Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Hagyj fel a rossz szokásokkal, és érezd újra jól magad!

Hagyj fel a rossz szokásokkal, és érezd újra jól magad!

Dr. Bayne French írása

Ültem az osztálytermekben, és hallgattam a sok unalmas professzor lélegzetelállító előadásait, és majdnem elaludtam közben. A legmeghatározóbb előadàsok az anekdoták voltak. Valós élettapasztalatok; történetek, alapvetően. Beépítettem néhány „esettanulmányt” a zsírmáj betegséggel foglalkozó cikkeimbe, de most szeretnék külön egy másik esetről is mesélni.

Pooty Bottum 2021. február 1-jén jött el a rendelésemre. Nem ivott alkoholt, és élvezetesen, változatosan edzett a hét 5 napján. Néhány éve folyamatosan enyhe hasi fájdalma és puffadása volt. És valóban, az egyik legrosszabb puffadásos esetet írta le, amivel valaha találkoztam. Először is, a puffadás bélgázokat okozott. Ha a bélgázok mennyisége sport lenne, könnyen profi lett volna. Valószínűleg szerény hírnévnek és kényelmes életnek is  örvendett volna ezzel. 

Reggeljét 4,5 dl szódával kezdte, és nagy mennyiségű szénhidrátot fogyasztott a nap folyamán. Súlya 87 kg volt, ami korrelált a 26,8-as túlsúlyos BMI-vel.

Hasi elhízás alakult ki nála, hasának kerülete több mint 104 cm volt. A májfunkciós tesztek mérsékelten emelkedtek, ami erősen jelezte a zsíros májbetegség bizonyos elemeit. A triglicerid (a vérben lévő zsír, a máj szénhidrátból képződik) nagyon megemelkedett nála, 193 volt, a HDL (jó koleszterin) pedig 32. 40 év alatt ez a szívbetegség legmagasabb kockázati tényezője. Ellenőriztem egy súlyos gluténallergiát is, az úgynevezett Celiac Sprue-t. Ezek a tesztek is nagyon rendellenesek voltak. Szóval sok csillagot láttam a vérképe eredményén.

Köszvényes is volt, és évtizedekig szedte az allopurinolt.

Még jó, hogy az emberek nem halnak bele a gagyi labor eredményekbe, különben a helyszínen hívtam volna a mentőket. ("De mindenki maradjon nyugodt! Nincs szükség ezekre: Mi is a mentők száma? Hol tartják azt az újraélesztő készüléket?!) A vérvizsgálat  torz anyagcserére utal, és az emberek biztosan nem halnak ebbe bele tömegesen. 

Pooty nem akart endoszkópos eljárást végezni, vékonybél biopsziával. Így diagnosztizálják véglegesen a Celiac Sprue-t. Ehelyett úgy döntött, hogy abbahagyja a szódát, csökkenti az összes keményítőt és mellőzi a glutént az étrendjéből.

A minap láttam Mr. Bottumot. Egy év telt el. Nem szokatlan, hogy a betegek hosszú ideig nem jönnek vissza, miután találkoztak velem. Testi habitusa megváltozott. Sovány volt. 76 kg-ra fogyott, BMI-je 23,7 volt. A hasi elhízás megszűnt, kerülete 90 cm. A hasi görcs és puffadás elmúlt. A trigliceridek 103-ra, a HDL-szint 45-re, a máj 30-ra és 21-re javult. Lecsökkentette a köszvény elleni gyógyszerét, és teljesen le tudta állítani.  És nagyszerűen érezte magát.

Hiábavaló a bélgázra, a súlygyarapodásra és az ócska vérvételre összpontosítani, hacsak nem (igen, TE) tudod meg, mi okozza a problémát. 

Tipp: A problémák nagy részét általában az étrend okozza. A rendellenességek és a tünetek csak a torz anyagcsere okai. A cukor nem jóindulatú anyag. A szénhidrát túlélési táplálék, nem szabad túlzásba vinni. 

Tanulj meg élni és élvezd a cukrot mint ritkaságot és a keményítőt köretként. Tegyél így, hiszen látod, Pootynál is ez vált be.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés