Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Sziasztok, Hammer rajongók!

Sziasztok, Hammer rajongók!
Brian Frank vagyok, és egy nagyon fontos témáról szeretnék beszélni. "Le kell vennem ezt a terhet a vállamról, mielőtt felrobbanok," ahogy a régi szlogen szólt. 36 éve foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy hány kalóriát kellene fogyasztani óránként edzés közben, legyen az egy óra, 3 óra, 6 óra vagy 12 órás többrészes esemény. TIPP – A kevesebb a legjobb!
 
Ez a kérdés sok sportolót zavar, és sajnos rengeteg tévhit és félrevezető információ kering ezzel kapcsolatban. A "magas kalória" tábor, ahogy hívjuk őket, az úgynevezett szakértők, ugyanazt mondják azzal kapcsolatban, hogy hány kalóriát kellene óránként fogyasztani. Néhányuk 400, sőt 600 kalóriát is ajánl! Nevetséges!
 
Lehet, hogy ennyit égetsz el. Nem igazán számít. Nem tudsz ennyit elfogyasztani. Most tehát egy teljesen új generációs kutatásunk van, legalábbis részben. Néhány megkérdőjelezhető tanulmány eredményei alapján a 60-90 gramm szénhidrát óránkénti bevitele az "új" ajánlott mennyiség. Nézd meg közelebbről ezeket a kutatásokat – a tesztalanyok a maximális teljesítményük 50%-án dolgoznak! Mi?
 
Pontosan. A résztvevők 95 ütés/perc szívritmus mellett sétálnak, nem túl sok. Mi állandóan ennél sokkal magasabb szívritmus mellett edzünk.
 
Valószínűleg te is próbáltad a magas kalóriabevitelt, és gyomorproblémákat, valamint mindenféle kellemetlenségeket tapasztaltál. Ezért találtuk ki ezt a koncepciót, hogy a kevesebb a legjobb az optimális üzemanyag-fogyasztáshoz, válaszul a sportolók túlzott kalóriabeviteléből fakadó problémákra. Tehát van egy kis rendszerem, amit minimum kalóriák óránként (MCPH) nevezek.
 
Az MCPH az a szám, amit tudni akarsz. Meg akarod határozni azt a minimum kalóriamennyiséget óránként, ami lehetővé teszi, hogy az edzettséged és képességeid határainál eddz, anélkül, hogy lelassulnál, gyomorproblémákat vagy görcsöket tapasztalnál. Ez a legtöbb sportoló esetében körülbelül egy kalória testtömegfontonként.
 
Ez általában a megfelelő tartomány, plusz-mínusz néhány kalória. Tehát a legtöbb sportoló esetében 100-180 kalória óránként. Sehol sincs ez a 240-360 kalóriás őrület, amit hallunk. Ez a magas kalóriás hozzáállás ellentmond az emberi fiziológiának is. Tudjuk, hogy az emberi máj körülbelül 1 gramm szénhidrátot képes visszaalakítani glikogénné percenként.
 
Szóval ennyi. Négy kalória grammonként, szorozva 60 perccel egy órában, egy 240 kalóriás óránkénti elméleti plafont ad. Miért próbálnánk ezt túllépni? És ami még fontosabb, miért próbálnánk ennyi kalóriát lenyelni, amikor csak tekerni, úszni, biciklizni, futni akarunk, vagy bármi mást csinálni?
 
Szóval tedd ezt, és fogyassz sokkal kevesebb kalóriát. Boldogabb leszel, a gyomrod is boldogabb lesz, és elfelejtheted az összes magas kalóriás felhajtást. Szóval a kevesebb a legjobb. 100-180 kalória óránként. Egy kalória testtömegfontonként, és a megfelelő tartományban leszel.
Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés