Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Hat ok, miért szuper a tápióka!

Hat ok, miért szuper a tápióka!

Steve Born írása

Az eredeti HEED Sportital, Perpetuem, Sustained Energy 2.0, Recoverite, Organic Vegan Recoverite formulák kukoricából származó maltodextrint (komplex szénhidrátot) tartalmaztak, amely valójában kiváló maltodextrin volt. Azonban soha nem ülünk a babérjainkon, és ha egy termék esetleges fejlesztéséről van szó, akkor egészen biztos, hogy teljes figyelmünket és erőfeszítéseinket oda fogjuk fordítani rá. Ahogy Brian Frank mondja: „Az én irányelvem egyszerű: ha bármikor javíthatok egy terméken, akkor azt megteszem – ez ebben az esetben is így történt.”

Pontosan ez a helyzet az újabb 2.0-s készítményekkel, amelyek manióka gyökerből/tápiókából származó maltodextrint tartalmaznak. Míg a kukoricából származó maltodextrin valóban kiváló volt, a tápiókából származó maltodextrin még jobb. Amikor csak lehetséges, a „jobbra” törekszünk, amikor a Hammer Nutrition termékekről van szó!

A tapióka eredetű maltodextrin hat előnye:

  1. A tápióka sokkal kevesebb feldolgozást igényel, mint a kukorica.
  1. A kukoricával ellentétben a tápióka eleve nem tartalmaz GMO-t, így annak ellenére, hogy a termékeinkben felhasznált kukorica eredetű maltodextrin minden egyes tételét mindig 0 ppb-n (parts per milliárd) tesztelték GMO-k szempontjából, a tápióka használata csak megkímél minket ettől.
  1. A tápióka maltodextrin kisebb mennyiségű nátriumot és nagyobb mennyiségű természetesen előforduló káliumot tartalmaz. Tekintettel arra, hogy a legtöbben túl sok nátriumot fogyasztanak, a több kálium és a kevesebb nátrium határozott előnyt jelent.
  1. A tápióka maltodextrin pH-ja lúgosabb, mint a kukorica eredetű maltodextrin. Tekintettel arra, hogy mi, sportolók „savtermelő gépek” vagyunk edzés közben, a lúgosabb pH nagyon kívánatos tulajdonság/előny.
  1. A tápióka maltodextrin dextróz egyenértéke (DE) alacsonyabb, mint a kukorica maltodextrinnél, ami kevesebb természetesen előforduló monoszacharid- és diszacharid (rövid szénláncú cukor) tartalmaz, valamint sokkal nagyobb százalékos poliszacharid (komplex szénhidrát) tartalmat jelent – lényegében egy „összetettebb” összetett szénhidrát – a még tartósabb energia és kitartás érdekében.
  1. A tápióka maltodextrinnek ugyanaz a glikémiás indexe (GI), mint a maltodextrin más formáinak, így megkapod azt a gyorsan ható energiát, amit keresel.

Összegzés

Brian szavait visszhangozva, annak ellenére, hogy a kukorica eredetű maltodextrin határozottan jó volt, ha találunk egy még jobbat – jelen esetben tápióka (manióka gyökér) eredetű maltodextrint –, akkor mindenképpen azt választjuk.

A nagyszerű termékeket még jobbá tenni? Ez a Hammer módszer, és Ti – értékes ügyfeleink – profitálhattok belőle!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés