Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A magnézium jótékony hatása a végbélrák megelőzésében

A magnézium jótékony hatása a végbélrák megelőzésében

A végbélrákkal diagnosztizált betegek száma sajnos évről évre nő. Számos lezárt és jelenleg is folyó kutatás vizsgálja a magnéziumbevitel és a végbélrák összefüggéseit. Az alábbi cikk rávilágít arra, hogy a tudatos életmód tervezésénél, nem szabad figyelmen kívül hagynunk a megfelelő magnéziumpótlást sem.

Egy Japánban végzett, több mint 40 ezer fős kutatás eredménye megmutatja, hogy azoknál a férfiaknál, akiknek a magnéziumbevitelük a vizsgált személyek között a legnagyobb mértékű volt, 50%-kal visszaszorult a végbélrák kialakulásának kockázata.

Egy másik, hollandiai kutatás arra mutat rá, hogy 19%-kal visszaszorítható a végbél területén létrejövő mirigydaganat (mely egy későbbi vastagbél-daganatot jelezhet előre), amennyiben 100 mg-mal megnöveljük a magnézium bevitelét. A tanulmány arra is kitér, hogy a 100 mg-mal megnövelt magnéziumbevitel 12%-kal csökkentheti a végbélrák kialakulását.

Mind a hasnyálmirigy, mind a végbél daganatos elváltozásait illetően, a magnéziumbevitel mérsékelt növekedésével tudjuk visszaszorítani a rák kialakulásának kockázatát. Ez az ásványi anyag fontos szerepet játszik számos olyan élettani folyamatban, mint a DNS javítása és karbantartása, inzulin érzékenység növelése, gyulladáscsökkentés. Ebből kifolyólag nem meglepetés, hogy az elégtelen mennyiség összekapcsolható a rákos megbetegedések kialakulásával.

Amíg a D vitamint „szupersztárként” tartják számon a vitaminok között, a kutatások egyre inkább rávilágítanak, hogy fokozhatók ezek a jótékony hatások, amennyiben ezen felül magnéziumos kiegészítést is alkalmazunk. Azt tanácsoljuk, vedd számításba mostantól ezt az ásványi anyagot is, add hozzá a napi étrendkiegészítési rutinodhoz! Abból is láthatod, hogy mennyire nélkülözhetetlen a magnézium, hogy már a táplálkozási szakértők is úgy tartják, hogy ez a kulcs az egészséghez és tágabb értelemben az élethez is.

Sajnos az amerikai lakosság közel 75%-a magnéziumszegény táplálkozást folytat, és ez az arány Európában sem sokkal jobb. Habár táplálkozás útján (különösen olajos magvak fogyasztásával) is pótolható a magnézium, a táplálékkiegészítés egyszerűbb és hatékonyabb módja a megfelelő mennyiség eléréséhez. Az öt különböző forrásból származó magnéziumot tartalmazó Essential Mg – mely praktikus kapszulás kiszerelésben érhető el - ideális módja ennek a nélkülözhetetlen ásványianyagnak a pótlására.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés