Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A glükozamin szedése csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát!

A glükozamin szedése csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát!

Steve Born írása

A Hammer Nutrition egyik legjobb terméke, a Tissue Rejuvenator és vegán megfelelője, a Vegan Tissue Rejuvenator jól ismert az ízületek, az inak és a lágyszövetek újjáépítésére kifejtett jótékony hatásairól, miközben csökkenti a gyulladást és enyhíti a fájdalmat. A glükózamin-szulfát, amely -e két termék egyik elsődleges összetevője, nagy szerepet játszik ezen előnyök elérésében.

A Frontiers in Nutrition folyóiratban 2022 végén publikált legújabb kutatások a glükózamin-szulfátnak még nagyobb hasznát tárták fel, mint „pusztán” az ízületek egészségének támogatását – a glükózamint használó férfiak és nők esetében kisebb volt a rák miatti halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem szedtek glükózamint. [1]

Több mint 450 000 résztvevő – valamivel több nő (54%), mint férfi, 38-73 év közöttiek (átlagéletkor 57 év) – vett részt ebben a vizsgálatban.

Ezeket a résztvevőket 2006 és 2010 között vették fel az Egyesült Királyság Biobankjába, amely a világ egyik legnagyobb népesedéssel foglalkozó intézménye, és 2021 elejéig követték őket. A beiratkozás időpontjában egyiküknél sem diagnosztizáltak rákot.

Ebben a tanulmányban számos változót vettek figyelembe, beleértve az életkort, nemet, etnikai hátteret, elhízást, fizikai aktivitást, dohányzási állapotot, alkoholfogyasztást, gyümölcs- és zöldségbevitelt, étrend-kiegészítőket és még sok mást.


A vizsgálatban résztvevők közel 20%-a szedett glükózamint, és a 12 éves utánkövetés után 5%-kal alacsonyabb lett az ő esetükben a rákos halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem használtak glükózamint.

Érdekes módon ez az 5%-kal csökkentett kockázat a korábban említett változók figyelembevétele után is fennállt. A kutatók azt is megállapították, hogy a glükózamin-használók esetében: 

  •  16%-kal csökkent a tüdőrákos halálozás kockázata
  •  24%-kal csökken a végbélrákos halálozás kockázata
  •  32%-kal csökken a veserák okozta halálozás kockázata

Ezen túlmenően, bár pontos számot nem adtak meg, a kutatás kimutatta, hogy a glükózamint használó férfi résztvevők, akiknek nincs cukorbetegségük vagy magas koleszterinszintjük, jobban védettek a prosztatarák okozta halálozás ellen is.

A tanulmány vezető szerzője, Dr. Jian Zhou kijelenti:

„Korábbi tanulmányok kimutatták a glükózamin rák- és gyulladáscsökkentő előnyeit. Összefoglalva, ez a tanulmány arról számolt be, hogy a glükózamin-kiegészítők rendszeres használata szignifikánsan összefügg a rák, a veserák, a tüdőrák és a végbélrák okozta halálozás csökkenésével.

További vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy jobban megértsük a glükózamin lehetséges előnyeit.”

Összefoglalva

A Hammer Nutrition ügyfeleinek ezrei élvezik a Tissue Rejuvenator és a Vegan Tissue Rejuvenator ízületi egészségre gyakorolt ​​előnyeit. Ez a legfrissebb tanulmány azt mutatja, hogy -e két termék rendszeres használatával további – mégpedig mélyreható – előnyöket lehet élvezni.

Ha jelenleg ízületi problémáid vannak, a Tissue Rejuvenator termékek egyike kötelező napi kiegészítődnek kellene lennie. Ugyanez vonatkozik másokra is, akik meg akarják őrizni a porcok, inak és kötőszövetek erejét. Minden ember számára a Tissue Rejuvenator/Vegan Tissue Rejuvenator napi használata bölcs stratégia számos rák elleni védekezésben is.

 

Referencia:

[1] Zhou J et al. Front Nutr. 2022 Nov 2;9:947818.

 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in