Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Változtasd pozitív irányba az egészségi állapotodat a Premium Insurance Caps segítségével!

Változtasd pozitív irányba az egészségi állapotodat a Premium Insurance Caps segítségével!

Steve Born írása 

Az immunrendszerünk támogatása és egészségünk megőrzése volt a legfontosabb prioritásunk tavaly. És bár mindannyian abban reménykedünk, hogy a körülmények drasztikusan javulnak 2021-ben, az erős immunitás fenntartása továbbra is fontos marad ebben az évben is csak úgy, mint minden évben. Ne feledd, hogy a megfázás és az influenza szezon továbbra is erősen zajlik (és évente felüti a fejét), ezért kulcsfontosságú minden lépést megtenni, hogy megvédd magad a betegséggel töltött napoktól és egészséges maradj.

A lehető legegészségesebb étrend - sok gyümölcs és zöldség, alacsony nátriumtartalmú, nem finomított minimális cukor fogyasztása, a feleslegesen hozzáadott összetevők elkerülése - és elegendő mennyiségű tiszta víz elfogyasztása az, ahol elindul az egészséges életmód útja.Ezután, annak biztosítása érdekében, hogy optimális tápanyagmennyiséget kapj - áthidalva a rést az étrended által nyújtott lehetőségek és a valóban szükséges megfelelő minőség és mennyiség között -, a magas színvonalú multivitamin- / ásványi anyag-kiegészítés a következő logikus lépés.

Annak ellenére, hogy a „tiszta étrend + elegendő víz + multivitamin / ásványi anyag” kombináció az ideális módszer arra, hogy megbizonyosodj a táplálkozási alapjairól, sokan két fő okból nem szednek multivitamint / ásványi anyagot:

1. Úgy vélik, hogy már egészséges étrendet követnek.

2. Unalmasnak tartják a multivitamint, mert szerintük nem segíti a sportteljesítmény növelését. 

Az első ok számos okból téves;  íme, csak az egyik:

Tanulmányok azt mutatják, hogy önmagában az élelmiszer nem biztosítja az összes olyan mikroelemet, amelyre szükségünk van a hiány megelőzéséhez, nem is beszélve az optimális egészség eléréséről. Táplálkozástudományi tudós, Bruce Ames egyenesen kijelenti: „A vitaminok és ásványi anyagok elégtelen bevitele elterjedt, valószínűleg az energiadús, mikrotápanyagokban szegény, finomított ételek túlzott fogyasztása miatt.A nem megfelelő bevitel krónikus anyagcserezavarokat eredményezhet, beleértve a mitokondriális bomlást is.”  

Egy másik tanulmány az alábbi következtetésre jutott:

"Szinte az Egyesült Államok teljes lakossága olyan étrendet fogyaszt, amely nem egyezik az ajánlásokkal."  [1]

Lényeg: az étrend nem fedi le az összes valós tápanyagigényed. Meg sem közelíti azt. További információt a „https://www.hammernutrition.com/media/downloads/ENews/ENissue113.pdf#page=26” című cikkben találsz. 

A második ok sem igaz, mert bár egy multivitamin / ásványi anyag kiegészítés önmagában nem teszi lehetővé, hogy „10 perccel jobb legyen a maratoni időm” (például), mégis kitölti a tápanyag igényed, amelyet a  étrended csak részben, vagy egyáltalán nem képes biztosítani. És ez döntő jelentőségű a sportteljesítmény javításában is.
 

A szervezet megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátása hasonló ahhoz, mint mikor egy ház az építkezéskor erős alapot kap. Erős alapok nélkül a háznak nem lesz szerkezeti integritása.  Hasonlóképpen, megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkül a szervezetben sok funkciónak (különösen az immunrendszernek) nem lesz elegendő támogatása a megfelelő működéshez. Legalábbis ez azt jelenti, hogy tested nem fogja megkapni a teljes értéket az edzés során végzett kemény munkából. Eredményezheti az immunrendszer károsodását is, amit mindenképpen el kell kerülni, mivel ez elmulasztott edzésnapokat eredményezhet a betegségek miatt.
 

A „betegségről” szólva a legújabb kutatások kimutatták, hogy a placebót szedő tanulmányi résztvevőkhöz képest azok a résztvevők, akik multivitamin / ásványi anyag kiegészítést szedtek, 60% -kal csökkentették a betegnapjaik számát!  Ezenkívül ugyanazok a résztvevők kevesebb és enyhébb betegséggel kapcsolatos tünetről is beszámoltak, amennyiben megbetegedtek. [2] Ez lenyűgöző, és ezt a fontos kutatást részletesebbenmegvitatjuk a https://www.hammernutrition.com/blog/new-research oldalon.

Ez az oka annak, hogy habozás nélkül azt javaslom, hogy a Premium Insurance Caps a napi rutinod része legyen. A lehető legegészségesebb étrend fogyasztására tett erőfeszítéseivel együtt a Premium Insurance Caps biztosítja, hogy optimális mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és kulcsfontosságú kiegészítő tápanyagot kapj - nem minimális és jelentéktelen napi értéket vagy ajánlott napi adagot, hanem olyan mennyiségeket, amelyek  észrevehetően pozitív hatással vannak az egészségedre.

Referenciák: 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1693790/
[2] https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2447/htm

 

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés