Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Nem tudsz gyógyszer nélkül aludni?

Nem tudsz gyógyszer nélkül aludni?

Steve Born írása

Nem tudsz aludni gyógyszer nélkül? Nem te vagy az egyetlen. Valójában az elmúlt 5 évben minden 3 felnőtt számolt be alvási problémákról. (1)

Talán már évekig küzdöttél alvás problémákkal, miután úgy döntöttél, hogy felkeresed orvosod, aki gyógyszert írt fel Neked. Lehet, hogy ez a gyógyszer nagyszerűen bevált, de mégse érzed jól magad a tudattól amiért használod, hiszen mikor hazavitted a gyógyszeres üveget, elolvastad a lehetséges hosszú távú mellékhatásait.

Sok elalvást segítő gyógyszer veszélyes kockázatokkal vagy mellékhatásokkal járhat. Például, ha véletlenül alkohollal keveri valaki az altatót, akkor olyan részeg lehet, hogy nem tud biztonságosan vezetni vagy dolgozni.

A szomorú igazság az, hogy az alvásproblémáira gyógyszereket szedő betegek 80%-a küzd a gyógyszerrel összefüggő hosszú távú mellékhatásokkal, mint például a másnapi túlzott fáradtság, a feladatokra való összpontosítás és/vagy a koncentrálás nehézségei. (2)

Az altatók hosszú távú használata azt is okozhatja, hogy a szervezet függővé válik a gyógyszertől, ami elvonási tünetekhez vezethet, ha elfelejti az illető bevenni a gyógyszert, vagy ha épp a leszokás fázisában van. (3)

Egy 2021-ben elvégzett tanulmányban lévő felmérés kimutatta, hogy minden harmadik alvásproblémával küzdő egyén közül 2 szívesebben keres az interneten természetes kezelési módszereket a problémájára, ahelyett, hogy orvoshoz fordulna. (4)

 

Számos, tudományosan alátámasztott természetes alternatíva létezik az altatók helyett, amelyeket érdemes megfontolni. Vannak olyan étrend-kiegészítők, amelyeket szedhetsz, és vannak olyan szokások, amelyeket hozzá kell igazítanod a napi rutinodhoz.

 

Az a jó ezekben a természetes kezelési lehetőségekben, hogy alapos kutatásokat végeztek velük kapcsolatban, és rendkívül sikeresnek bizonyultak az alvásproblémák széles skálájának kezelésében szerte a világon.

Egy közelmúltbeli, 8000 résztvevő bevonásával készült tanulmány következtetései: azok az 50 év felettiek, akik 5 órát vagy kevesebbet alszanak egy éjszaka, számos súlyos és krónikus egészségügyi állapotot kockáztató betegségeknek lehetnek kitéve, a szívbetegségtől kezdve a rákig.

A 60 év körülieknél, akik 5 óránál kevesebbet aludtak, 32%-kal, míg a 70-eseknél 40%-kal magasabb ez a kockázat.

 

***** A Hammer Nutrition alvásfokozó Triója *****

andgt;andgt;andgt; Hammer Gél CBD

Ügyfeleink folyamatosan arról számolnak be, hogy még nem tapasztaltak erősebb, mégis biztonságosabb és természetesebb módszert az alvás minőségének és időtartamának javítására. A Hammer CBD-ben található fitokannabinoidok fokozzák a szervezet természetes kannabinoidtermelését, miközben befolyásolják a CB1 receptorokat, lehetővé téve azok jobb működését. Ez rendkívüli módon elősegíti a nyugalmat, az ellazulást és a jobb minőségű alvást, valamint támogatja az immunrendszert. [2]

andgt;andgt;andgt; REM Caps

Közel két évtizede a REM Caps-ban található egyedülálló és biztonságos, nem szokásformáló tápanyagkombináció több ezer embernek segített abban, hogy egészségesebb, pihentetőbb és produktívabb alvásban részesüljön. A REM Caps fő összetevője a melatonin, amivel kapcsolatban a kutatások kimutatták, hogy jelentősen csökkenti az elalváshoz szükséges időt, valamint meghosszabbítja az alvás időtartamát is. [3]

andgt;andgt;andgt; Esszenciális Mg

A magnéziumnak a szervezetben betöltött több száz szerepe közül az alvás elősegítésének egyik fő előnye, hogy segíti az izmok és az idegek ellazulását. A magnézium-kiegészítés, különösen, ha más tápanyagokkal – például a REM Caps-ben találhatóakkal – kombinálva csökkenti az álmatlanság előfordulását. [4]

 

Referenciák:

 https://eu.happymammoth.com/blogs/happy-blog/cant-sleep-without-medication

[1] https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1004109

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3256323/

[3] Brzezinski A, Vangel MG, Wurtman RJ, et al. Effects of exogenous melatonin on sleep: a meta-analysis. Sleep Med Rev. 2005 Feb;9(1):41-50.

[4] Sateia MJ, Nowell PD. Insomnia. Lancet. 2004;364:1959–73.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés