Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

146 OK, AMIÉRT A CUKOR RONTJA AZ EGÉSZSÉGET!

146 OK, AMIÉRT A CUKOR RONTJA AZ EGÉSZSÉGET!

Szerző: Nancy Appleton, Ph.D.

(Újrakiadva a szerző engedélyével)

A Hammer Nutrition előzetes megjegyzései: Hálásak vagyunk Dr. Appletonnak, hogy engedélyt adott nekünk szemfelnyitó cikkének legújabb verziójának újrakiadására.

Mióta az üzletben működünk, mi, a Hammer Nutritionnél, rendíthetetlenül és buzgón támogatjuk a cukorfogyasztás minimalizálását vagy megszüntetését, mind az étrendben, mind az edzés során. Ha elolvasod az alábbi listát a cukorfogyasztással kapcsolatos, tudományosan alátámasztott, egészségkárosító következményekről, reméljük, hogy ez komoly hatással lesz rád. Ne feledd, hogy amit elfogyasztasz, az meghatározza, hogy mit hozol ki magadból a teljesítmény szempontjából. Ez nem csak az edzésekre és versenyekre igaz, hanem ami még fontosabb, a mindennapi életben is.

1. A cukor elnyomhatja az immunrendszert.

2. A cukor felborítja a szervezet ásványianyag-kapcsolatait.

3. A cukor gyermekeknél hiperaktivitást, szorongást, koncentrációs nehézségeket és görcsösséget okozhat.

4. A cukor jelentősen megemelheti a trigliceridszintet.

5. A cukor hozzájárul a bakteriális fertőzések (fertőző betegségek) elleni védekezés csökkenéséhez.

6. A cukor a szövetek rugalmasságának és funkciójának elvesztését okozza, minél több cukrot eszel, annál több rugalmasságot és funkciót veszítesz el.

7. A cukor csökkenti a nagy sűrűségű lipoproteineket.

8. A cukor krómhiányhoz vezet.

9. A cukor petefészekrákhoz vezet.

10. A cukor növelheti az éhgyomri glükózszintet.

11. A cukor rézhiányt okoz.

12. A cukor megzavarja a kalcium és a magnézium felszívódását.

13. A cukor sebezhetőbbé teheti a szemet az időskori makuladegenerációval szemben.

14. A cukor megemeli a neurotranszmitterek szintjét: dopamin, szerotonin és noradrenalin.

15. A cukor hipoglikémiát okozhat.

16. A cukor savas emésztőrendszert hozhat létre.

17. A cukor a gyermekek adrenalinszintjének gyors emelkedését okozhatja.

18. Funkcionális bélbetegségben szenvedő betegeknél gyakori a cukorfelszívódási zavar.

19. A cukor korai öregedést okozhat.

20. A cukor alkoholizmushoz vezethet.

21. A cukor fogszuvasodást okozhat.

22. A cukor hozzájárul az elhízáshoz

23. A magas cukorbevitel növeli a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás kockázatát.

24. A cukor gyomor- vagy nyombélfekély esetén gyakran előforduló elváltozásokat okozhat.

25. A cukor ízületi gyulladást okozhat.

26. A cukor asztmát okozhat.

27. A cukor nagymértékben segíti a Candida Albicans (élesztőgomba-fertőzések) ellenőrizetlen növekedését.

28. A cukor epeköveket okozhat.

29. A cukor szívbetegséget okozhat.

30. A cukor vakbélgyulladást okozhat.

31. A cukor aranyér kialakulását okozhatja.

32. A cukor visszértágulatot okozhat.

33. A cukor növelheti a glükóz- és inzulinválaszt az orális fogamzásgátlót használóknál.

34. A cukor fogágybetegséghez vezethet.

35. A cukor hozzájárulhat a csontritkulás kialakulásához.

36. A cukor hozzájárul a nyál savasságához.

37. A cukor az inzulinérzékenység csökkenését okozhatja.

38. A cukor csökkentheti az E-vitamin (alfa-tokoferol) mennyiségét a vérben.

39. A cukor csökkentheti a növekedési hormon szintjét.

40. A cukor növelheti a koleszterinszintet.

41. A cukor növelheti a szisztolés vérnyomást.

42. A magas cukorbevitel növeli a fejlett glikációs végtermékeket (AGE) (a cukor nem enzimatikusan kötődik a fehérjéhez)

43. A cukor megzavarhatja a fehérje felszívódását.

44. A cukor ételallergiát okoz.

45. A cukor hozzájárulhat a cukorbetegség kialakulásához.

46. ​​A cukor toxémiát okozhat a terhesség alatt.

47. A cukor hozzájárulhat a gyermekek ekcémájához.

48. A cukor szív- és érrendszeri betegségeket okozhat.

49. A cukor károsíthatja a DNS szerkezetét

50. A cukor megváltoztathatja a fehérje szerkezetét.

51. A cukor a kollagén szerkezetének megváltoztatásával öregítheti bőrünket.

52. A cukor szürkehályogot okozhat.

53. A cukor tüdőtágulást okozhat.

54. A cukor érelmeszesedést okozhat.

55. A cukor elősegítheti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjének emelkedését.

56. A magas cukorbevitel ronthatja a szervezet számos rendszerének élettani homeosztázisát.

57. A cukor csökkenti az enzimek működési képességét.

58. Parkinson-kórban szenvedőknél magasabb a cukorbevitel.

59. A cukor növelheti a máj méretét azáltal, hogy a májsejteket osztódásra készteti.

60. A cukor növelheti a májzsír mennyiségét.

61. A cukor növelheti a vese méretét és kóros elváltozásokat okozhat a vesében.

62. A cukor károsíthatja a hasnyálmirigyet.

63. A cukor növelheti a szervezet folyadék-visszatartását.

64. A cukor a székletürítés első számú ellensége.

65. A cukor rövidlátást okozhat.

66. A cukor károsíthatja a kapillárisok bélését.

67. A cukor törékennyé teheti az inakat.

68. A cukor fejfájást okozhat, beleértve a migrént is.

69. A cukor szerepet játszik a nők hasnyálmirigyrákjában.

70. A cukor károsan befolyásolhatja

iskolás gyerekek osztályzatait és tanulási zavarokat okoz.

71. A cukor depressziót okozhat.

72. A cukor növeli a gyomorrák kockázatát.

73. Cukor és dyspepsiát (emésztési zavart) okoz.

74. A cukor növelheti a köszvény kialakulásának kockázatát.

75. A cukor növelheti a glükózszintet az orális glükóztolerancia tesztben, mint az összetett szénhidrátok bevitele.

76. A cukor növelheti az inzulinválaszt a magas cukortartalmú diétát fogyasztó emberekben az alacsony cukortartalmú étrendekhez képest.

77. A finomított cukorban gazdag étrend csökkenti a tanulási képességet.

78. A cukor két vérfehérje, az albumin és a lipoprotein kevésbé hatékony működését okozhatja, ami csökkentheti a szervezet zsír- és koleszterinkezelési képességét.

79. A cukor hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.

80. A cukor vérlemezkék tapadását okozhatja.

81. A cukor hormonális egyensúlyhiányt okozhat; egyes hormonok alulműködnek, mások pedig túlműködnek.

82. A cukor vesekőképződéshez vezethet.

83. A magas cukortartalmú étrendek szabad gyököket és oxidatív stresszt okozhatnak.

84. A magas cukortartalmú étrend epeúti rákot okozhat.

85. A várandós serdülők magas cukorfogyasztása kétszeresen megnövekedett kockázattal jár a terhességi korhoz képest kicsi (SGA) csecsemő születése tekintetében.

86. A magas cukorfogyasztás a terhesség időtartamának jelentős csökkenéséhez vezethet a serdülők körében.

87. A cukor lelassítja az élelmiszerek gasztrointesztinális traktuson való áthaladását.

88. A cukor növeli az epesavak koncentrációját a székletben és a bakteriális enzimeket a vastagbélben. Ez módosíthatja az epét, és rákot okozó vegyületeket és vastagbélrákot termel.

89. A cukor növeli az ösztradiol (a természetben előforduló ösztrogén legerősebb formája) szintjét a férfiaknál.

90. A cukor egyesül a foszfatáz enzimmel, és elpusztítja azt, ami megnehezíti az emésztési folyamatot.

91. A cukor az epehólyagrák kockázati tényezője lehet.

92. A cukor függőséget okozó anyag.

93. A cukor bódító hatású lehet, hasonlóan az alkoholhoz.

94. A cukor súlyosbíthatja a PMS-t.

95. A koraszülötteknek adott cukor befolyásolhatja az általuk termelt szén-dioxid mennyiségét.

96. A cukorbevitel csökkenése növelheti az érzelmi stabilitást.

97. A cukor gyors felszívódása elősegíti az elhízott alanyok túlzott táplálékfelvételét.

98. A cukor ronthatja a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban (ADHD) szenvedő gyermekek tüneteit.

99. A cukor károsan befolyásolja a vizelet elektrolit összetételét.

100. A cukor lelassíthatja a mellékvesék működését.

101. A cukros víz intravénás táplálása elzárhatja az oxigént az agyból.

102. A magas szacharózbevitel fontos kockázati tényező lehet a tüdőrákban.

103. A cukor növeli a gyermekbénulás kockázatát.

104. A magas cukorbevitel epilepsziás rohamokat okozhat.

105. A cukor magas vérnyomást okoz elhízott emberek esetén. 

106. Az intenzív osztályokon a cukor korlátozása életeket menthet.

107. A cukor sejthalált okozhat.

108. A cukor növelheti az elfogyasztott étel mennyiségét.

109. Fiatalkorúak rehabilitációs táboraiban, amikor a gyerekeket alacsony cukortartalmú diétára állították, 44%-kal csökkent az antiszociális viselkedés.

110. A cukor prosztatarákhoz vezethet.

111. A cukor dehidratálja az újszülötteket.

112. A cukor alacsony születési súlyú babákat okozhat.

113. A finomított cukor nagyobb fogyasztása a skizofrénia rosszabb kimenetelével jár

114. A cukor növelheti a homocisztein szintjét a véráramban.

115. Az édes ételek növelik a mellrák kockázatát.

116. A cukor a vékonybélrák kockázati tényezője.

117. A cukor gégerákot okozhat.

118. A cukor só- és vízvisszatartást idéz elő.

119. A cukor hozzájárulhat az enyhe memóriavesztéshez.

120. Minél több cukros üdítőt fogyaszt egy 10 éves gyerek, annál kevesebb tejet fogyaszt.

121. A cukor növelheti az elfogyasztott élelmiszer teljes mennyiségét.

122. Ha egy újszülöttet cukornak tesznek ki, akkor 6 hónapos és 2 éves korában a szacharóz fokozott preferenciáját eredményezi a vízhez képest.

123. A cukor székrekedést okoz.

124. A cukor visszértágulatot okoz.

125. A cukor prediabéteszes és cukorbeteg nőknél agykárosodást okozhat.

126. A cukor növelheti a gyomorrák kockázatát.

127. A cukor metabolikus szindrómát okozhat.

128. A terhes nők cukorfogyasztása növeli az embriók idegcső-hibáit.

129. A cukor az asztma egyik tényezője lehet.

130. Minél magasabb a cukorfogyasztás, annál nagyobb az esélye az irritábilis bél szindrómának.

131. A cukor befolyásolhatja az agy azon képességét, hogy kezelje a jutalmakat és a következményeket.

132. A cukor végbélrákot okozhat.

133. A cukor endometriumrákot okozhat.

134. A cukor vesesejtes karcinómát okozhat.

135. A cukor májdaganatot okozhat.

136. A cukor növelheti a gyulladásos markerek számát a túlsúlyos emberek véráramában.

137. A cukor csökkentheti az E-vitamin szintjét a véráramban.

138. A cukor növelheti az étvágyat minden étel iránt.

139. A cukor szerepet játszik az akne etiológiájában és továbbvitelében.

140. A túl sok cukor megölheti a szexuális életét.

141. A cukor rontja a gyerekek iskolai teljesítményét.

142. A cukor fáradtságot, kedélyállapotot, idegességet és depressziót okozhat.

143. A cukrot az elhízott egyének gyakran választják.

144. Számos alapvető tápanyag bevitelének lineáris csökkenése a teljes cukorbevitel növekedésével jár.

145. A magas fruktóz fogyasztást összefüggésbe hozták a májbetegséggel.

146. A cukor növeli a hólyagrák kockázatát.

Referenciák: 

1. Sanchez, A., et al. "Role of Sugars in Human Neutrophilic Phagocytosis," Am J Clin Nutr. Nov 1973;261:1180-1184.

Bernstein, J., et al. "Depression of Lymphocyte Transformation Following Oral Glucose Ingestion." Am J Clin Nutr. 1997;30:613.

2. Couzy, F., et al."Nutritional Implications of the Interaction Minerals," Progressive Food and Nutrition Science. 17;1933:65-87.

3. Goldman, J., et al. "Behavioral Effects of Sucrose on Preschool Children." J Abnormal Child Psychol. 1986;14(4):565-577.

4. Scanto, S. and Yudkin, J. "The Effect of Dietary Sucrose on Blood Lipids, Serum Insulin, Platelet Adhesiveness and Body Weight in Human Volunteers." J Postgrad Med. 1969;45:602-607.

5. Ringsdorf, W., Cheraskin, E. and Ramsay R. "Sucrose,Neutrophilic Phagocytosis and Resistance to Disease," Dental Surv. 1976;52(12):46-48.

6. Cerami, A., et al. "Glucose and Aging." Scientific American. May 1987:90. 

Lee, A. T. and Cerami, A. "The Role of Glycation in Aging." Ann N Y Acad Sci. 663:63-67.

7. Albrink, M. and Ullrich I. H. "Interaction of Dietary Sucrose and Fiber on Serum Lipids in Healthy Young Men Fed High Carbohydrate Diets." Am J Clin Nutr. 1986;43:419-428.

Pamplona, R., et al. Mechanisms of Glycation in Atherogenesis. Med Hypotheses. Mar 1993;40(3):174-81.

8. Kozlovsky, A., et al. "Effects of Diets High in Simple Sugars on Urinary Chromium Losses." Metabolism. June 1986;35:515-518.

9. Takahashi, E., Tohoku University School of Medicine, Wholistic Health Digest. October 1982:41.

10. Kelsay, J., et al. "Diets High in Glucose or Sucrose and Young Women." Am J Clin Nutr. 1974;27:926-936.

Thomas, B. J., et al. Relation of Habitual Diet to Fasting Plasma Insulin Concentration and the Insulin Response to Oral Glucose, Hum Nutr Clin Nutr. 1983; 36C(1):49_51.

11. Fields, M.., et al. "Effect of Copper Deficiency on Metabolism and Mortality in Rats Fed Sucrose or Starch Diets," Am J Clin Nutr. 1983;113:1335-1345.

12. Lemann, J. "Evidence that Glucose Ingestion Inhibits Net Renal Tubular Reabsorption of Calcium and Magnesium." Am J Clin Nutr. 1976 ;70:236-245. 

13. Chiu, C. Am J Clin Nutr. July 2007;86:180-188

14. "Sugar, White Flour Withdrawal Produces Chemical Response." The Addiction Letter .Jul 1992:4.

15. Dufty, William. Sugar Blues. (New York:Warner Books, 1975).

16. Ibid.

17. Jones, T. W., et al. Enhanced Adrenomedullary Response and Increased Susceptibility to Neuroglygopenia: Mechanisms Underlying the Adverse Effect of Sugar Ingestion in Children. J Pediatrics. Feb 1995;126:171-7. 

18. Ibid.

19. Lee, A. T.and Cerami A. "The Role of Glycation in Aging." Annals of the New York Academy of Science. 1992;663:63-70.

20. Abrahamson, E. and Peget, A. Body, Mind and Sugar. (New York:Avon,1977.)

21. Glinsmann, W., et al. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force. 1986:39.

Makinen K.K.,et al. A Descriptive Report of the Effects of a 16_month Xylitol Chewing_Gum Programme Subsequent to a 40_Month Sucrose Gum Programme. Caries Research. 1998; 32(2)107-12.

Riva Touger-Decker and Cor van Loveren, Sugars and Dental Caries.

Am. J. Clin.Nutr. Oct 2003; 78:881-892. 

22. Keen, H., et al. "Nutrient Intake, Adiposity, and Diabetes." Brit Med J. 1989; 1: 655-658.

23. Tragnone, A. et al. Dietary Habits as Risk Factors for Inflammatory Bowel Disease. Eur J Gastroenterol Hepatol. Jan 1995;7(1):47-51.

24. Yudkin, J. Sweet and Dangerous. (New York;Bantam Books:1974), 129.

25. Darlington, L., Ramsey, et al. "Placebo-Controlled, Blind Study of Dietary Manipulation Therapy in Rheumatoid Arthritis," Lancet. Feb 1986;8475(1):236-238.

26. Powers, L. "Sensitivity: You React to What You Eat." Los Angeles Times. Feb. 12, 1985.

Cheng, J., et al. Preliminary Clinical Study on the Correlation Between Allergic Rhinitis and Food Factors. Lin Chuang Er Bi Yan Hou Ke Za Zhi Aug 2002;16(8):393-396.

27. Crook, W. J. The Yeast Connection. (TN:Professional Books, 1984).

28. Heaton, K. "The Sweet Road to Gallstones." Brit Med J. Apr 14, 1984; 288:1103-1104.

Misciagna, G., et al. Am J Clin Nutr. 1999;69:120-126.

29. Yudkin, J. "Sugar Consumption and Myocardial Infarction." Lancet. Feb 6, 1971;1(7693):296-297.

Chess DJ, et al. Deleterious Effects of Sugar and Protective Effects of Starch on Cardiac Remodeling, Contractile Dysfunction, and Mortality in Response to Pressure Overload. Am J Physiol Heart Circ Physiol. Sept. 2007;293(3):H1853-H1860 

30. Cleave, T. The Saccharine Disease. (New Canaan, CT: Keats Publishing, 1974).

31. op. cit.

32. Cleave, T. and Campbell, G. Diabetes, Coronary Thrombosis and the Saccharine Disease. (Bristol, England, John Wright and Sons, 1960).

33. Behall, K. "Influence of Estrogen Content of Oral Contraceptives and Consumption of Sucrose on Blood Parameters." Disease Abstracts International. 1982;431-437. 

34. Glinsmann, W., et al. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force. 1986;39:36_38.

35. Tjaderhane, L. and Larmas, M. A High Sucrose Diet Decreases the Mechanical Strength of Bones in Growing Rats. Am J Clin Nutr. 1998:128:1807-1810. 

36. Wilson R.F. and Ashley F.P. The Effects of Experimental Variations in Dietary Sugar Intake and Oral hygiene on the Biochemical Composition and pH of Free Smooth-surface and Approximal Plaque. J Dent Res. June 1988;67(6):949-953

37. Beck-Nielsen H., et al. Effects of Diet on the Cellular Insulin Binding and the Insulin Sensitivity in Young Healthy Subjects." Diabetes. 1978;15:289-296.

38. Mohanty P. et al. Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes. J Clin Endocrin Metabol. Aug 2000; 85(8):2970-2973.

39. Gardner, L. and Reiser, S. "Effects of Dietary Carbohydrate on Fasting Levels of Human Growth Hormone and Cortisol." Proc Soc Exp Biol Med. 1982;169:36-40.

40. Ma Y. et al. Association Between Carbohydrate Intake and Serum Lipids. J Am Coll Nutr. Apr 2006;25(2):155-163 

41. Preuss, H. G. Sugar-Induced Blood Pressure Elevations Over the Lifespan of Three Substrains of Wistar Rats. J Am Coll of Nutr. 1998;17(1) 36-37.

42. Furth, A. and Harding, J. "Why Sugar Is Bad For You." New Scientist. Sep 23, 1989;44.

43. Lee AT, Cerami A. Role of Glycation in Aging. Ann N Y Acad Sci. Nov 21, 1992 ;663:63-70.

44. Appleton, N. Lick the Sugar Habit. (New York: Avery Penguin Putnam:1988). 

45. Henriksen H. B. and, Kolset S.O. Tidsskr Nor Laegeforen. Sep 6, 2007;127(17):2259-62. 

46. Cleave, T.: The Saccharine Disease. (New Canaan Ct: Keats Publishing, Inc., 1974).131. 

47. Ibid. 132.

48. Vaccaro O., et al. Relationship of Postload Plasma Glucose to Mortality with 19 Year Follow-up. Diabetes Care. Oct 15,1992;10:328-334.

Tominaga, M., et al, Impaired Glucose Tolerance Is a Risk Factor for Cardiovascular Disease, but Not Fasting Glucose. Diabetes Care. 1999:2(6):920-924. 

49. Lee, A. T. and Cerami, A. "Modifications of Proteins and Nucleic Acids by Reducing Sugars: Possible Role in Aging." Handbook of the Biology of Aging. (New York: Academic Press, 1990.).

50. Monnier, V. M. "Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process." J Gerontol. 1990:45(4 ):105-110.

51. Dyer, D. G., et al. "Accumulation of Maillard Reaction Products in Skin Collagen in Diabetes and Aging." J Clin Invest. 1993:93(6):421-422.

52. Veromann, S. et al. Dietary Sugar and Salt Represent Real Risk Factors for Cataract Development. Ophthalmologica. Jul-Aug 2003 ;217(4):302-307. 

53. Monnier, V. M. "Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process." J Gerontol. 1990:45(4):105-110.

54. Schmidt A.M. et al. Activation of Receptor for Advanced Glycation End Products: a Mechanism for Chronic Vascular Dysfunction in Diabetic Vasculopathy and Atherosclerosis. Circ Res. Mar 1999 19;84(5):489-97.

55. Lewis, G. F. and Steiner, G. Acute Effects of Insulin in the Control of VLDL Production in Humans. Implications for The Insulin-resistant State. Diabetes Care. Apr 1996;19(4):390-3 

R. Pamplona, M. .J., et al. "Mechanisms of Glycation in Atherogenesis." Med Hypotheses. 1990;40:174-181. 

56. Ceriello, A. Oxidative Stress and Glycemic Regulation. Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29. 

57. Appleton, N. Lick the Sugar Habit. (New York: Avery Penguin Putnam, 1988).

58. Hellenbrand, W. Diet and Parkinson's Disease. A Possible Role for the Past Intake of Specific Nutrients. Results from a Self-administered Food-frequency Questionnaire in a Case-control Study. Neurology. Sep 1996;47(3):644-650 

Cerami, A., et al. "Glucose and Aging." Scientific American. May 1987: 90. 

59. Goulart, F. S. "Are You Sugar Smart?" American Fitness. Mar-Apr 1991: 34-38.

60. Scribner, K.B. et al. Hepatic Steatosis and Increased Adiposity in Mice Consuming Rapidly vs. Slowly Absorbed Carbohydrate. Obesity. 2007;15:2190-2199.

61. Yudkin, J., Kang, S. and Bruckdorfer, K. "Effects of High Dietary Sugar." Brit J Med. Nov 22, 1980;1396.

62. Goulart, F. S. "Are You Sugar Smart?" American Fitness. March-April 1991: 34-38

63. Ibid. 

64. Ibid. 

65. Ibid. 

66. Ibid. 

67. Nash, J. "Health Contenders." Essence. Jan 1992-23: 79-81.

68. Grand, E. "Food Allergies and Migraine." Lancet. 1979:1:955-959.

69. Michaud, D. Dietary Sugar, Glycemic Load, and Pancreatic Cancer Risk in a Prospective Study. J Natl Cancer Inst. Sep 4, 2002 ;94(17):1293-300.

70. Schauss, A. Diet, Crime and Delinquency. (Berkley Ca; Parker House, 1981).

71. Peet, M. "International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological Analysis." Brit J Psych. 2004;184:404-408.

72. Cornee, J., et al. "A Case-control Study of Gastric Cancer and Nutritional Factors in Marseille, France," Eur J Epidemiol. 1995;11:55-65.

73. Yudkin, J. Sweet and Dangerous. (New York: Bantam Books,1974) 129.

74. . Choi HK, and Curhan G. Soft drinks, fructose consumption, and the risk of gout in men: prospective cohort study. British Medical Journal. Feb. 9,2008;336(7639):309-312.

75. Reiser, S., et al. Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans." Am J Clin Nutr. 1986:43;151-159.

76. Reiser,S., et al. Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans." Am J Clin Nutr. 1986;43:151-159.

77. Molteni, R, et al. A High-fat, Refined Sugar Diet Reduces Hippocampal Brain-derived Neurotrophic Factor, Neuronal Plasticity, and Learning. NeuroScience. 2002;112(4):803-814.

78. Monnier, V., Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process. J Gerontol. 1990;45:105-111.

79. Frey, J. Is There Sugar in the Alzheimer's Disease? Annales De Biologie Clinique. 2001; 59 (3):253-257.

80. Yudkin, J. "Metabolic Changes Induced by Sugar in Relation to Coronary Heart Disease and Diabetes." Nutrition and Health. 1987;5(1-2):5-8.

81. Ibid.

82. Blacklock, N. J., "Sucrose and Idiopathic Renal Stone." Nutrition and Health. 1987;5(1-2):9-12.

Curhan, G., et al. Beverage Use and Risk for Kidney Stones in Women. Ann Inter Med. 1998:28:534-340.

83. Ceriello, A. Oxidative Stress and Glycemic Regulation. Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.

84. Moerman, C. J., et al. Dietary Sugar Intake in the Etiology of Biliary Tract Cancer. Internat J Epidemiol. Apr 1993;2(2):207-214.

85. Lenders, C. M. Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake among Pregnant Adolescents. Am J Nutr. Jun 1997;1113-1117.

86. Ibid.

87. Bostick, R. M., et al. "Sugar, Meat.and Fat Intake and Non-dietary Risk Factors for Colon Cancer Incidence in Iowa Women." Cancer Causes and Control. 1994:5:38-53.

88. Ibid.

Kruis, W., et al. "Effects of Diets Low and High in Refined Sugars on Gut Transit, Bile Acid Metabolism and Bacterial Fermentation. Gut. 1991;32:367-370.

Ludwig, D. S., et al. High Glycemic Index Foods, Overeating, And Obesity. Pediatrics. Mar 1999;103(3):26-32.

89. Yudkin, J and Eisa, O. Dietary Sucrose and Oestradiol Concentration in Young Men. Ann Nutr Metabol. 1988:32(2):53-55.

90. Lee, A. T. and Cerami A. "The Role of Glycation in Aging." Ann N Y Acad Sci. 1992; 663:63-70.

91. Moerman, C. et al."Dietary Sugar Intake in the Etiology of Gallbladder Tract Cancer." Internat J of Epi. Apr 1993; 22(2):207-214.

92. Avena N.M. Evidence for Sugar Addiction: Behavioral and Nuerochemical Effects of Intermittent, Excessive Sugar Intake.Neurosci Biobehav Rev. 2008;32(1):20-39. 

Colantuoni, C., et al. Evidence That Intermittent, Excessive Sugar Intake Causes Endogenous Opioid Dependence. Obes Res. Jun 2002 ;10(6):478-488.

93. Ibid.

94. The Edell Health Letter. Sept 1991;7:1.

95. Sunehag, A. L., et al. Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition. Diabetes. 1999 ;48 7991-8000).

96. Christensen L. et al. Impact of A Dietary Change on Emotional Distress. J Abnor Psychol. 1985;94(4):565-79.

97. Ludwig, D. S., et al. High Glycemic Index Foods, Overeating and Obesity. Pediatrics. Mar1999;103(3):26-32.

98. Girardi, N.L. Blunted Catecholamine Responses after Glucose Ingestion in Children with Attention Deficit Disorder. Pediatrics Res. 1995;38:539-542.

Berdonces, J. L. Attention Deficit and Infantile Hyperactivity. Rev Enferm. Jan 2001;4(1)11-4

99. Blacklock, N. J. Sucrose and Idiopathic Renal Stone. Nutrition and Health. 1987;5(1 and 2):9-17.

100. Lechin, F., et al. Effects of an Oral Glucose Load on Plasma Neurotransmitters in Humans. Neurophychobiology. 1992;26(1-2):4-11.

101. Arieff, A. I. IVs of Sugar Water Can Cut Off Oxygen to the Brain. Veterans Administration Medical Center in San Francisco. San Jose Mercury; June 12/86.

102. De Stefani, E. Dietary Sugar and Lung Cancer: a Case Control Study in Uruguay. Nutr and Cancer. 1998;31(2):132_7.

103. Sandler, B.P. Diet Prevents Polio. (Milwakuee, WI,: The Lee Foundation for Nutritional Research, 1951).

104. Murphy, P. The Role of Sugar in Epileptic Seizures. Townsend Letter for Doctors and Patients. May, 2001. 

105. Stern, N. and Tuck, M. Pathogenesis of Hypertension in Diabetes Mellitus. Diabetes Mellitus, a Fundamental and Clinical Test. 2nd Edition, (Phil. A: Lippincott Williams and Wilkins, 2000)943-957.

106. Christansen, D. Critical Care: Sugar Limit Saves Lives. Science News. June 30, 2001;159:404.

107. Donnini, D. et al. Glucose May Induce Cell Death through a Free Radical-mediated Mechanism. Biochem Biohhys Res Commun. Feb 15, 1996:219(2):412-417. 

108. Levine, A.S, et al. Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference Am J Nutr. 2003 133:831S-834S.

109. Schoenthaler, S. The Los Angeles Probation Department Diet-Behavior Program: Am Empirical Analysis of Six Institutional Settings. Int J Biosocial Res. 5(2):88-89.

110. Deneo-Pellegrini H,. et al.Foods, Nutrients and Prostate cancer: a Case-control study in Uruguay. Br J Cancer. 1999 May;80(3-4):591-7.

111. Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition. Diabetes. 1999 Apr;48(4):791-800. 

112. Lenders, C. M. Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake Among Pregnant Adolescents. Am Jf Nutr. 1998;128:807-1810.

113. Peet, M. International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological Analysis. Brit J Psychiatry. 2004;184:404-408.

114. Fonseca, V. et al. Effects of a High-fat-sucrose Diet on Enzymes in Homosysteine Metabolism in the Rat. Metabolism. 200; 49:736-41.

115. Potischman, N, et.al. Increased Risk of Early-stage Breast Cancer Related to Consumption of Sweet Foods among Women Less than Age 45 in the United States." Cancer Causes Control. 2002 Dec;13(10):937-46.

116. Negri. E. et al. Risk Factors for Adenocarcinoma of the Small Intestine.

Intern J Cancer. 1999:82:I2:171-174.

117. Bosetti, C. et al. Food Groups and Laryngeal Cancer Risk: A Case-control Study from Italy and Switzerland. Inter J Cancer. 2002:100(3): 355-358.

118. Shannon, M. An Empathetic Look at Overweight. CCL Family Found. Nov-Dec.1993. 20(3):3-5. 

119. Health After 50. Johns Hopkins Med Letter. May 1994.

120.. Rajeshwari, R. et al.Secular Trends in Children's Sweetened-beverage Consumption (1973 to 1994): The Bogalusa Heart Study. J AM Diet Assoc. FFeb 205;105(2):208-214. 

121. Levine, A.S. et al. "Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference." Am J Nutr, 2003;133:831S-834S.

122. Booth, D.A.M. et al. "Sweetness and Food Selection: Measurement of Sweeteners' Effects on Acceptance." Sweetness. Dobbing, J., Ed., (London:Springer-Verlag, 1987).

123. Cleve, T.L On the Causation of Varicose Veins. (Bristol, England, John Wright, 1960.)

124. op. cit.

125. Ket, Y. et al. Diabetes, Impaired Fasting Glucose and Development of Cognitive Impairment in Older Women. Neurology. 2004;63:658-663.

126. Chatenoud, Liliane et al. Refined-cereal Intake and Risk of Selected Cancers in Italy. Am. J. Clin Nutr. Dec 1999;70:1107-1110. 

127. Yoo, S. et al. Comparison of Dietary Intakes Associated with Metabolic Syndrome Risk Factors in Young Adults: the Bogalusa Heart Study Am J Clin Nutr. 2004 Oct;80(4):841-848. 

128. Shaw, Gary M. et al. Neural Tube Defects Associated with Maternal Periconceptional Dietary Intake of Simple Sugars and Glycemic Index.

Am. J. Clin Nutr. Nov 2003;78:972-978. 

129. Krilanovich, Nicholas J. Fructose Misuse, the Obesity Epidemic, the Special Problems of the Child, and a Call to Action Am. J. Clin Nutr. Nov 2004;80:1446-1447. 

130. .Jarnerot, G., Consumption of Refined Sugar by Patients with Crohn's Disease, Ulcerative colitis, or Irritable Bowel Syndrome. Scand J Gastroenterol. 1983 Nov;18(8):999-1002. 

131. Allen, S. "Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference." Am J Nutr. 

2003;133:831S-834S.

132. De Stefani E, et al. Sucrose as a Risk Factor for Cancer of the Colon and Rectum: a Case-control Study in Uruguay. Int J Cancer. 1998 Jan 5;75(1):40-4.

133. Levi F, et al. Dietary Factors and the Risk of Endometrial Cancer. Cancer. 1993 Jun 1;71(11):3575-3581.

134. Mellemgaard A. et al. Dietary Risk Factors for Renal Cell Carcinoma in Denmark. Eur J Cancer. Apr 1996;32A(4):673-82.

135. Rogers AE, et al. Nutritional and Dietary Influences on Liver Tumorigenesis in Mice and Rats. Arch Toxicol Suppl. 1987;10:231-43. Review.

136. Sorensen L.B., et al. "Effect of Sucrose on Inflammatory Markers in Overweight Humans" Am J Clin Nutr. Aug 2005; 82(2) 

137. Mohanty, Priya, et.al. "Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes," J Clin Endocrinol Metabol.. 2000, Aug:85(8) 2970-2973.

138. Arumugam V, et al. "A High-Glycemic Meal Pattern Elicited Increased Subjective Appetite Sensations in Overweight and Obese Women." Appetite. 2007; [Epub ahead of print].

139. Smith RN et al. "The Effect of a High-protein, Low Glycemic-load Diet Versus a Conventional, High Glycemic-load Diet on Biochemical Parameters Associated with Acne Vulgaris: A Randomized, Investigator-masked, Controlled Trial." J Am Acad Dermatol 2007;57:247-256.

140. Selva, D.M., et al. Monosaccharide-Induced Lipogenesis Regulates the Human Hepatic Sex Hormone-Binding Globulin Gene. J. Clin. Invest. 2007. doi:10.1172/JCI32249.

141. Fu M.L., et al. Associatation Between Unhealthful Eating Patterns and Unfavorable Overall School Performance in Children. J Am Diet Assoc. 2007;107(11): 1935-1942. 142. Krietsch, K., et al. Prevalence, Presenting Symptoms, and Psychological Characteristics of Individuals Experiencing a Diet-related Mood-disturbance. Behavior Therapy. 1988;19(4): 593-604.

142. Krietsch, K., et al. Prevalence, Presenting Symptoms, and Psychological Characteristics of Individuals Experiencing a Diet-related Mood-disturbance. Behavior Therapy. 1988;19(4): 593-604.

143. Drewnowski A. et al Taste Preferences in Human Obesity: Environmental and Familial Factors. Am J Clin Nutr. 1991; 54: 635-641.

144. Berglund, M. et al. Comparison of Monounsaturated Fat with Carbohydrates as a Replacement for Saturated Fat in Subjects with a High Metabolic Risk Profile: Studies in the Fasting and Postpr andial States. Am. J. Clin Nut. Dec 1, 2007;86(6):1611 - 1620.

145. Ouyang X. et al. "Fructose Consumption as a Risk Factor for Non-alcoholic Fatty Liver Disease." J of Hepatol. 2008;48(6):993-999.

146. De Stefani E., et al. "Dietary patterns and risk of bladder cancer: a factor analysis in Uruguay." Cancer Causes Control, 2008; [Epub ahead of print].

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in