Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A napi multivitamin-használat 60%-al lassítja a kognitív öregedést!

A napi multivitamin-használat 60%-al lassítja a kognitív öregedést!

Steve Born írása

Az évek során a táplálék-kiegészítőkkel kapcsolatos ismereteket – különösen a multivitamin/ásványi anyagokat, étrend-kiegészítőket illetően – rendszeresen megsértették az úgynevezett szakértők, akik közül sokan kijelentették, hogy ezek szedése időpocsékolás, és ne pazaroljunk rájuk pénzt.

A tény az, hogy a kutatások továbbra is rendkívül sok előnyt tárnak fel a táplálék-kiegészítők szedésével kapcsolatban, íme néhány különösen lenyűgöző tanulmány a napi multivitamin/ásványianyag-használattal kapcsolatban.

A legújabb vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy egy multivitamin/ásványianyag-kiegészítő napi három éven át történő bevétele a kognitív öregedés 60%-os lelassulásával jár.

Szinte mindenki tudja, hogy az agy számos funkcióért felelős „kogníció” a gondolkodás, tanulás, memória, figyelem, észlelés, információfeldolgozás és még sok egyéb. Azt is fontos tudni, hogy a kognitív hanyatlás nem betegség, hanem egy természetes folyamat.

Bár lehet, hogy nem tudjuk teljesen megállítani a kognitív öregedést, most már tudjuk, hogyan lassíthatjuk le... nagyon!

Ez a napi multivitamin/ásványianyag-használat és a kognitív funkciók hatásait vizsgáló konkrét kutatás egy kiterjedtebb tanulmány résztanulmánya volt, amelyben a kakaókivonat (500 mg/nap kakaóflavanolok) és egy standard multivitamin/ásványianyag-kiegészítő hatásait hasonlították össze a placebóval.

A kutatás első része a kakaókivonat (CE) és a placebo hatásaira összpontosított, a Global Cognitive Function (GCF) összetett pontszámára. 19 különálló teszt átfogó összefoglalása volt ez, valamint az általános kognitív funkció meghatározásának elsődleges módszerére vonatkozott. A kutatók ezután megvizsgálták a napi multivitamin/ásványi anyagok és a placebo hatását a GFC-re vonatkoztatva.

Míg a CE eredmények nem különböztek a placebótól, a GFC összetett pontszámban észrevehető javulás volt tapasztalható a multivitamin/ásványianyag-kiegészítők eredményeiben a placebóval szemben. Ezenkívül a tanulmány vezető kutatója, Dr. Laura D. Baker kijelenti:

„Úgy tűnik, hogy a napi multivitamin-ásványianyag-pótlás 60%-kal vagy 1,8 évvel lassítja a kognitív öregedést.”
 

Az eredményeknek „jelentős közegészségügyi vonatkozásai lehetnek, különösen az agy egészségére, tekintettel a multivitaminok és ásványi anyagok hozzáférhetőségére, valamint alacsony költségére és biztonságosságára”.

Ez az új kutatás ugyanolyan lenyűgöző és fontos, mint az a tanulmány, amely arra a következtetésre jutott, hogy a multivitamin/ásványi anyagokat használók több mint 60%-kal csökkentik a betegnapok számát. Ez pedig kiegészíti a kutatások „arzenálját”, amelyek azt mutatják, hogy a Prémium Insurance Caps napi használata rendkívüli, és széles körű előnyökkel jár.

Összegzés

A Hammer Nutritionnél mindig azt javasoljuk, hogy a kiegészítő program első lépése a Premium Insurance Caps legyen, és ez az új tanulmány még jobban megerősíti ezt az ajánlást! 

További okok, amiért a Premium Insurance Caps az egyetlen multivitamin/ásványianyag-kiegészítő, amire valaha szükséged lesz.

  • Javítja az alvás minőségét
  • Csökkenti a fájdalmat
  • Segíti a regenerációt

 

 

 

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés