Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Hat ok, miért csúcs a tápióka!

Hat ok, miért csúcs a tápióka!

Írta: Steve Born
 

Az eredeti Perpetuem® és Sustained Energy formulákban kukorica eredetű maltodextrint (komplex szénhidrátot) használtak, ami valójában nagyon jó maltodextrin volt. Ami a GMO-problémát illeti, amellyel kapcsolatban számos e-mailt kaptunk, a következő a helyzet:

Mire az alapanyag (kukorica) „késztermékké” válik, alaposan feldolgozták, olyannyira, hogy a kukorica DNS-e lebomlik, és már csak a szénhidrát komponens marad meg, ami természetesen a maltodextrin. A kukorica fehérjekomponense teljesen eltűnt, és vele együtt az összes lektin és allergén.
 

Az általunk használt gyártó kész maltodextrin termékei egy PCR-nek (polimeráz láncreakciónak) nevezett teszten esnek át, és soha nem mutatnak ki GMO-maradékot, peszticideket vagy gyomirtó szereket – még ppb-ben sem. Ez egy nagyon tiszta késztermék, nemkívánatos anyagok nélkül.

Noha a kukoricából származó maltodextrin határozottan jó volt, ha találunk egy még jobbat

– jelen esetben TÁPIÓKA (manióka gyökér) eredetű maltodextrint –, akkor mindenképpen azt választjuk.

 

A tápióka-eredetű maltodextrin előnyei:
 

  1. A tápióka sokkal kevesebb feldolgozást igényel, mint a kukorica. 
  1. A kukoricával ellentétben a tápióka nem tartalmaz GMO-t, így annak ellenére, hogy a termékeinkben használt kukorica eredetű maltodextrint 0 ppb GMO-ra teszteltük, a tápióka használata megkímél minket ettől a gondtól. 
  1. A tápióka maltodextrin természetesen kisebb mennyiségű nátriumot és nagyobb mennyiségű természetesen előforduló káliumot tartalmaz. Tekintettel arra, hogy a legtöbben túl sok nátriumot fogyasztanak, a több kálium és a kevesebb nátrium határozott előnyt jelent. 
  1. A tápióka maltodextrin pH-ja lúgosabb, mint a kukorica eredetű maltodextrin. Tekintettel arra, hogy mi, sportolók „savtermelő gépek” vagyunk edzés közben, a lúgosabb pH-érték nagyon kívánatos edzés közbeni tulajdonság/előny.
  1. A tápióka maltodextrinnek alacsonyabb a dextróz egyenértéke, ami alacsonyabb mono- és diszacharid (rövid szénláncú cukor) tartalommal, és sokkal magasabb százalékos poliszacharid (komplex szénhidrát) tartalommal rendelkezik – lényegében egy „összetettebb” komplex szénhidrát – a még tartósabb energia és kitartás érdekében. 
  1. A tápióka maltodextrinnek ugyanaz a glikémiás indexe (GI), mint a maltodextrin más formáinak, így megkapod azt a gyorsan ható energiát, amit keresel.
Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in