Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HEED - A legjobb választás, ha sportitalra van szükséged

HEED - A legjobb választás, ha sportitalra van szükséged

Tizennégy évvel ezelőtt a Hammer Nutrition a feje tetejére állította a sportitalok világát, amikor piacra dobtuk a HEED-et. Mielőtt megalkottuk, sokan tették fel nekünk azt a kérdést: andbdquo;Tudnátok olyan sportitalt kreálni, aminek nincs cukros és szirupos íze?andrdquo; Nos, ennek hatására született meg a HEED, amely a Hydrating Energy Electrolyte Drink (magyarul: hidratáló, energetizáló elektrolitital) rövidítése. A HEED bemutatásánál a lehető legmagabiztosabban kijelentettük, hogy a HEED sikere elsöprő lesz a sportitalpiacon. Habár az évek teltek-múltak, ez a kijelentésünk még mindig megállja a helyét! Persze nyilvánvaló, hogy rengeteg új sportitalt úgy vezetnek be a piacra, hogy andbdquo;a legújabb és a legfejlettebb technológia szerint készítveandrdquo;, azonban általában semmi forradalmi újítást nem tartalmaznak. Nagyjából a képlet szinte mindig ugyanaz: mesterséges ízesítés, cukor, nátrium és víz.

Hogy miért egyedülálló a HEED a sportolók és a fizikailag aktív emberek számára?

  1. Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot, ízesítőket és édesítőket andndash; Egyáltalán semmi előny nem származik az ilyen, szemétnek is nevezhető összetevők fogyasztásából (persze mindemellett rengeteg negatív hatással is bírnak), ebből adódóan az is garantált, hogy semmilyen atlétikai előnnyel nem rendelkeznek. A HEED nem tartalmaz mesterséges összetevőket, csak egészséges édesítőket andndash; stevia és xilitol andndash; és természetes íze van. Ennyi.

  2. Nem tartalmaz egyszerű cukrokat andndash; Két alapvető probléma is van az egyszerű cukrokat (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.) tartalmazó üzemanyagokkal, ide értve azokat is, amelyek olyan andbdquo;egészséges cukrokatandrdquo; tartalmaznak, mind például a nádcukor, ami szintén egyszerű szacharóz (étkezési cukor):
  • Az egyszerű cukrok súlyos korlátokkal bírnak, már ami a hatékonyan emészthető kalóriák és a felhasználható energia mennyiségét illeti
  • Energiaszinten az egyszerű cukrok általában ingadozást idéznek elő, egy andbdquo;kirobbanás majd összeomlásandrdquo; típusú energiát, amit nyilván szeretnél elkerülni

Az emésztés megkönnyítése érdekében, még akkor is, ha sűrű az energiatartalma andndash; ami egész pontosan azt jelenti, hogy az energiatermeléshez több kalória áll rendelkezésre andndash; a HEED csak és kizárólag komplex szénhidrátokat (maltodextrint) tartalmaz egyszerű cukrok hozzáadása nélkül.

  • Nincs benne citromsav andndash; Ha a fogaidat gyakran andbdquo;fürdetedandrdquo; citromsavoldatban, függetlenül attól, hogy a nyáltermelés miatt adják hozzá, vagy azért, hogy a fanyart ízt biztosítsák vagy éppen azért, hogy ásványi anyagokká kelátálják (pl.: Kalcium-citrát), általában maradandó károsodást okoznak. A citromsavak nem szükségesek vagy éppen hasznosak egy sportital esetében, így a HEED-ben nem is találhatóak meg.
  • Nátrium a megfelelő mennyiségben andndash; Majdhogynem mindenki túl sok nátriumot visz be a szervezetébe a napi étkezések során, ez pedig negatív hatással van a sportolói teljesítményre, ráadásul az általános egészségi állapotra is. Éppen ezért rejtély, hogy egyes cégek miért növelik a sportitalaikban a nátriumkeverékek mennyiségét, mondván, hogy azok andbdquo;utántöltik az elektrolitokatandrdquo;. Nem kell aggódni, ugyanis a HEED nem tartalmaz túl nagy mennyiségű nátriumot, mindemellett pedig a HEED egy teljes spektrumú elektrolitprofilt tartalmaz, amely nem csak jobban, hanem teljesen fel is tölti az elektrolitokat.

  • Lágy íz andndash; Ellentétben sok sportitallal, amelyeknek az íze túl édes vagy erős, a HEED íze feltűnően finom és kellemes. A maltodextrinnek és a természetes édesítőknek hála, valamint a citromsav hiánya miatt a HEED könnyedén szállítja a kívánt kalóriákat és elektrolitokat a nélkül, hogy nyomás alá helyezné az ízlelőbimbóidat, megrongálná a fogaidat vagy felkavarná a gyomrodat.

  • Nem tartalmaz felesleges vitaminokat, ásványi anyagokat és kiegészítő tápanyagokat andndash; Minek tegyünk bele bármilyen andbdquo;extrátandrdquo; a termékbe, ha a mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy pozitív változást hozzon? Például: ha a C-vitamin ajánlott napi mennyiségének mindössze a két százalékát tartalmazza a termék, akkor annak egészségügyi előnye nem lesz, viszont drágább lesz a termék. A HEED-ben található vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok okkal vannak a termékben és olyan mennyiségben, amely tényleg hasznos a szervezet számára.

Összegzés: Évekkel ezelőtt, amikor sportolók és fizikailag aktív emberek andbdquo;sírtakandrdquo; azért, mert elegük lett, és tényleg hasznos sportitalt szerettek volna, aminek az íze is kellemes, megalkottuk a HEED-et. Azóta a HEED népszerűsége töretlen, hiszen egy ízletes, egészséges és hatékony sportitalról beszélünk, amely egy kiváló alternatíva a sportitalok andndash; szó szerint andndash; cukormázba borított piacán. Mivel csak hasznos (és kellő mennyiségű) összetevőket tartalmaz, valamint nem tartalmaz a korábban már felsorolt andbdquo;szemétandrdquo; összetevőkből egyet sem, a HEED pontosan az, amire szükséged van!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés