Six reasons why tapioca is tops!
By Steve Born
The original HEED®, Perpetuem®, Sustained Energy, Recoverite®, and Organic Vegan Recoverite® formulas used corn-derived maltodextrin (complex carbohydrate), which was actually an outstanding maltodextrin. However, we never stand on our laurels, and when it comes to possibly improving a product, you can bet that we’re going to give it our full attention and effort. As Brian Frank states, “My policy is simple: Any time I can improve a product, I will—and so I did.”
That’s exactly the case with the newer 2.0 formulations, which contain cassava root/tapioca-derived maltodextrin. While corn-derived maltodextrin was indeed excellent, tapioca-derived maltodextrin is even better. Whenever possible, “better” is what we strive for when it comes to Hammer Nutrition products!
A tapióka eredetű maltodextrin hat előnye:
- Tapioca requires far less processing than corn.
- A kukoricával ellentétben a tápióka eleve nem tartalmaz GMO-t, így annak ellenére, hogy a termékeinkben felhasznált kukorica eredetű maltodextrin minden egyes tételét mindig 0 ppb-n (parts per milliárd) tesztelték GMO-k szempontjából, a tápióka használata csak megkímél minket ettől.
- A tápióka maltodextrin kisebb mennyiségű nátriumot és nagyobb mennyiségű természetesen előforduló káliumot tartalmaz. Tekintettel arra, hogy a legtöbben túl sok nátriumot fogyasztanak, a több kálium és a kevesebb nátrium határozott előnyt jelent.
- A tápióka maltodextrin pH-ja lúgosabb, mint a kukorica eredetű maltodextrin. Tekintettel arra, hogy mi, sportolók „savtermelő gépek” vagyunk edzés közben, a lúgosabb pH nagyon kívánatos tulajdonság/előny.
- A tápióka maltodextrin dextróz egyenértéke (DE) alacsonyabb, mint a kukorica maltodextrinnél, ami kevesebb természetesen előforduló monoszacharid- és diszacharid (rövid szénláncú cukor) tartalmaz, valamint sokkal nagyobb százalékos poliszacharid (komplex szénhidrát) tartalmat jelent – lényegében egy „összetettebb” összetett szénhidrát – a még tartósabb energia és kitartás érdekében.
- A tápióka maltodextrinnek ugyanaz a glikémiás indexe (GI), mint a maltodextrin más formáinak, így megkapod azt a gyorsan ható energiát, amit keresel.
Összegzés
Brian szavait visszhangozva, annak ellenére, hogy a kukorica eredetű maltodextrin határozottan jó volt, ha találunk egy még jobbat – jelen esetben tápióka (manióka gyökér) eredetű maltodextrint –, akkor mindenképpen azt választjuk.
A nagyszerű termékeket még jobbá tenni? Ez a Hammer módszer, és Ti – értékes ügyfeleink – profitálhattok belőle!