Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Perpetuem® - üzemanyag egész napra, kompromisszumok nélkül

Perpetuem® - üzemanyag egész napra, kompromisszumok nélkül

Kétség sem fér ahhoz, hogy napjainkban a ketogén diéta hatalmas népszerűségnek örvend. És nagyon úgy tűnik, hogy sok ember számára be is válik ez az étkezési szokás abban a tekintetben, hogy leadják a nem kívánt pluszkilókat. De, amikor az állóképesség és az atlétikai teljesítmény határainak tágítására kerül a sor, akkor az állóképességi sportolók egyáltalán nem rajonganak az alacsony szénhidráttartalmú diétákért. A szénhidrátok a legfontosabb üzemanyag-források az energia előállításához, éppen ezért, ha drasztikusan csökkentjük a szénhidrát-bevitelünket, akkor ez negatív hatással lehet a teljesítményünkre. Mi úgy véljük, hogy a megfelelő zsíranyagcsere érdekében szükségünk van optimális mennyiségű szénhidrátra, különösen edzés alatt és közvetlenül utána.

A zsírok a széndidrátok tűzében égnek el

Dr. Rick Kattouf így nyilatkozott erről: andbdquo;A szénhidrátok nem csak energiát képesek termelni az izmok működéséhez, hanem segítik a zsíranyagcserét is. Röviden: a szénhidrátoknak jelen kell lenniük azért, hogy a zsír energiaként legyen hasznosítva.andrdquo; [1]

Egy kutatás [2] kimutatta, hogyha a szénhidrátszint alacsony, akkor a piruvát nevezetű anyag andndash; amely a glükóz anyagcseréje során keletkezik andndash; képtelen részt venni az oxigénnel történő energiaelőállítási (azaz sejtlégzéses) folyamatban. Ha a piruvát a feladatait nem tudja elvégezni andndash; amit csak akkor képes, ha szénhidrátok is jelen vannak andndash; akkor a szervezet azon képessége, hogy a zsírt üzemanyagforrásként felhasználja, jelentősen lelassul, vagy rosszabb esetben teljesen leáll. Ugyanez a kutatás kimutatta, hogy a megfelelő mennyiségű szénhidrát feltöltése nélkül a szervezet egyes aminosavakat (BCAA-kat, alanint) az izomszövetekből fogja kinyerni (lehet úgy is fogalmazni, hogy kannibalizálni), ami nem csak az anyagcserét lassítja le, hanem a fáradtságot okozó ammónia túltermelését is okozza.

Az alacsony szénhidráttartalmú diéta elleni egyik legérdekesebb érvet az egyik legelismertebb sporttáplálkozási szakember, Dr. Gabe Mirkin [3] írta meg, a cikkből pedig a kulcsfontosságú rész így szól: andbdquo;Sok ember úgy gondolja, hogy ha korlátozza a szénhidrátbevitelt, akkor az izmait úgymond megtanítja a több zsír égetésére és a kevesebb cukor tárolására (Metabolism, 2016;65(3):100-10). Ez a megállapítás helyes, azonban a több zsír égetése és a kevesebb cukor téged fog lassítani (Nutrients, 2014;6.7:2493-508). Az a korlátozó tényező, hogy mennyire gyorsan tudsz megtenni egy távolságot az az idő is egyben, ami az oxigént az izmokhoz mozgatja. Mivel a cukor körülbelül 20%-al kevesebb oxigént igényel, mint a zsírok az izmok táplálására, le kell lassítanod akkor, amikor az izmaid inkább a zsírt kezdik el égetni, mint a cukrot.andrdquo;

Az idő a Perpetuemandreg;-et igazolja

A 2003-as bemutatása óta a Perpetuemandreg;-et számos, embert próbáló körülmények között tesztelték már, és eddig nem okozott csalódást! Ez a kiváló termék kiválóan helyt állt a Mount Everest megmászása közben, illetve a La Manche csatorna átúszása közben is. Ez nem véletlen vagy szerencse, ugyanis a Perpetuemban található komplex szénhidrátok és a szójafehérje-izolátum 8:1-es aránya andndash; plusz egy kis mennyiségű egészséges zsír andndash; pontosan az, amire a testednek szüksége van egy hosszabb idejű edzést, kihívást követően. A Perpetuem gondosan megtervezett formulája biztosítja számodra a megfelelő mennyiségű szénhidrátot, amely lehetővé teszi a szervezeted számára, hogy hozzáférjen a majdnem korlátlan mennyiségű kalóriához a zsírsav-készleteidből, illetve védelmet nyújt a soványizomtörzs összeomlása ellen. Az eredmény észrevehetően egyenletesebb, és az energia óráról órára hosszabban és hosszabban tart.

Bár lehet (a kulcsszó a andbdquo;lehetandrdquo;), hogy néhány előnyt tartogat számodra a ketogén diéta, a tény azonban az, hogy ha az edzés közbeni üzemanyagról van szó, akkor egyértelműen a szénhidrát viszi a prímet, különös tekintettel arra, hogy energiaforrásként a zsírt képes a legeredményesebben és leghatékonyabban felhasználni.

Éppen ezért lett a Perpetuem formula úgy megalkotva, ahogy, megfelelő mennyiségű komplex szénhidráttal, fehérjével és egészséges zsírral andndash; teljes andbdquo;menüandrdquo; egy üvegben a hosszútávú sportolók teljesítményének fokozására.

A Perpetuem immár 15 éve szolgálja ki a sportolók legmagasabb igényeit, és segítenek nekik elérni a céljaikat. Perpetuem: az igazi üzemanyag.

Források:

[1] https://www.trainingpeaks.com/blog/why-athletes-need-carbohydrates/
[2] McArdle WD, Katch FI, Katch VL. Exercise Physiology Nutritional. Energy, and Human Performance seventh, edition. 2010
[3] andldquo;Low-Carbohydrate Diets Harm Athletic Performanceandrdquo; at http://www.drmirkin.com/fitness/lowcarbohydrate-diets-harm-athletic-performance.html
Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés