Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A szükséges minimális kalória óránként. Mi az MCPH?

A szükséges minimális kalória óránként. Mi az MCPH?

Írta: Brian Frank

Kedves Hammer rajongók!

Brian Frank most egy nagyon fontos témáról ír.

„Ezt le kell szednem a mellkasomról, mielőtt felrobbanok” – ezzel a régi idézettel kezdem.

36 éve foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy óránként hány kalóriát kell elfogyasztani edzés közben, legyen szó 1 órás, 3 órás, 6 órás, 12 órás vagy akár többnapos rendezvényről.

Tipp – A kevesebb a legjobb!

Ez a kérdés sok sportolót nyugtalanít, és sajnos nagyon sok mítosz és félretájékoztatás kering körülötte. A sok kalóriát fogyasztó tömeg, ahogy mi hívjuk őket: a nap szakértői, helytelenül gondolkodnak a szükséges kalóriákról, némelyikük óránként a 400, sőt a 600 kalóriát is fogyaszt! Ez ostobaság!

Talán ez az a mennyiség, amit elégetsz. De ez nem igazán számít. Ennyit közel sem fogyaszthatsz.

Most egy teljesen új generációs kutatásunk van. Néhány megkérdőjelezhető tanulmány óránként 60-90 gramm szénhidrátot javasol, ez az "új" – 60-90 gramm óránként – ajánlott alapmennyiség. De nézzük meg közelebbről ezt a kutatást – A tesztalanyok a maximális teljesítményük 50%-án működnek! Micsoda?

Úgy van. A résztvevők percenkénti 95-ös pulzussal sétálnak, vagy még annyival sem. Mi viszont állandóan ennél sokkal magasabb pulzusszámmal edzünk. Ez elgondolkodtató.

Valószínűleg próbálkoztál már magasabb kalóriabevitellel, és GI-problémád lett, valamint mindenféle egyéb gyomorpanaszod is, amelyek ezzel járnak. Ezért kitaláltuk azt a koncepciót, amely szerint a kevesebb a legjobb az optimális üzemanyag-ellátáshoz, válaszul arra, hogy folyamatosan szenvednek a túlzott kalóriafogyasztástól a sportolók. Szóval van egy kis rendszerem, amit az óránkénti minimális kalóriának nevezek. Ez a MCPH.

Az MCPH az a szám, amelyet tudni szeretnél. Meg akarod határozni az óránkénti minimális kalóriát, amely lehetővé teszi, hogy képességeid és edzettséged határain mozogj, de ne lassulj le, és ne szenvedj a GI-zavarttól vagy egyéb görcs problémáktól. Ez a legtöbb sportoló számára körülbelül két kalóriát jelent testtömegkilónként.

Általában ez lesz az optimális egység, plusz-mínusz néhány.

Tehát közelébe sem ér ez a 240-360 kalóriás őrület, amit mindig hallunk. Ez a magas kalória bevitel az emberi fiziológiának is ellentmond. Tudjuk, hogy az emberi máj percenként körülbelül 1 gramm szénhidrátot képes visszaadni a glikogénnek.

Szóval tessék. Akkor miért próbálod túllépni ezt? És ami még ennél is fontosabb: miért próbálnál ilyen mennyiségű kalóriát lenyomni a torkodon, amikor tekerni, úszni, biciklizni, futni vagy bármi egyebet sportolsz?

Tehát fogadd meg ezt, és fogyassz sokkal kevesebb kalóriát. Jobban leszel, a gyomrod is jobb lesz, és elfelejtheted a sok kalóriadús körüli felhajtást.

Szóval a kevesebb a legjobb. 100-180 kalória óránként. Két kalória testsúlykilónként, és máris csúcsformában leszel.

Hammer On!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés