Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

AZTA! A mindennapi Multivitamin használata 60%-kal lassítja a kongnitív öregedést!

AZTA! A mindennapi Multivitamin használata 60%-kal lassítja a kongnitív öregedést!

Steve Born írása

Egy újabb ok, hogy miért szedd minden nap a Premium Insurance Caps-ot!

Az évek során a táplálék- kiegészítőket – különösen a multivitamin-/ásványianyag-kiegészítőket – rendszeresen szidták az úgynevezett szakértők, akik közül sokan kijelentették, hogy ezek szedése időpocsékolás, és ne pazaroljunk rájuk pénzt. A tény az, hogy a kutatások továbbra is rendkívül sok előnyt tárnak fel a táplálék-kiegészítők szedésével kapcsolatban, íme néhány különösen lenyűgöző kutatás a napi multivitamin/ásványi anyagok használatáról.

A legújabb kutatások[1] szerint egy multivitamin/ásványianyag-kiegészítő napi három éven keresztüli szedése a kognitív öregedést 60%-al lelassítja.


Mint ahogy a legtöbben tudják is, az agy számos olyan funkcióért felelős, amelyek a „kogníció” kifejezés alá tartoznak – a gondolkodás, a tanulás, a memória, a figyelem, az észlelés, az információfeldolgozás és még sok más. Azt is fontos tudni, hogy a kognitív öregedés és hanyatlás nem betegség, hanem egy természetes folyamat.
 

Bár lehet, hogy nem tudjuk teljesen megállítani a kognitív öregedést, most már tudjuk, hogyan tudjuk lelassítani… !

A napi multivitamin/ásványi anyagok használatának és a kognitív funkcióknak a hatásait vizsgáló konkrét kutatás egy nagyobb tanulmány résztanulmánya volt, amely a kakaókivonat (500 mg/nap kakaóflavanol) és egy standard multivitamin/ásványianyag-kiegészítő használatának hatását hasonlította össze a placebóval.

A kutatás első része a kakaókivonat (CE) és a placebo eredmémyeire összpontosított. Egész pontosan a Global Cognitive Function (GCF) összetett pontszámára, 19 különálló teszt átfogó összefoglalására és az általános kognitív funkció meghatározásának elsődleges módszerére. A kutatók ezután megvizsgálták a napi multivitamin/ásványi anyag és a placebo hatását a GFC-re.
 

Míg a CE eredmények nem különböztek a placebótól, a GFC összetett pontszámban észrevehető javulás volt tapasztalható a multivitamin/ásványianyag-kiegészítők eredményeiben a placebóval szemben. A tanulmány vezető kutatója, Dr. Laura D. Baker kijelentette:

"Úgy tűnik, hogy a napi multivitamin-ásványi anyagok pótlása 60%-kal vagy 1,8 évvel lassítja a kognitív öregedést", és az eredményeknek "jelentős közegészségügyi vonatkozásai lehetnek, különösen az agy egészségére nézve, ha figyelembe vesszük azt a tényt is, hogy a multivitaminok és ásványi anyagok könnyen beszerezhetőek, alacsony a költségük és biztonságosak.”

Ez az új kutatás ugyanolyan lenyűgöző és fontos, mint az a tanulmány[2], amely arra a következtetésre jutott, hogy a multivitamint/ásványi anyagokat használók több mint 60%-kal csökkentik a betegnapok számát.  Ez pedig kiegészíti a kutatások „arzenálját”, amelyek azt mutatják, hogy a Prémium Insurance Caps napi használata rendkívül széles körű előnyökkel jár.

A Hammer Nutritionnál mindig azt javasoljuk, hogy a kiegészítő program első lépése a Premium Insurance Caps legyen, és ez az új tanulmány még jobban megerősíti ezt az ajánlást! További okok, amiért a Premium Insurance Caps az egyetlen multivitamin/ásványianyag-kiegészítő, amire valaha is szükséged lesz, az Endurance News Weekly cikkében olvashatóak: „5 ok, amiért a Premium Insurance Caps-nak kell lennie a multivitaminodnak!” címmel. 

Referenciák:
[1] https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03035201 
[2] https://www.medscape.com/viewarticle/962772

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in