Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

60%-al kevesebb betegséggel töltött napjaid lehetnek!

60%-al kevesebb betegséggel töltött napjaid lehetnek!

Steve Born írása

 

Valamivel több mint egy éve a Nutrients [1] folyóiratban megjelent egy figyelemre méltó tanulmány, amely a mai napig az egyik legfontosabb kutatatás az elmúlt években. Az eredmény a következő:

 

* A placebót szedő vizsgálati résztvevőkkel összehasonlítva azoknak a résztvevőknek, akik multivitamin/ásványi anyag kiegészítőt szedtek, minimum 60%-kal csökkent a betegnapjaik száma!

 

 * Ugyanezek a résztvevők kevesebb és enyhébb betegséggel kapcsolatos tünetről is beszámoltak!

 

Miért központi kérdés ez?

Mindig az erős immunrendszer fenntartására kell fókuszálnunk a mindennapi életünkben, és az elmúlt néhány év egészségügyi kihívásai valóban azt hangsúlyozták, hogy az egészség megőrzés mennyire fontos.

 

Ha ehhez hozzávesszük a szezonális változásokat - rövidebb napok (kevesebb D -vitamin), hidegebb hőmérséklet és nedvesebb időjárás az ország nagy részében -, az immunrendszerről való gondoskodás egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül.

 

Bár sok mindent tehetünk az erős immunitás elősegítése érdekében - megfelelő alvás és a stressz csökkentése, csak hogy pár alap dolgot említsek - az első lépés mindig egy olyan étrend követése, amelyben a tápanyagokban gazdag teljes értékű ételek dominálnak.

 

Bármennyire fontos az egészséges táplálkozás, ez önmagában nem elegendő. Ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt érd el edzéseid és versenyeid során - és ami még ennél is fontosabb, hogy élvezhesd az optimális egészséget, ahogy a tanulmány eredményei is mutatják, nagyon kevés betegnappal -, a napi vitamin pótlás szükségszerű, nem pedig lehetőség.

 

A tanulmány lényege

Ha elmulasztottad elolvasni ezt a tanulmányt korábban, most íme egy összefoglaló ezzel kapcsolatban:

  

 1. Egészséges, 55 és 75 év közöttiek a résztvevők.

 2. 12 héten keresztül az egyik csoport naponta kapott multivitamin/ásványi anyag kiegészítést, míg a másik inaktív placebót.

 3. Ezen időszak előtt és után a kutatók megmérték a résztvevők vérében a vitamin/ásványi anyag állapotát és az immunfunkció különböző markereit.

 4. A vizsgálat végén a kutatás azt az eredményt hozta, hogy a multivitamin/ásványi anyag kiegészítőt szedő résztvevőknek átlagosan 2,29 betegnapjaik voltak, míg a placebo csoportnak átlagosan 6,43 nap.

 5. Azt is megjegyezték, hogy a multivitamin/ásványi anyag kiegészítést szedő csoport kevesebb betegségtünetet tapasztalt, mint a placebo csoport, és hogy ezek a tünetek észrevehetően enyhébbek voltak.

 

A közzétett jelentésben a kutatók néhány figyelemre méltó megjegyzést is tettek:

 

* „Mivel a több tápanyag támogatja az immunrendszert, az idősebb felnőtteknek még fontosabb a multivitamin- és ásványi anyag kiegészítés.”  [2]

 * „Biztonságosak, és a vény nélkül kapható étrend kiegészítők kevés és jelentéktelen mellékhatással rendelkeznek a klinikai vizsgálatok alapján.”  [3]

 * „Bár léteznek ellentmondásos  tanulmányok, vannak bizonyítékok arra, hogy az immunitáshoz kapcsolódó mikrotápanyagok kombinációjával kiegészített étrend-kiegészítés támogatja az immunrendszert, és csökkenti a fertőzés kockázatát vagy súlyosságát. ”  [3]

 * A vitaminok és ásványi anyagok szedése további védelmet nyújthatnak az Egyesült Államok által ajánlott és a megengedettnél (RDA) magasabb dózisok esetén is. [4]

 

A megoldás: Egészséges étrend + Premium Insurance Caps

  

Soha nem tértünk el attól az álláspontunktól, hogy a lehető legegészségesebb étrend fogyasztása a legfontosabb; csatakiáltásunk mindig is az volt, hogy „az elfogyasztott kalória minősége mindig számít”.

 

 Ez azt jelenti, hogy:

 

* Fogyassz teljes kiőrlésű gabonát és helyben termesztett bio gyümölcsöt és zöldséget, amennyire csak lehetséges.

 * Mindig kerüld a csomagolt, feldolgozott élelmiszereket és a gyorsételeket.

 * Fogyassz alacsony nátriumtartalmú ételeket, korlátozd az egyszerű cukrokat (glükóz, szacharóz, fruktóz stb.), ne használj mesterséges édesítőszereket, színezékeket, vagy tartósítószereket.

 

A vitamin szedése tehát ugyanolyan létfontosságú, mint a legegészségesebb étrend követése - főleg azok az ételek, melyek számtalan egészségre hasznos fitokemikáliát tartalmaznak, amik csak gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. A kutatások azt mutatják, hogy az élelmiszer önmagában nem biztosítja mindazon mikroelemeket, amelyekre szükségünk van a hiány megelőzéséhez, nem hogy elérjük  az optimális egészséget. A táplálék kiegészítők tehát fontosak!

  

Mindenki - kortól, aktivitási szinttől vagy étkezési szokásoktól függetlenül - nagy hasznot húz a Premium Insurance Caps-ból, ha minden nap használja. Erőteljes multivitamin- és ásványianyag-kiegészítőnk optimálisan tartalmazza a szükséges mennyiséget (nem cask a minimális ajánlott napi bevitelét vagy napi értékét) a jól felszívódó vitaminokból, ásványi anyagokból és a kulcsfontosságú kiegészítő tápanyagokból.

 

A Premium Insurance Caps kifejezetten a modern étrend hiányosságainak pótlására készült.  Naponta két vagy több kapszula biztos módja annak, hogy megkapd azt, amire szükséged van az ősszel, télen és egész évben!

  

Referenciák:[1] https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2447/htm[2] Maggini, S.; Pierre, A.; Calder, P.C. Immune Function and Micronutrient Requirements Change over the Life Course. Nutrients 2018, 10, 1531.[3] Gombart, A.F.; Pierre, A.; Maggini, S. A Review of Micronutrients and the Immune System-Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection. Nutrients 2020, 12, 236.[4] Calder, P.C.; Carr, A.C.; Gombart, A.F.; Eggersdorfer, M. Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Nutrients 2020, 12, 1181.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés