Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Ne ess “Cukorkómába”, használj Hammer Gélt!

Ne ess “Cukorkómába”, használj Hammer Gélt!

Steve Born írása

Hamarosan abba az időszakba érkezünk, amelyet nem véletlenül a „cukor évszakának” nevezek. Halloween-től kezdve a Hálaadásig, a Karácsonyon át - nagyjából az év végéig - sok édesség lesz könnyen elérhető.

És bár alkalomadtán egy kis édes csemege vagy ízletes desszert minden bizonnyal elfogadható (az élet túl rövid ahhoz, hogy egyszer-egyszer ne kényeztesd magad), ez az évszak olyan időszak, amely valóban veszélyezteti a normális étrended és edzéscéljaid... és ezért nagyon következetesnek kell lenned. 

Mi köze van ehhez a Hammer Gélnek? Lássuk!

Mivel a cukor jelenléte egyre jobban elterjed az elkövetkező pár hónapban - mindenhol ott lesz! - emlékeztetni kell magadat arra, hogy nemcsak szigorúan korlátoznod kell az étrendedben lévő cukros ételeket, hanem tudatosan kerülnöd szükséges a cukrot az üzemanyagodban is. Ezért használd a Hammer Gélt az edzéseiden és a versenyeken egyaránt! 

Hammer Gél - Minőségi energia, gyomorprobléma nélkül

Rengeteg energiagél van a piacon, és a Hammer Gél külsőleg nagyon hasonló lehet sokhoz, azonban az számít, ami belül van! Más energiagéleket gyakran készítenek finomított cukrokkal, bőséges mennyiségű citromsavval, valamint mesterséges aromákkal és színezékekkel - mindez alacsonyabb minőségű összetevőkből áll, amelyek kiszámíthatóan gyenge energiát, különféle gyomorproblémákat, nem tervezett mosdóra vezető utakat eredményeznek.
 

Az egyszerű cukrot érdemes elkerülni. Eltekintve az egészséget fenyegető súlyos és többszörös veszélyektől, az egyszerű cukor gyors, teljesítményromboló ingadozásokat okoz az energiaszintben, valamint emésztési zavarokat eredményez.

A lényeg, hogy amennyiben egyszerű cukrokat használunk a test táplálására, ez hasonlítható ahhoz, amikor egy papírdarabot tűzre dobnánk. Gyorsan felmelegszik, de gyorsan el is ég, de a tüzet viszont folyamatosan táplálni kell. Ez tehát teljesen hatástalan és kontraproduktív. Ellenőrizd az energiazselék címkéin az "-ose" cukrot, a nádcukrot vagy a mézet, és kerüld el őket, hanem szeretnélszemetet a testedben.
 

Ehelyett támaszkodj a Hammer gélre, amely komplex szénhidrát maltodextrint tartalmaz egyszerű cukrok nélkül.

Íme, miért kiváló szénhidrát a maltodextrin:

- Gyorsan ható energia 

A maltodextrin glikémiás indexe (GI) 100, tehát megegyezik a tiszta glükózzal, ezért gyorsan megemeli a vércukorszintet és az energiát. A testmozgás során és közvetlenül utána a magas GI-tartalmú szénhidrát pontosan az, amire vágysz.

- Hosszabb ideig tartó energia 

A legtöbb finomított cukor, például a glükóz és a szacharóz gyors hatású energiát szolgáltat.  Sajnos ez egy nagyon rövid élettartamú energia, amelyet hamarosan az energiaszint drámai zuhanása követ. Általánosan ezt az állapotot „felvillanyzás és összeomlás” néven emlegetik, ez a legkellemetlenebb érzés ami történhet az edzés vagy a verseny alatt. Ez elkerülhető, mert  a Hammer Gélben használt maltodextrin nem csak gyorsan növeli az energiát, hanem hosszabb ideig fenntartja azt, mielőtt elkezdene nagymértékben csökkeni. 

- Több kalória, ami szükséges az energiához

A szervezet hatékonyabban emészt nagyobb mennyiségű kalóriát a maltodextrinből, mint a finomított cukrokból. Nyilvánvaló előny az, ha több kalória áll rendelkezésre az energiatermeléshez. Ez különösen fontos akkor, ha ezek a kalóriák könnyen emészthetőek, ami az összetett szénhidrátokra jellemző. Ha megpróbálod helyettesíteni a maltodextrin által nyújtott kalória mennyiségét finomított cukrokkal, az egyetlen dolog ami történni fog, az a nagyon sok kellemetlen gyomorprobléma.

A maltodextrin több tucatnyi szacharidmolekulából áll, amelyek gyengéden kötődnek egymáshoz, ezért nevezik összetett szénhidrátnak. Összehasonlítva az egyszerű cukrokkal -amelyek csak egy vagy két láncú szacharidmolekulák - a maltodextrin stabilabb, hosszabb élettartamú energiát biztosít az egyszerű cukrokkal általában járó „felvillanyzás és összeomlás” nélkül.

Használd a Hammer Gélt: 

  •       Lágy és könnyen emészthető
  •       Gyorsan ható, hosszan tartó energia
  •       Nincs cukor okozta összeomlás
  •       Kellemes ízek sokfélesége


1995 óta, a „cukor időszakában” és egész évben, a Hammer Gél megadja a lehetőséget, hogy a sportolók számára megfelelő, koncentrált formában minőségi szénhidrát energiát biztosítson.
Igazi üzemanyag, nem cukor.

A Hammer Gélt egyedülállóan úgy tudjuk meghatározni, hogy ezzel biztosíthatod a csúcs sport teljesítményedet - minden egyes alkalommal!

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in