Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Liquid endurance A helyes út, az egyetlen mód arra, hogy megfelelően hidratált maradj!

Liquid endurance  A helyes út, az egyetlen mód arra, hogy megfelelően hidratált maradj!

Írta: Steve Born
  

Itt a nyár, és ha még nem meleg az idő ott, ahol élsz, hidd el, hamarosan lesz. Az edzéseinket és versenyeinket negatívan befolyásoló tényezők közül pedig a forró időjárás – vagy pontosabban az, hogy nem tudjuk kezelni a meleget – áll a lista élén, részben a megnövekedett kiszáradási lehetőség és a kapcsolódó problémák miatt

Egy tanulmány szerint: "A sportolók kiszáradása megváltoztatja a szív- és érrendszeri valamint a hőszabályozási funkciókat, és gátolhatja az állóképességet, ha a folyadékvesztés meghaladja a testtömeg (BW) 2%-át." [1]

Ha meleg időben edzel, a test maghőmérséklete drámaian megemelkedik. A belső hűtőrendszer izzadással reagál. Azonban az autó hűtőjével ellentétben, amely újrahasznosítja a hűtőfolyadékot, az izzadság elpárolog, lecsöpög, és eltűnik. 

A rehidratálás az elsődleges stratégia, de van két helytelen taktika, amit a sportolók alkalmaznak: 

  1. Drasztikusan megnöveled a víz/folyadékbevitelt az eseményt megelőző napokban. Ezzel a taktikával az a probléma, hogy a hirtelen növekvő napi bevitel túlságosan felhígítja a vér elektrolitjait, ami növeli a hyponatraemiával kapcsolatos súlyos problémák lehetőségét. Ezenkívül a felesleges víz túlságosan megtölti a húgyhólyagot, és elektrolitok elvesztését okozza az idő előtti kiürülés miatt.

  2. Nagymértékben növeled a víz/folyadékbevitelt meleg időben történő edzés vagy verseny közben. Jóllehet van néhány engedmény a rendszeres óránkénti folyadékbevitel növelésére meleg időben, de még ennél is több lesz a túlzott folyadékbevitel okozta súlyos egészségügyi következmény. Mennyire komoly - kérdezed? Elég súlyos ahhoz, hogy megöljön. Ez így van: „vízmérgezés okozta halál”, hivatalos nevén hígításos hyponatraemia. Edzés közben emlékeznünk kell Dr. Ian Rogers hidratációs szakértő bölcs tanácsára: "Már nem feltételezhetjük, hogy a hosszan tartó edzés során felvett felesleges folyadék csak a vizelettel távozik", ezt megértve állíthatjuk, hogy a túl sok vízfogyasztás súlyos következményekkel járhat.

 
Mi akkor a megoldás? Liquid endurance termékünk! Ha jön a meleg idő, akkor készen kell állnod. A Liquid Endurance segítségével ez sikerülni is fog! Ez a helyes út, az egyetlen módja annak, hogy a folyadéktároló kapacitást biztonságosan és hatékonyan maximalizáljuk egy meleg időjárásban történő esemény előtt. A Liquid Endurance glicerint tartalmaz, amely a zsírsav-oxidáció jól tolerálható, természetesen előállított metabolitja. A glicerin vízzel együtt gyorsan felszívódik, egyenletesen növelve a víztartalmat a testfolyadék rekeszeiben: [2] 1.
 

  1. Az intracelluláris folyadék (ICF) rekesz az a rendszer, amely magában foglalja a sejtekben a plazmamembránok által bezárt összes folyadékot.

  2. Az extracelluláris folyadék (ECF) rekesznek két elsődleges része van: a vér folyékony összetevője (plazma) és az intersticiális folyadék (IF), amely körülveszi a vérben nem lévő összes sejtet.

A megnövekedett folyadék ezekben a rekeszekben hozzájárul az izzadság mennyiségéhez, jelentősen növelve a hűtési hatékonyságot hosszan tartó melegben végzett edzés során. A Liquid Endurance-t bármilyen meleg időjárásban történő edzés előtt használhatod. Meleg időjárási körülmények között zajló események és versenyek előtt a Liquid Endurance 3 napig tartó használata növeli a test teljes víztartalmát (azaz a glicerin-hiperhidratációt), és észrevehető előnyökkel jár a hőszabályozás és az állóképesség javításában a meleg időjárási gyakorlatok során.
 

Összegezve: A test túlzott folyadékvesztése idő előtti fáradtságot és lecsökkent teljesítményt okoz. Ha a veszteséget nem sikerül ellenőrizni, megnő a kiszáradás lehetősége és az azzal járó súlyos problémák. De ne aggódj! A Liquid Endurance és a megfelelő hidratálás megoldja azokat a folyadékvesztési problémákat, amelyekkel az állóképességi sportolók szembesülnek, amikor meleg körülmények között edzenek vagy versenyeznek. Győzd le a hőséget a Liquid Endurance segítségével!
 

Referenciák:
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20092365/
[2] https://open.oregonstate.education/aandp/chapter/26-1-body-fluids-and-fluid-compartments/

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés