Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A Perpetuem felfedezése, a megújulás felfedezése!

A Perpetuem felfedezése, a megújulás felfedezése!

Írta: Dean Karnazes

 

Néha új táplálkozási termékeket fedezünk fel a kutatások és a Google révén; máskor egyéb módon ismerünk meg új dolgokat. Az alábbi termék az utóbbi esete. És ez egy olyan történet, amit soha nem felejtek el.

A legvalószínűtlenebb helyen történt, a Szahara-sivatagban. Valójában a körülményekhez képest talán nem is volt túl szokatlan. 2008 volt az év, és ez volt a Sahara Race ötödik napja. Ez egy fárasztó hatnapos, 250 km-es önálló gyalogverseny a Szaharán keresztül.

A legtöbb szakaszverseny ötödik napja a hírhedt „hosszú nap”, vagyis ez a leghosszabb egynapos táv az összesített versenyszámból. Ez a szakasz 100 km-es volt, és sok homokdűnéken, forró, cipőnyelő homokdűnéken kellett mászni és leereszkedni.

Ez négy nap kemény verseny után jött, négy zuhany nélküli nap sátorban a földön aludva (vagy nem aludva), mikor is felújított kempingétel volt vacsorára. Egy olasz különleges alakulat tagjával, egy román ultrafutó-rekorderrel és egy feltörekvő dél-afrikai szupersztárral, Ryan Sandes-szel küzdöttünk együtt.

Számomra még nagyobb volt a tét. A Sahara Race a 4 Dessert Challenge része, egy versenysorozat a Föld legforróbb, legszelesebb, legszárazabb és leghidegebb sivatagain (Szahara, Góbi, Atacama és Antarktisz) keresztül.

Gyors kitérő: a legtöbb ember nem veszi észre, hogy az Antarktisz sivatag, mert hideg és jég borítja. De egy sivatagot az évente beérkező csapadék mennyisége alapján osztályoznak, amelyből az Antarktisz nagyon keveset lát.

Megpróbáltam én lenni az első ember, aki egyetlen év alatt teljesíti mind a négy versenyt; a legtöbb ember a 4 Deserts Challenge Club tagjává válik az évek során.

Növeli a nyomást, hogy azt az egyént koronázzák meg a 4 Deserts Challenge bajnokává, aki az összes verseny közül a legalacsonyabb összesített célidővel rendelkezik – függetlenül attól, hogy hány év alatt történik a négy teljesítés. Ez én voltam futásban.

A dolgok meglehetősen jól mentek a Sahara Race-en. Vagyis a hosszú szakaszig. Ryan Sandes pörgős tempót diktált az első négy napon, és az ötödik napra is kényelmes különbséggel érkezett.

Tudtam, hogy jól kell teljesítenem a versenyhez. És ez így is volt, legalábbis a félidőig. Ekkor leszakadtak a közmondásos kerekek. Hirtelen azon kaptam magam, hogy kimerültem és lobogok, látszólag ködben megyek, és még mindig körülbelül 50 km van hátra!

Nem éppen lépteket hallottam mögöttem – végül is homokon futottunk –, de Ryan utolért. A következő pár órát azzal töltöttük, hogy érezzük egymást, de a gyerek túl erős volt.

Egy gyerek lehetett akkoriban, de azért úriember. Érezte a kimerültségem, és kinyújtott egy flaskát a tokjából. Kétségbeesetten leköteleztem magam, és elfogadtam azt, amit felajánlott, pedig fogalmam sem volt a tartalmáról.

És az ital! Azta! Sima és finom volt, sűrű és kissé átmelegedett a naptól.

"Mi ez?" Megkérdeztem.

„Perpetuem” – válaszolta.

Soha nem hallottam a Perpetuemről, de ez az egyetlen korty bámulatos lendületet adott a lépéseimnek, és segített a célba eljutni aznap.

Ezüstéremmel zártam a Sahara Race-en, második helyen Ryan előtt. De ez nem számított, egy új terméket ismertem meg, ami azóta is az edzéseim és a versenyeim szerves részévé vált.

A fennmaradó 4 sivatagi eseményen a Perpetuemet használtam, és egy év alatt sikeresen teljesítettem mind a négy versenyt, és közben valahogy megnyertem a sivatagi kihívást.
 

Azóta a Perpetuem-et újragondolták és továbbfejlesztették, a kukorica maltodextrint egy alacsonyabb dextróz ekvivalensre, a tápióka maltodextrinre cserélték. A Perpetuem pedig négy finom ízben létezik, szóval a változatosságból sincs hiány.

A hideg napokon a különleges hatás érdekében próbáld ki a melegített Caffe Latte-ét, amely 30 mg koffeint tartalmaz, hogy segítse a motor felpörgetését.

Köszönöm a Hammer Nutritionnak, hogy ilyen nagyszerű terméket készített, és köszönöm Ryan Sandesnek a váratlan bemutatkozást!

--------------------------------------------

Dean Karnazes ultramaratonista és Hammer Nutrition atléta.
Világszerte versenyez, és egyszerre futott le 50 maratont, az Egyesült Államok mind az 50 államában, 50 egymást követő napon. Legutóbbi könyve az A Runner’s High.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés