az én elvem egyszerű: Bármikor, amikor javíthatok egy terméken, megteszem – és így is tettem.”
 
A legfontosabb dolog, amit tettünk, az az volt, hogy a kukoricából származó maltodextrinről egy manióka/ tapiokából származó maltodextrinre váltottunk. Ez az új komplex szénhidrátforrás hat teljesítménynövelő előnyt kínál, amelyeket lentebb részletesen tárgyal a cikk.
 
A második dolog, amit tettünk, az volt, hogy kissé megnöveltük a nátriumtartalmat, nem túl magas szintre (900mg adagonként? Viccelsz?), hanem 150mg-ra adagonként, egy olyan mennyiségre, amely még jobban szolgálja a sportolókat, különösen a HEED kiválóan kiegyensúlyozott elektrolit ásványi anyag profiljával kombinálva. A legjobb az egészben, hogy nem csak több sót adtunk hozzá; ez lett volna az egyszerű dolog. Nem, egy bizonyos mennyiségű nátrium-foszfátot adtunk hozzá, egy olyan vegyületet, amely páratlan a túlzott savasság (amely az általunk mindannyian gyűlölt égő érzést okozza) csökkentésében, miközben az optimális vér- és izom pH-érték fenntartásával növeli az állóképességet.
 

Összegző

Közel két évtizede a HEED finoman egészséges és rendkívül hatékony alternatívája a szirupos szennynek, amit sportitaloknak álcáznak. Csak hasznos összetevőket tartalmaz, mentes az összes korábban említett szeméttől, és két új hasznos tulajdonsággal bővítve, a HEED—most már HEED 2.0 néven—pontosan az, amire szükséged van. És a forró időjárás beköszöntével a HEED továbbra is kellemes és könnyen fogyasztható lesz. A HEED-et frissítőnek fogod találni, nem frusztrálónak!
 
Az eredeti HEED® formula kukoricából származó maltodextrint (komplex szénhidrátot) használt, ami kiváló maltodextrin volt. Azonban, míg a kukoricából származó maltodextrin valóban kiváló volt, a tapiokából származó maltodextrin még jobb. Amikor csak lehetséges, a „jobb” az, amit a Hammer Nutrition termékek esetében keresünk!
 

A TAPIÓKA EREDETŰ MALTODEXTRIN 6 ELŐNYE

 1. A tápióka sokkal kevesebb feldolgozást igényel, mint a kukorica.

 2. Ellentétben a kukoricával, a tápiókában nincs GMO-tartalom, így bár a termékeinkben használt kukoricából származó maltodextrin minden egyes tételét mindig 0ppb (részecske per milliárd) GMO-ra teszteltük, a tápiókával elkerülhetjük ezt a macerát.

 3. A tápióka maltodextrin alacsonyabb nátrium- és magasabb természetesen előforduló káliumtartalommal rendelkezik. Figyelembe véve, hogy a legtöbben túl sok nátriumot fogyasztanak, a több kálium és kevesebb nátrium határozott plusz.

 4. A tápióka maltodextrin lúgosabb pH-értékkel rendelkezik, mint a kukoricából származó maltodextrin. Tekintve, hogy a sportolók „savtermelő gépek” a testmozgás során, egy lúgosabb pH nagyon kívánatos tulajdonság/előny.

 5. A tápióka maltodextrin alacsonyabb Dextróz Ekvivalens (DE) értékkel rendelkezik, mint a kukoricából származó maltodextrin, ami kevesebb természetesen előforduló monoszacharidot és diszacharidot (rövid láncú cukrot), és sokkal magasabb százalékú poliszacharidot (komplex szénhidrátot) jelent – lényegében egy „komplexebb” komplex szénhidrátot – az energia és az állóképesség még hosszabb ideig tartó megőrzéséért.

 6. A tápióka maltodextrin ugyanazt a glikémiás indexet (GI) tartalmazza, mint más maltodextrin típusok, így megkapod azt a gyorsan ható energiát, amit keresel.
 
Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés