Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Elektrolitokkal és hidratációval kapcsolatos kérdések és válaszok

Elektrolitokkal és hidratációval kapcsolatos kérdések és válaszok

Miles Frank írása

A nyár ebben az időszakában hívásokat, e -maileket, élő csevegéseket, azonnali üzeneteket és leveleket fogadunk folyamatosan, amelyekben segítséget kérnek az állóképességi sportolók klasszikus problémáik megoldásához. Ezek a kérdések főleg a kínzóan forró nyár miatt extra furcsaságokat, kérdéseket és mítoszokat tartalmaznak. Tehát, hogy megcáfoljunk néhány hamis elképzelést, és időről időre bevált, tudományosan megalapozott tanácsokat juttassunk el hozzád, összegyűjtöttem néhány választ a Hammernél dolgozó vezető munkatársainktól.

Mítosz

Egyes termékek azt állítják, hogy ez a „leghatékonyabb hidratációs megoldás a számodra”, mert „kevesebb cukrot” használnak, vagy tartalmaznak „mindent, amire szükséged van egész nap”, mégis az összetevők listáján szerepel a nádcukor (vagy bármilyen egyszerű cukor, amely „-ose” végződésű ”), a citromsav és a só.

Tény

Egy jobb termék elkészítése a termékkel kezdődik, nem a marketinggel. Fontos a szervezetbe juttatott kalóriaforrás, és a kiszáradás elleni küzdelemhez használt elektrolitok összessége. Ne akard a megfelelő hidratáltságodat biztosítani alacsony minőségű, rosszul átgondolt, divatos címkés termékek használatával.

-------------------------------------------

Mítosz

A nyári görcsök elkerülése érdekében adj hozzá 2000 mg sót a Sustained Energy -hez.

Tény

Ez a gyakorlat rossz eredményeketokozhat a versenyed utolsó felében. Ha önmagában hozzáadsz nátrium -kloridot bármely Hammer üzemanyaghoz, ideiglenesen tompíthatod a kiszáradás jeleit, de a gyakorlatban sokkal nagyobb valószínűséggel károsítja a gyomrot és ezáltal a teljesítményt.

-------------------------------------------

Kérdés

Fogyaszthatom a Hammer Gélt anélkül, hogy innom kellene hozzá vizet? 

Válasz

Igen. Mi voltunk az első olyan cég, amely olyan gélt hozott a piacra, amelyhez nem szükséges vizet inni. Sőt, még az ízeket is kombinálhatod kedved szerint. 

-------------------------------------------

Kérdés

Miért nincs a Hammer Gélben elektrolit a hidratáláshoz?

Válasz

Mindig úgy döntünk, hogy elválasztjuk az elektrolitokat a Hammer Géltől, hogy megőrizzük az íz épségét - a sós gélt nemcsak nehezebb elfogyasztani, de az elektrolitok kalóriától való elkülönítése lehetővé teszi a hidratáció jobb beállítását hideg és meleg időben egyaránt.  

-------------------------------------------

Mítosz

Használj savanyúságlevet az elektrolit utánpótláshoz, hogy túléld a hosszú/forró/intenzív sport eseményeket.  

Tény

Egy uncia savanyúságlé elképesztő mennyiségű, azaz 877 mg nátriumot tartalmaz! Ez nagyjából egyharmada annak, amit napi szinten kell fogyasztanod. Nem csak ez a gond vele, hanem a hordozhatatlansága,a logisztika megoldása és más alapvető elektrolitok hiánya.Ezért ezt nem javasoljuk a keményen edző sportolók számára.

Kiegészítő gondolatok a savanyúságléről

Brian Frank:

Az Amerikai Sportorvostudományi Főiskola és az Amerikai Szív Szövetség napi 2300-3500 mg-nál nem több nátriumbevitelt javasol a nagy volumenű edzéseket végző sportolók számára. A szervezet nem termel nátriumot; ezért nem tud nagy mennyiséget kiválasztani, és nem is igényel nagy mennyiséget, kivéve, ha először túl sokat fogyasztott belőle valaki.

Magas nátriumtartalmú étrend = magas nátriumveszteség edzés közben = magas nátriumpótlás szükségessége. A biztonságosabb, egészségesebb és hatékonyabb megközelítés az, ha a táplálékból származó nátriumot megfelelő szintre csökkentjük, majd a hatékony elektrolitpótlást gyakoroljuk amikor arra nagy szükségünk van.

Steve Born: 

Mint ahogy valószínűleg tudod is, a savanyúságlé leggyakoribb összetevője a nátrium. A páclé kis mennyiségű káliumot, kis mennyiségű kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Azt állítom, hogy a savanyúságlében túl sok nátrium van a többi ásványi anyag rovására.

10 ml savanyúságlé a következőket tartalmazza:

  • szénhidrátok: 0,4 gramm
  • kalcium: az ajánlott étrendi bevitel (RDI) 1–5% -a
  • nátrium: az RDI 50–115% -a
  • kálium: az RDI 3% -a
  • magnézium: az RDI 3% -a

Amint látod, ez rengeteg nátrium, legalább 1150 mg (az RDA 50% -a) -, ami csillagászati ​​mennyiség, különösen tekintettel arra, hogy egyáltalán nincs egyensúlyban a többi ásványi anyaggal.

Ennyi nátrium ideiglenesen megoldhatja a görcs problémát, azonban minden bizonnyal megzavarja a sok testi funkcióhoz szükséges ásványi anyag egyensúlyát - beleértve a megfelelő izomműködést is.
  

Azoknak a sportolóknak, akik magas nátriumtartalmú étrendet fogyasztanak és/vagy szokatlanul magas az izzadási arányuk, az Endurolytes Extreme kapszula- vagy porformát ajánljuk. Biztosítja a szükséges nátriumot, káliumot is, de mindkét ásványi anyag mennyisége nem annyira magas benne, hogy megzavarja az összes szükséges ásványi anyag általános (és nagyon fontos) egyensúlyát.

Mítosz

A forró hőmérsékleten történő sportesemények előtt nagy mennyiségű vizet fogyassz, amíg a vizelet tiszta nem lesz.

Tény

A masszív vízfogyasztás rövid időn belül, amíg a vizelet tiszta nem lesz, csak a hólyag feltöltésére és az ásványi anyagok eltávolítására szolgál. Ez akár olyan veszélyes állapotokhoz is vezethet, mint a hyponatremia. Ehelyett törekedni kell a normál hidratálási gyakorlat fenntartására, és gondoskodni kell arról, hogy mindig világos sárga árnyalatú legyen a vizelet. Ha a vizelet tiszta egy sportesemény előtt vagy közben, itt az ideje, hogy lassítsd a folyadékbevitelt, és több elektrolitot fogyassz.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés