Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

EMELD A hGH SZINTED, MIKÖZBEN ALSZOL

EMELD A hGH SZINTED, MIKÖZBEN ALSZOL

EMELD A hGH SZINTED, MIKÖZBEN ALSZOL

 

 

A sport teljesítmény növelésének és a regeneráció idő lerövidítésének a legbiztosabb módja az emberi növekedési hormon (hGH) szintjének emelése. Ezért egyes sportolók kockázatos injekciókhoz folyamodnak.

 

 

Ha biztonságosan szeretnéd emelni a hGH-szinted az endokrin rendszer veszélyeztetése nélkül, próbáld ki a következőt: közvetlenül lefekvés előtt fogyassz el 1 adag Hammer Whey fehérjét 1-2 dl vízbe keverve. Ne gyümölcslébe vagy tejbe tedd, mivel ezek a szénhidrátok akadályozzák a megfelelő folyamatot. Ez a gyakorlat biztonságosan emelheti a hGH szinted alvás közben akár 400% -kal is.

Ez elég ahhoz, hogy észrevehetően befolyásoljuk a test anabolikus, izomépítő / fenntartó aktivitását, ami jó dolog.

 

 

Megfigyelték, hogy az alap értékhez képest az éhgyomorra elfogyasztott glutamin [2000 mg] [fogyasztás előtti és után 2-3 órával] 430% -kal emelkedik meg.

Thomas Sh Weppoume (Louisiana State University of Medicine, Shreveport) 1995-ös tanulmányának köszönhetően kiderült, hogy a hGH-felszabadítóként a glutamin a legfrissebb aminosav. Welbourne kimutatta, hogy a glutamin több mint négyszeresére emelte a növekedési hormon szintet.

 

 

Még ennél is izgalmasabb, hogy a magasabb életkor nem csökkentette ezt a szintet, legalábbis ebben a kis tanulmányban nem, amelyben harminckettő és hatvannégy év közötti önkénteseket vizsgáltak. A glutamin az az aminosav, amelyet a szervezet leginkább használ, különösen stressz idején. Az immunrendszer és a bél gyakorlatilag glutaminon él. Ha a szervezet nem termel elegendő glutamint, izomvesztés és immunműködési zavar léphet fel.

 

 

Ha a bél atrófiás, az azt jelenti, hogy mindenféle tápanyag nem képes felszívódni olyan jól, mint korábban. Welbourne 1993-ban állatokon végzett kísérlete rávilágított arra, hogy a glutamin-kiegészítés megvédi az izomtömeget és megakadályozza az acidózist, amely megerőltető testmozgással alakul ki, és izomleépülést okoz.

 

 

Judy Shabert, MD, és Nancy Erlich, a The Ultimate Nutrient-ben azt közölték (Glutamine [Garden City Park, N. Y .; Avery Pub. Group, © 1994], hogy a glutaminnal történő kiegészítés, különösen stressz idején, megakadályozza az izmok kimerülését. A könyv előszavában Douglas Wilmore, MD, a Harvard Medical School-ban rámutat arra, hogy a glutamin az izom anyagcseréjének és fenntartásának kulcsa, az immunrendszer elsődleges energiaforrása, és elengedhetetlen a DNS-szintézishez, a sejtosztódáshoz, a sejtek növekedéséhez. Ez mind olyan tényező, amelyeket a hGH szint fokoz.

 

 

Dr. Bill: Az 1995-ös welbourne-i tanulmánya megállapította a glutamin anabolikus hatását, míg számos más kísérlet is arról szól, hogy a glutamin érdemben hozzájárul az immunrendszer működéséhez, a glikogén tárolási sebességéhez és a sovány izomtömeg növekedéséhez.

 

Az aminosavak, a glutamin, a glutaminsav a glutaminnal fokozott tejsavófehérje porra jellemző, hogy kiváló fehérjeforrás, immunerősítő, mely hatására anabolikus növekedési hormon szabadul fel.

 

 

A glutamin a glutaminsav monoamidja. Az enzim, az L-glutamin-amino-hidroláz jelenlétében a glutamint felosztjuk glutaminsavra és ammóniára. A glutamát a glutaminsav sója, a glutaminsav negatív töltésű ionformája.

 

 

A glutaminsavat és a glutamátot felcserélhető módon használják. Az egyik fontos pont az, hogy a glutaminból glutamáttá történő átalakulás enzimatikusan korlátozott; a deamináz enzimre van szükség az agyban ahhoz, hogy a glutamint glutamáttá változtassa. Az enzimatikus átalakulások általában önkorlátozóak lehetnek - előfordulhat, hogy a szervezetben nincs elegendő enzim jelen a mérgező mennyiségű glutamát előállításához.

 

 

Ismételten megemlítem, hogy senki sem tud biztosat erről a kérdésről, és az egyének közötti különbség jelentős lehet. [Jay Caplan szerint - akivel jelenleg egyetértek.] A glutamin leginkább a hGH felszabadulását stimulálja, ha szabad formájú származékában, 2-4 gramm adagban történik a fogyasztása.

 

 

A glutamintartalmú tejsavófehérje szintén stimulálhatja a hGH felszabadulását, de kisebb mértékben, mint az előbbi. Más aminosavakról azt mondják, hogy serkentik a hGH felszabadulását, amikor nem versenyeznek a vér-agy gát transzmissziójában az azonos osztályba tartozó más aminosavakkal.

 

 

Savas osztály: aszparaginsav, glutaminsav

Alap osztály: * Arginin, * Ornitin, Lizin

Nagy semleges osztály: * triptofán, * fenilalin, * tirozin, metionin, hisztidin, * leucin, * izoleucin, * valin

Kis semleges osztály: aszparagin, * glutamin, prolin, szerin

 

* Néhány sporttudós szerint, amennyiben szabad formájú aminosav-kiegészítőt fogyasztunk, az megemeli a hGH vagy az anabolikus hormon szintjét.

 

 

Azt tanácsolom, hogy edzés után legalább 2 gramm és maximum 2 x 4 g [8 g] / nap glutamint fogyassz 10 napon keresztül, a sporteseményed előtt. Miért? A glutamin emeli a növekedési hormon szintjét és fokozza az izom glikogén raktárát. Ennek az állításnak az alapja az a sarkalatos kutatás, amely szabad formájú vagy vegyületekkel dúsított glutamin-termék kipróbálását javasolja.

 

 

Megnövekedett plazma-bikarbonát és növekedési hormon glutaminterhelés után

kilenc egészséges alanynak adtunk szájon keresztül nagy dózisban glutamint, hogy meghatározzuk a glutamin, a hidrogén-karbonát és a keringő növekedési hormon koncentrációira gyakorolt ​​hatást. Két gramm glutamint feloldottunk egy kólában, és ezt egy könnyű reggeli után 45 perccel 20 perc alatt kellett elfogyasztaniuk.

 

 

Az alkarból vénás vérmintát vettünk 30 perces időközönként 90 percig, és összehasonlítottuk az 1 héttel korábban kapott kontrollokkal. Nyolc alany reagált a glutamin terhelésre a plazma glutamin növekedésével 30 és 60 perc múlva, majd 90 percnél visszatért a kontroll értékre. Kilencven perccel a glutamin beadása után mind a plazma hidrogén-karbonát koncentrációja, mind a keringő plazma növekedési hormon koncentrációja megemelkedett.

 

 

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a meglepően kicsi glutaminterhelés képes emelni az alkáli tartalékot, valamint a plazma növekedési hormont. [Welbourne 1995]

A tanulmány célja a glutamin hatékonyságának meghatározása volt a teljes test szénhidrát-tárolásának és az izmok glikogén-újraszintézisének elősegítésében a kimerítő testedzésből való kilábalás során.

A glutaminterhelés önmagában elősegítette az izomglikogén raktározását. A glutamin és a glükózpolimer lenyelése együttesen elősegítette a szénhidrátok vázizmokon kívüli tárolását.

 

 

Következtetések

 

Az szájon át szedett kiegészítők, amelyek ciklikus exogén dózisokban biztonságosak a természetes anabolikus hormonok ésszerű növekedésének növelésére az erőfázis-edzés során, a glutamin, az alfa-ketoglutarát, a ketoizokaproát, a ZMA [cink-monometionin-aszpartát] és talán az 5-HTP [(5- hidroxi-triptofán], Az 5-HTP-kiegészítők fokozhatják a szerotonin szintézist. A kolosztrum- és tejsavófehérje-kiegészítőket korlátozott tanulmányokban javasolták és mutatták be az immunrendszer biomarkereinek emelésére, ami az anabolikus hormonszint emelkedésének következménye.

 

 

Dr. Maher, MD kijelentette: "A hGH-prekurzorokat, a szekretagógokat és a felszabadítókat ciklizálni kell. Ennek oka, hogy az agyalapi mirigynek időre van szüksége enzim- és koenzimrendszereinek megtérüléséhez és kimerültséget okozhat. ... "

 

 

Hivatkozások

 

1.) Welbourne TC, emelkedett plazma-hidrogén-karbonát és növekedési hormon orális glutamin-terhelés után. Am J Clin Nutr 1995. május 61: 5 1058-61. 2.) J. L. Bowtell, K. Gelly, M. L. Jackman, A. Patel, M. Simeoni és M. J. Rennie; Az orális glutamin hatása az egész test szénhidrát-tárolására a kimerítő testedzésből való kilábalás során, Journal of Applied Physiology, 1999. június; 86; 6: 1770

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés