Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

AZTA! A mindennapi Multivitamin használata 60%-kal lassítja a kongnitív öregedést!

AZTA! A mindennapi Multivitamin használata 60%-kal lassítja a kongnitív öregedést!

Steve Born írása

Egy újabb ok, hogy miért szedd minden nap a Premium Insurance Caps-ot!

Az évek során a táplálék- kiegészítőket – különösen a multivitamin-/ásványianyag-kiegészítőket – rendszeresen szidták az úgynevezett szakértők, akik közül sokan kijelentették, hogy ezek szedése időpocsékolás, és ne pazaroljunk rájuk pénzt. A tény az, hogy a kutatások továbbra is rendkívül sok előnyt tárnak fel a táplálék-kiegészítők szedésével kapcsolatban, íme néhány különösen lenyűgöző kutatás a napi multivitamin/ásványi anyagok használatáról.

A legújabb kutatások[1] szerint egy multivitamin/ásványianyag-kiegészítő napi három éven keresztüli szedése a kognitív öregedést 60%-al lelassítja.


Mint ahogy a legtöbben tudják is, az agy számos olyan funkcióért felelős, amelyek a „kogníció” kifejezés alá tartoznak – a gondolkodás, a tanulás, a memória, a figyelem, az észlelés, az információfeldolgozás és még sok más. Azt is fontos tudni, hogy a kognitív öregedés és hanyatlás nem betegség, hanem egy természetes folyamat.
 

Bár lehet, hogy nem tudjuk teljesen megállítani a kognitív öregedést, most már tudjuk, hogyan tudjuk lelassítani… !

A napi multivitamin/ásványi anyagok használatának és a kognitív funkcióknak a hatásait vizsgáló konkrét kutatás egy nagyobb tanulmány résztanulmánya volt, amely a kakaókivonat (500 mg/nap kakaóflavanol) és egy standard multivitamin/ásványianyag-kiegészítő használatának hatását hasonlította össze a placebóval.

A kutatás első része a kakaókivonat (CE) és a placebo eredmémyeire összpontosított. Egész pontosan a Global Cognitive Function (GCF) összetett pontszámára, 19 különálló teszt átfogó összefoglalására és az általános kognitív funkció meghatározásának elsődleges módszerére. A kutatók ezután megvizsgálták a napi multivitamin/ásványi anyag és a placebo hatását a GFC-re.
 

Míg a CE eredmények nem különböztek a placebótól, a GFC összetett pontszámban észrevehető javulás volt tapasztalható a multivitamin/ásványianyag-kiegészítők eredményeiben a placebóval szemben. A tanulmány vezető kutatója, Dr. Laura D. Baker kijelentette:

"Úgy tűnik, hogy a napi multivitamin-ásványi anyagok pótlása 60%-kal vagy 1,8 évvel lassítja a kognitív öregedést", és az eredményeknek "jelentős közegészségügyi vonatkozásai lehetnek, különösen az agy egészségére nézve, ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a multivitaminok és ásványi anyagok könnyen beszerezhetőek, alacsony a költségük és biztonságosak.”

Ez az új kutatás ugyanolyan lenyűgöző és fontos, mint az a tanulmány[2], amely arra a következtetésre jutott, hogy a multivitamint/ásványi anyagokat használók több mint 60%-kal csökkentik a betegnapok számát.  Ez pedig kiegészíti a kutatások „arzenálját”, amelyek azt mutatják, hogy a Prémium Insurance Caps napi használata rendkívül széles körű előnyökkel jár.

A Hammer Nutritionnál mindig azt javasoljuk, hogy a kiegészítő program első lépése a Premium Insurance Caps legyen, és ez az új tanulmány még jobban megerősíti ezt az ajánlást! További okok, amiért a Premium Insurance Caps az egyetlen multivitamin/ásványianyag-kiegészítő, amire valaha is szükséged lesz, az Endurance News Weekly cikkében olvashatóak: „5 ok, amiért a Premium Insurance Caps-nak kell lennie a multivitaminodnak!” címmel. 

Referenciák:
[1] https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03035201 
[2] https://www.medscape.com/viewarticle/962772

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés