Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A napi multivitamin-használat 60%-al lassítja a kognitív öregedést!

A napi multivitamin-használat 60%-al lassítja a kognitív öregedést!

Steve Born írása

Az évek során a táplálék-kiegészítőkkel kapcsolatos ismereteket – különösen a multivitamin/ásványi anyagokat, étrend-kiegészítőket illetően – rendszeresen megsértették az úgynevezett szakértők, akik közül sokan kijelentették, hogy ezek szedése időpocsékolás, és ne pazaroljunk rájuk pénzt.

A tény az, hogy a kutatások továbbra is rendkívül sok előnyt tárnak fel a táplálék-kiegészítők szedésével kapcsolatban, íme néhány különösen lenyűgöző tanulmány a napi multivitamin/ásványianyag-használattal kapcsolatban.

A legújabb vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy egy multivitamin/ásványianyag-kiegészítő napi három éven át történő bevétele a kognitív öregedés 60%-os lelassulásával jár.

Szinte mindenki tudja, hogy az agy számos funkcióért felelős „kogníció” a gondolkodás, tanulás, memória, figyelem, észlelés, információfeldolgozás és még sok egyéb. Azt is fontos tudni, hogy a kognitív hanyatlás nem betegség, hanem egy természetes folyamat.

Bár lehet, hogy nem tudjuk teljesen megállítani a kognitív öregedést, most már tudjuk, hogyan lassíthatjuk le... nagyon!

Ez a napi multivitamin/ásványianyag-használat és a kognitív funkciók hatásait vizsgáló konkrét kutatás egy kiterjedtebb tanulmány résztanulmánya volt, amelyben a kakaókivonat (500 mg/nap kakaóflavanolok) és egy standard multivitamin/ásványianyag-kiegészítő hatásait hasonlították össze a placebóval.

A kutatás első része a kakaókivonat (CE) és a placebo hatásaira összpontosított, a Global Cognitive Function (GCF) összetett pontszámára. 19 különálló teszt átfogó összefoglalása volt ez, valamint az általános kognitív funkció meghatározásának elsődleges módszerére vonatkozott. A kutatók ezután megvizsgálták a napi multivitamin/ásványi anyagok és a placebo hatását a GFC-re vonatkoztatva.

Míg a CE eredmények nem különböztek a placebótól, a GFC összetett pontszámban észrevehető javulás volt tapasztalható a multivitamin/ásványianyag-kiegészítők eredményeiben a placebóval szemben. Ezenkívül a tanulmány vezető kutatója, Dr. Laura D. Baker kijelenti:

„Úgy tűnik, hogy a napi multivitamin-ásványianyag-pótlás 60%-kal vagy 1,8 évvel lassítja a kognitív öregedést.”
 

Az eredményeknek „jelentős közegészségügyi vonatkozásai lehetnek, különösen az agy egészségére, tekintettel a multivitaminok és ásványi anyagok hozzáférhetőségére, valamint alacsony költségére és biztonságosságára”.

Ez az új kutatás ugyanolyan lenyűgöző és fontos, mint az a tanulmány, amely arra a következtetésre jutott, hogy a multivitamin/ásványi anyagokat használók több mint 60%-kal csökkentik a betegnapok számát. Ez pedig kiegészíti a kutatások „arzenálját”, amelyek azt mutatják, hogy a Prémium Insurance Caps napi használata rendkívüli, és széles körű előnyökkel jár.

Összegzés

A Hammer Nutritionnél mindig azt javasoljuk, hogy a kiegészítő program első lépése a Premium Insurance Caps legyen, és ez az új tanulmány még jobban megerősíti ezt az ajánlást! 

További okok, amiért a Premium Insurance Caps az egyetlen multivitamin/ásványianyag-kiegészítő, amire valaha szükséged lesz.

  • Javítja az alvás minőségét
  • Csökkenti a fájdalmat
  • Segíti a regenerációt

 

 

 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in