Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Miként ne frissíts ultramaraton alatt!

7 elkerülendő stratégia

Az ultramaratonok nem tréfák, főleg az üzemanyag fogyasztás és a táplálkozás terén. Noha nagy pikniknek tűnnek, néhány futással együtt, a versenynap eseményei intenzív tervezést igényelnek, és vannak olyan általános feltételezések, amelyek a versenynap üzemanyag ellátásával kapcsolatosak, és sok gondot okoznak. Csomagoljunk ki hét tipikus frissítéssel kapcsolatos hibát, és keressük meg a Hammer Nutrition legjobb alternatíváit, hogy az első vagy ötvenedik ultramaraton is sikeres legyen.  

Kerülendő ultramaraton stratégiák 

1. Ne gondold: Meg kell ennem minden kalóriát - szükségem lesz rá!

Hacsak nem élvezed a gyomorpanaszok sokféle változatát, amelyek gyakran azzal járnak, hogy hasi görcsöket okoznak, legyél bölcs a kalóriafogyasztással. Felejtsd el azt a módszert, hogy megpróbálod pótolni az összes elégetett kalóriákat az üzemanyagod egyenlő vagy közel azonos mennyiségével. . . ez a „stratégia” mindig kudarcot vall! Amint a siker titkai kézikönyvünkben kifejtjük, a tested hatékonyan képes kezelni az óránként 120–180 kalória bevitelt, amely lehetővé teszi, hogy felhasználd a zsírsavtartalékaid kalóriáit is. Mivel a zsírsavak a sportolás során természetesen kielégítik energiaigényünk közel kétharmadát, egyszerűen nem kell túl sok kalóriát fogyasztanod a frissítés során.

Ne vigyük túlzásba! A bélrendszer problémája miatt nem éri meg.

2. Ne gondold: A hidratáláshoz csak egy kis kulacsra van szükségem. Így tesznek az elitek, így nekem is elég!

A hidratálás fontos dolog. Amit a legtöbb kép nem mutat az elit futókról, az az, hogy:

(a) mennyit fogyaszt a sportoló, és

(b) milyen gyakran tölti fel a futó a kulacsait.

Garantálhatom, hogy a versenyképek nem mutatják, hogy hányszor töltik meg az kulacsokat! Vannak fantasztikus hidratációs eszközök és derékövek, amelyek megfelelő segítséget képesek nyújtani a hidratáláshoz, és üzemanyagokhoz. Törekedj arra, hogy óránként 5-7 dl vizet fogyassz a megfelelő hidratálás fenntartása érdekében. . . és ne felejtsd el az elektrolitjaidat se!

3. Ne gondold: Versenyzés közben minden frissítőponton ehetek. A segítségemre vannak.

Láttad a frissítőpontokon felszolgált ételek miből állnak? A legtöbbjük egy cukorfesztivál! Bármennyire is csábítóak ezek a rágcsálnivalók, egyáltalán nem látják el testünket az energiához szükséges fontos összetevőkkel, és hosszú távú erőfeszítések során sem támogatják sovány izomtömegünket. Nagyobb az esély az izomfájdalom és az izom-kannibalizáció miatti károsodásokra, ha rövid szénláncú szénhidrátokat és egészségtelen ételeket használsz. Szemét be = szemét ki, úgyhogy okosan válassz üzemanyagot! Ha hosszú távú erőfeszítésekhez szénhidrátokra és izomtámogatásra van szükséged, akkor elsődleges üzemanyagforrásként használd a Perpetuem-et, vagy a Perpetuem Solids-ot és ezeket akár a Hammer Gél-lel egészítsd ki.

4. Ne gondold: Fel kellene töltenem magam sókapszulákkal, hogy pótoljam az összes sót, amit a verseny alatt ki fogok izzadni.

Mondtam már, és mindig is mondani  fogom: izzadunk, de nem csak sót. A sókapszula némi megkönnyebbülést nyújthat, bár csak ideiglenesen, de a görcsök elkerülése érdekében az elektrolitok széles spektrumára van szükség. Az elektrolitok megfelelő arányban tartalmazzák a nátrium-, klorid-, kalcium-, magnézium-, kálium- és mangán-keveréket, hogy teljesebben kielégítsék a test elektrolitigényét edzések, vagy egyéb sportesemények során. Óránként vegyél be egy adag kapszulát, vagy tegyél egy Endurolytes Fizz pezsgőtablettát a vizedbe.
 

5. Ne gondold: Minden gél egyforma. A cukor a legjobb üzemanyag a gyors energia biztosításához.

Számos népszerű gél tartalmaz glükózt, szacharózt és / vagy fruktózt, amely nagyszerű módja a versenyek során történő üzemanyagfeltöltésnek. Rengeteg cikk állítja, hogy a „gyors energia finom ízekben” a sikeres teljesítmény kulcsa. De a felhang és a népszerűség alatt ezek a termékek nem nyújtanak tartós előnyöket. Vess egy pillantást az összetevőikre. Nem csoda, hogy a legtöbb ember, aki használja őket, vagy GI-terhelést kap, vagy túl hamar kiég. Valójában túlzott mennyiségű cukros gélre lenne szükség ahhoz, hogy a testmozgáshoz szükséges energia fenntartásához közel kerülj. A hatékony megoldás a Hammer Nutrition géljeivel biztosított üzemanyag. Tartalmaznak maltodextrint, egy hosszú láncú komplex szénhidrátot, amely finom és tápláló energiát biztosít anélkül, hogy GI-terhelést okozna!

6. Ne gondold: Az „I-vitamin” szedése enyhíti a fájdalmamat és a kellemetlenségeket.

Csak a fájdalomreceptorokkal lép kölcsönhatásba, és sokkal rosszabb mellékhatások mellett nyújt azonnali enyhülést. A kényelmetlenséget nem szabad szintetikusan elfedni - a kényelmetlenség a testünk jelzéseazért, hogy tudatában legyenünk egy problémának, amelyre figyelmet kell fordítani. Adj egy lehetőségettestednek, és az izom- és ízületi fájdalmakatkezeld a Tissue Rejuvenator-ral vagy a CBD termékeink egyikével a természetes támogatás érdekében, negatív, egészségre káros következmények nélkül.
 

7. Ne gondold: Amikor befejezem a versenyzést, azt ehetem, amit csak akarok - végül is x-kilométert lefutottam!

Az, hogy állóképességi versenyeket futunk, nem jelenti azt, hogy hulladékgyűjtőknek kell lennünk a célvonal átlépése után! Nem azt mondom, hogy a verseny utáni sört vagy a „jutalom” ételt mellőzd, de a regenerálódást először jó minőségű szénhidrátokkal és fehérjével kell kezdenünk. Először fogyaszd el ezt, hogy elindítsd a legfontosabb helyreállítási folyamatot! Keverj össze egy adag Recoverite, vagy Vegan Recoverite adagot, és a sporttevékenységed befejezése után minél hamarabb fogyasszd el. Minél előbb, annál jobb. Ezzel pontosan megadod a testednek a szükséges tápanyagokat: összetett szénhidrátokat, tejsavó- vagy borsófehérjét, elektrolitokat és legfontosabb kiegészítő tápanyagokat. Ezt tedd először, mielőtt meginnád a verseny utáni sört, vagy felfalnád azt a sajtburgert. . . a tested nagyon meg fogja köszönni!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés