Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Az étrend-kiegészítés, melyre minden sportolóknak szüksége van

Az étrend-kiegészítés, melyre minden sportolóknak szüksége van

andldquo;Szintecsak egészséges dolgokkal táplálkozom. Ugyan miért lenne szükségem étrend-kiegészítőkre?andrdquo;

Sajnos az igazság az, hogy a andldquo;kiegyensúlyozott étrend mindent tartalmaz, amire szükséged vanandrdquo; állítás csak tévhit. Egyszerűen nem tudod csupán étkezéssel pótolni mindazokat a tápanyagokat, mikronutrienseket, amikre szükséged van. Ez különösen igaz a sportolókra.

 • Nagyon kevés olyan élelmiszerhez jutunk hozzá, melyeket a helyi termelők frissen kínálnak. Azok az alapanyagok, melyek messziről jöttek, éretlenül lettek leszedve és akár többszáz kilométert is utazhattak. Össze sem hasonlítható a tápértékük a helyi termesztésű ételekkel.
 • Lehet, hogy tartalmazza az étrended a megfelelő tápanyagokat, de nem biztos, hogy a megfelelő mennyiségben. Vegyünk egy példát: Valóban elfogyasztod az ajánlott mennyiséget, mely naponta 5 adagnyi zöldség?

Azegészséges étkezés természetesen nagyon fontos. De mit is jelent ez?

Az előbbiekben leírtakkal természetesen nem azt akarjuk sugallni, hogy ne figyelj oda az étrendedre és mértéktelenül kapkodd be a bogyókat. Semelyik étrend-kiegészítési terv sem élvezhet előnyt az egészséges táplálkozással szemben. A szó jelentésében pontosan benne van a funkció is: kiegészít. A vitaminok és ásványi anyagok, amiket pluszban viszel be, csak támogatják az egészségedet.

Azegészséges étkezés ismérvei:

 • Előnyben részesíted a teljes kiőrlésű gabonákat
 • Elkerülöd az előre csomagolt, feldolgozott és gyors ételeket
 • Mérsékelt a sóbeviteled
 • Olyan ételeket fogyasztasz, melyeket helyi termelőktől szereztél be, melyek organikusak, valamint gazdagok az omega-3 zsírsavakban
 • Elkerülöd a mesterséges összetevőket
 • Minimálisra csökkented az egyszerű cukrokat és telített zsírokat az étrendedben

Azétrend-kiegészítés célja

Sportolóként azért van szükséged a kiegészítőkre, hiszen így tudod könnyedén áthidalni a különbséget a szükséges és a valóban elfogyasztott mennyiség és minőség között. Következetesen követni a lehető legmegfelelőbb étrendet, megnövelve a hatékonyságot egy szakszerűen felépített étrend-kiegészítéssel a lehető legjobb stratégia az ideális táplálkozás érdekében. A tápanyagok, melyeket beviszel a következő tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

 1. Ellátnak a megfelelő mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal, melyek maximalizálják az egészségedet. A sportolóknak komplexebb kiegészítésre van szükségük, mint amit az RDI (átlagos napi bevitel) értékek előírnak.
 2. Ellátnak az antioxidánsok széles skálájával, melyek növelik az immunitást, valamint a szív- és érrendszeri funkciókat azáltal, hogy semlegesítik a sejtpusztító szabadgyököket, melyek a sportolás során keletkeznek.
 3. Kulcsfontosságú szubsztrátokkal látnak el, melyek az energiatermelés biztosításhoz és növeléséhez szükségesek.
 4. Biztosítják a mitokondriumok egészségét. Minél tovább tudod stimulálni a mitokondriumok számát, élettartamát és egészségét, annál hosszabban fogsz élni, és annál sikeresebben fogsz teljesíteni, hiszen ezek a sejtszervek a szervezet energiatermelő andldquo;kazánjaiandrdquo;.

A Hammer Nutrition több tucat étrendkiegészítőt kínál, melyek mind különleges odafigyeléssel készültek, hogy maximálisan tudják támogatni az egészséget. Amennyiben még csak most szeretnéd elkezdeni a tudatos étrendkiegészítést, a következőket javasoljuk:

 • Premium Insurance Capsandndash; Ez egy olyan multivitamin/ásványianyag komplex, mely tipikusan a sportolói szükségletekre lett kifejlesztve.
 • Race Caps Supremeandndash; Ellátja szervezeted koenzim Q10-zel, idebenonnal és más szubsztrátokkal (gondolj úgy ezekre, mintha szikraként gyújtanák be szervzetet), melyek segítik a hatékony energiatermelést.
 • Mito Capsandndash; Ez a kapszula a megnövelt mitokondriális funkciót és egészséget támogatja, hiszen r-alfa zsírsavat és acetil-L-karnitint is tartalmaz.
 • EndurOmegaandndash; Gazdag a két legkeresettebb omega-3 esszenciális zsírsavban, a DHA-ban és EPA-ban, melyek rendkívül előnyös hatásokkal szolgálnak mind a sportolói teljesítményt, mind az általános egészségi állapotot illetően, különösen a szív- és érendszerre gyakorolt hatásukkal.
 • Super Antioxidantandndash; Rendkívül hatásos összetétel, mely segít csökkenteni a sportolás során keletkező fájdalmat, izomlázat és fáradást, emellett növeli a keringést és erősíti az immunrendszert.
 • AO Boosterandndash; Ez az egyedi antioxidáns formula segít megvédeni szervezetedet a káros szabadgyökökkel szemben. Ezen felül segít csökkenteni a sportolás utáni izomfájdalmat és gyulladást, sőt a szem és bőr egészségéhez is hozzájárul.

Összefoglalva

Az étrendkiegészítők andndash; találó nevükből is következik, hogy az egészséges étrendet egészítik ki a kulcsfontosságú tápanyagokkal, melyeket még a legprofibban összeállított étrend sem tud biztosítani. Vedd figyelembe, hogy a kiegészítők nem helyettesítik a helyes étrendet, a minőségi edzést vagy a megfelelő regenerációt, de használatukkal szintet tudsz lépni a sportolói teljesítményedet illetően. Amennyiben a legjobb formádat akarod kihozni mind az edzéseken, mind a versenyeken és ezen túl az általános egészségi állapotodat is optimális szinten szeretnéd tartani, a mindennapos étrendkiegészítés nem választási lehetőség, hanem szükségesség.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés