Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Gyulladáscsökkentők helyett

Gyulladáscsökkentők helyett

Korábbi cikkünkben megismerkedtünk a nem szteroid gyulladáscsökkentők működésével, valamint azzal, hogy miért olyan népszerűek a gyulladásos sérülésekkel küzdő sportolók körében. Mostani írásunkban röviden bemutatjuk ezeknek a szereknek a lehetséges mellékhatásait és a Hammer Nutrition által a mellőzésükre nyújtott megoldást.

Mielőtt valamilyen nem szteroidos gyulladáscsökkentőhöz nyúlnánk az edzések, versenyek okozta ízületi fájdalmak vagy gyulladás miatt, fontos, hogy figyelembe vegyük, egyes hatóanyagok esetében még nem tisztázott azok minden mellékhatása.

Jelenleg is folynak olyan vizsgálatok, amelyek ezeket próbálják meg feltérképezni.

Vannak olyan helyzetek, mint például a lázcsillapítás vagy kisebb gyulladások kezelése, amikor nagyon hasznosak ezek a szerek, de figyelnünk kell a mennyiségre. Például, az már nem biztos, hogy jó, ha hetente két tubus diklofenák tartalmú kenőcsöt magunkra kenünk.

Negatív hatások

Az elmúlt évek tapasztalatai és a témában folytatott vizsgálatok alapján, az NSAID-ok nagy mennyiségű használata a következő káros mellékhatásokkal járhat:

  • A bélfal áteresztőképességének fokozása. Ennek köszönhetően a gyulladáscsökkentő tápanyag felszívódási zavarokat okozhat, valamint túlzott használata súlyosabb esetben gasztrointesztinális vérzéssel és perforációval járhat, ami akár életveszélyes állapotot is előidézhet.
  • Vesekárosodás. A nem szteroidos gyulladáscsökkentők, köztük a sportolók által gyakran használt naproxén, diklofenák, acetilszalicilsav tartalmú szerek vesekárosító hatásúak lehetnek, ezért nagy mértékben befolyásolhatják a vese kiválasztóképességét, ezzel az ásványi anyagok pótlását. A vese nem megfelelő működése sportolás közben akár olyan komoly problémákhoz is vezethet, mint a hiponatrémia, azaz sóhiány.
  • Az NSAID-ok lassíthatják a csontsérülések és a csonttörés gyógyulási folyamatait.
  • Használatuk kedvezőtlenül hathat az izomnövekedésre és a regenerációra, mivel gátolja a COX enzimek prosztaglandin felszabadítási folyamatát.

 A Hammer Nutrition Tissue Rejuvenator

Mivel a sportolók a legtöbb esetben ízületi gyulladások miatt kezdik el alkalmazni a nem szteroidos gyulladáscsökkentőket, a Hammernél úgy gondoltuk, elébe megyünk ennek a problémának és a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, hogy vásárlóinknak és sportolóinknak egyáltalán ne legyen szüksége az NSAID-ok használatára.

Ennek érdekében kifejlesztettük a legsikeresebb táplálékkiegészítőnk közé tartozó Tissue Rejuvenatort és a Vegan Tissue Rejuvenatort, amelyek egy egészséges alternatívát biztosíthatnak a nem szteroidos gyulladáscsökkentőkkel szemben. Elsődleges céljuk az ízületek megfelelő védelmének és regenerációjának elősegítése.

Összetevőik között szerepel a glükozamin-szulfát, a kondroitin-szulfát, az MSM, az UC II típusú kollagén, valamint olyan gyógynövények, mint a kurkuma, a yukka gyökér és az ördögkarom.

A KÜLÖNBSÉG az összetevőkben keresendő. A Tissue Rejuvenator-ben található glükozamin-szulfátot kagylóból állítják elő, ezért nem megfelelő a kagylóallergiában szenvedőknek és a vegán életmódot követőknek. Nekik fejlesztettük ki a Vegan Tissue Rejuvenatort.

Természetesen ezek a termékeink is a Hammertől már megszokott első osztályú minőségben, hozzáadott cukor nélkül és teljesen gluténmentesen, a Vegan Tissue Rejuvenator esetében pedig GMOmentes növények felhasználásával készülnek.

Meggyőztünk?

Szeretnéd visszaszorítani vagy teljesen elhagyni a nem szteroidos gyulladáscsökkentők használatát, de mégis elkerülni az ízületi gyulladás okozta fájdalmakat?

Próbálj ki egy sokkal egészségesebb megoldást, a Tissue Rejuvenatort vagy a Vegan Tissue Rejuvenatort!

 

A kurkumáról a képet a Pixabayról töltöttük le.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés