Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Kávé – Legyen része az immunerősítő arzenálodnak!

Kávé – Legyen része az immunerősítő arzenálodnak!

Szerző: Steve Born

A nyárról az őszre, majd a télre való átállással – és az ezzel járó hűvösebbről hidegebbre eső időjárással – a még rendszeresebb kávéivás is természetes módja annak, hogy élvezzük ezt az évszakot. És mivel az évnek abba az időszakába lépünk, amikor úgy tűnik, hogy a betegségek is egyre gyakrabban fordulnak elő, a kutatások kimutatták, hogy a kávéfogyasztás erősítheti az immunrendszert.

A kávé immunrendszert támogató előnyei elsősorban két lenyűgöző tulajdonságnak köszönhető:

 1) A Bifidobacterium spp. néven ismert hasznos bélbaktériumok csoportjának mennyiségének és aktivitásának növelése. 

Ezek voltak az eredmények egy olyan embereken végzett tanulmányban, akik három héten keresztül naponta három csésze kávét ittak.  [1]

Ezek a baktériumok számos speciális funkciót látnak el az emberi egészség több aspektusában – például bizonyos B-vitaminok termelésében [2] –, így populációjuk növekedése és anyagcsere-aktivitásuk nyilvánvaló előnyt jelent. Ennél is fontosabb, hogy az egészséges baktériumok számának általános növekedése a bélben serkenti az immunrendszer működését. [3, 4]

Mivel a szervezet immunsejtjeinek több mint 70%-a a bélben található [5], kulcsfontosságú, hogy minden lehetséges lépést megtegyünk a gyomor-bél traktus egészségének optimalizálása érdekében. Úgy tűnik, hogy a kávéfogyasztás bölcs stratégia, amelyet az optimális GI egészség támogatására kell alkalmazni.

2) Az egyik fő antioxidáns forrás az étrendben.

A kávéban található antioxidánsok listája lenyűgöző – klorogén, ferulsav, kávé, n-kumársav, polifenol és még sok más. [6] Az antioxidánsokkal és a káros szabad gyökök csökkentésében betöltött szerepükkel kapcsolatos kutatások túl nagy számban vannak ahhoz, hogy felsoroljuk, de Dr. Adrianne Bendich ékesszólóan összefoglalja:

„A szabad gyökök káros tevékenységei a membránok, enzimek és DNS károsodásához kapcsolódnak. Az antioxidánsok szabad gyököket pusztító képessége megvédi a sejtek és szövetek szerkezeti integritását.”  [7]

A Hammer Nutritionnél mindig is támogattuk a tápanyagban, és antioxidánsokban gazdag étrend fogyasztását, amelyet további antioxidáns termékekkel egészítünk ki, mint például a Super Antioxidant, az AO Booster és még sok egyéb. A kávé fogyasztása emellett kiváló módja annak, hogy szervezetedet számos antioxidánssal lásd el az erős immunrendszer működésének támogatása érdekében.

Összefoglalva

A kávé nemcsak az egyik legnépszerűbb ital a világon, a kutatások továbbra is azt mutatják, hogy az egyik legegészségesebb ital is. A kávé jótékony hatása az immunrendszerre, még egy kiváló ok arra, hogy rendszeresen fogyaszd.

Referenciák: 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19217682

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6478888/

[3] Furness JB, Kunze WA, Clerc N. Nutrient tasting and signaling mechanisms in the gut. II. The intestine as a sensory organ: neural, endocrine, and immune responses. Am U Physiol. Nov 1999;277(5 Pt 1):G922-8.

[4] Khosravi A, Yanez A, Price JG, Chow A, Merad M, Goodridge HS, Mazmanian SK. Gut microbiota promote hematopoiesis to control bacterial infection. Cell Host Microbe. Mar 12 2014;15(3):374-81.

[5] A.K. Abbas, A.H.H. Lichtman, S. Pillai, Cellular and Molecular Immunology E-Book, Elsevier Health Sciences, 2017.

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4665516/

[7] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8227682

Our 53x11 Coffee is Fair Trade Certified, 100% organic, and flat-out delicious. If you’ve never had a cup, you owe it to yourself to give it a try! Available in three awesome blends (Early Break, Chain Breaker, and decaf Down Shift) and a 100% Sumatra (Big Ring), 53x11 Coffee delivers plentiful health benefits and awesome flavor. It's purely good coffee.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés