Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Hat ok, miért csúcs a tápióka!

Hat ok, miért csúcs a tápióka!

Írta: Steve Born
 

Az eredeti Perpetuem® és Sustained Energy formulákban kukorica eredetű maltodextrint (komplex szénhidrátot) használtak, ami valójában nagyon jó maltodextrin volt. Ami a GMO-problémát illeti, amellyel kapcsolatban számos e-mailt kaptunk, a következő a helyzet:

Mire az alapanyag (kukorica) „késztermékké” válik, alaposan feldolgozták, olyannyira, hogy a kukorica DNS-e lebomlik, és már csak a szénhidrát komponens marad meg, ami természetesen a maltodextrin. A kukorica fehérjekomponense teljesen eltűnt, és vele együtt az összes lektin és allergén.
 

Az általunk használt gyártó kész maltodextrin termékei egy PCR-nek (polimeráz láncreakciónak) nevezett teszten esnek át, és soha nem mutatnak ki GMO-maradékot, peszticideket vagy gyomirtó szereket – még ppb-ben sem. Ez egy nagyon tiszta késztermék, nemkívánatos anyagok nélkül.

Noha a kukoricából származó maltodextrin határozottan jó volt, ha találunk egy még jobbat

– jelen esetben TÁPIÓKA (manióka gyökér) eredetű maltodextrint –, akkor mindenképpen azt választjuk.

 

A tápióka-eredetű maltodextrin előnyei:
 

  1. A tápióka sokkal kevesebb feldolgozást igényel, mint a kukorica. 
  1. A kukoricával ellentétben a tápióka nem tartalmaz GMO-t, így annak ellenére, hogy a termékeinkben használt kukorica eredetű maltodextrint 0 ppb GMO-ra teszteltük, a tápióka használata megkímél minket ettől a gondtól. 
  1. A tápióka maltodextrin természetesen kisebb mennyiségű nátriumot és nagyobb mennyiségű természetesen előforduló káliumot tartalmaz. Tekintettel arra, hogy a legtöbben túl sok nátriumot fogyasztanak, a több kálium és a kevesebb nátrium határozott előnyt jelent. 
  1. A tápióka maltodextrin pH-ja lúgosabb, mint a kukorica eredetű maltodextrin. Tekintettel arra, hogy mi, sportolók „savtermelő gépek” vagyunk edzés közben, a lúgosabb pH-érték nagyon kívánatos edzés közbeni tulajdonság/előny.
  1. A tápióka maltodextrinnek alacsonyabb a dextróz egyenértéke, ami alacsonyabb mono- és diszacharid (rövid szénláncú cukor) tartalommal, és sokkal magasabb százalékos poliszacharid (komplex szénhidrát) tartalommal rendelkezik – lényegében egy „összetettebb” komplex szénhidrát – a még tartósabb energia és kitartás érdekében. 
  1. A tápióka maltodextrinnek ugyanaz a glikémiás indexe (GI), mint a maltodextrin más formáinak, így megkapod azt a gyorsan ható energiát, amit keresel.
Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés